Home ΑΡΧΕΙΟ BLOGS Οι “μπίζνες” της τότε εφορίας ποδοσφαίρου

Οι “μπίζνες” της τότε εφορίας ποδοσφαίρου

exw-dontia


Πολωνική ιστοσελίδα θυμάται πως η Λέχια Γκτανσκ, έβγαλε χρήματα από ένα μετριότατο ποδοσφαιριστή που ουδέποτε ξεχώρισε στην ομάδα του. Φυσικά και μιλάμε για ποδοσφαιριστή που πάτησε το πόδι του στο Ηλίας Πούλλος. Ράφα Κόζνικ. Λίγοι θα τον θυμούνται!

Οι Πολωνοί με τίτλοι “Η πιο επιτυχημένη συμφωνία… η πιο αποτυχημένη μεταγραφή. Ποιος είναι;”, μας φρεσκάρουν τη μνήμη και μας θυμίζουν τον κακό τρόπο που λειτουργούσαν τα πράγματα στην ΟΜΟΝΟΙΑ και που έφεραν την ομάδα μας στο χείλος του γκρεμού.

Ο Κόζνικ μετρούσε σε κάθε σεζόν 10 με 12 συμμετοχές, ήταν δηλαδή πάντα τριτοτέταρτη επιλογή για την εντεκάδα. Το συμβόλαιο του με την Λέχια έληγε το καλοκαίρι του 2009 όμως  στα γραφεία της ομάδας στο Γκτασνκ, έφθασε χειμωνιάτικα email από την Κυπριακή ΟΜΟΝΟΙΑ, η οποία ήθελε τον ποδοσφαιριστή και μάλιστα πρόσφερε ως οικονομικό αντάλλαγμα το ποσό των 100,000 ευρώ!

koznik

“Έγινε θαύμα” αναφέρεται με χιούμορ στο κείμενο των Πολωνών. Η Λέχια είπε αμέσως το “Ναι” και ο παίκτης ανακοινώθηκε από την ΟΜΟΝΟΙΑ στις 28 Ιανουαρίου του 2009:

H Ομόνοια ανακοινώνει την απόκτηση του Πολωνού αμυντικού Ράφαλ Κόζνικ. Ο Κόζνικ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με το σωματείο μας και θα αρχίσει από αύριο προπονήσεις με την ομάδα μας. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στη τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο στην Λέγκια Γκντανσκ: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ομόνοια και έχω ενημερωθεί πλήρως για το στάτους του σωματείου, τον τεράστιο αριθμό οπαδών που έχει και κυρίως την αφοσίωση τους προς την ομάδα. Χαίρομαι παράλληλα, γιατί θα μπορέσω να αγωνιστώ σε μία ομάδα που παίζει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο», σχολίασε ο Κόζνικ στην επίσημη ιστοσελίδα του σωματείου μας.

Οι ανθρώποι στο Γκτανσκ, έτριβαν τα χέρια τους από την απίστευτη “μπίζνα” 400,000 Ζλότι (100 χιλ ευρώ) που έκαναν! “Αρκετή φαντασία είχαν οι ανθρώποι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ”, σχολιάζει ο συγγραφέας του κειμένου.

Οι πράσινοι αγόρασαν έναν πολύ μέτριο παίκτη που συμπλήρωνε απλά την προπόνηση στο Γέρι, δεν αγωνίστηκε ποτέ με την ΟΜΟΝΟΙΑ σε επίσημο αγώνα και μερικούς μήνες μετά, επέστρεψε στην Λέχια… δωρεάν. “Αυτό είναι μπίζινες” καταλήγει ο δημοσιογράφος!