Home ΑΡΧΕΙΟ BLOGS Τεστ νοοτροπίας

Τεστ νοοτροπίας

de-facto


Εννιά ολόκληρους βαθμούς απωλέσαμε πέρυσι σε εκτός έδρας αγώνες με υποδεέστερες φαινομενικά ομάδες. Πιο συγκεκριμένα: Iσοπαλία με τον Άρη Λεμεσού στο Τσίρειο 1-1, ισοπαλία 1-1 με την Αναγέννηση στο Τάσος Μάρκου, επίσης 1-1 με την Ένωση στο Παραλίμνι και ήττα 2-1 από την ΑΕΚ στο ΓΣΖ.

Αναμφίβολα κάπου θα χάσουμε βαθμούς. Δεν φτάσαμε ακόμη στο σημείο να σπέρνουμε πανικό στο διάβα μας. Ας είμαστε ειλικρινείς, έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε. Όμως, αυτά τα παιγνίδια είναι που στο τέλος της ημέρας αποδεικνύονται καθοριστικά για την έκβαση του τίτλου. Σ’ αυτά τα παιγνίδια βάζεις τα θεμέλια για την κατάκτησή του. Ναι μεν πρέπει να δείχνεις την ίδια πειθαρχία και σοβαρότητα σε ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα ματς, όμως τα πιο πάνω, υπογραμμίζω, έχουν τη δικιά τους σημασία. Είναι εδώ που λές «φέτος εν δικό μου». Λέει και ένας καλός φίλος: «Την Ομόνοια εν τη φοούμαι στα ντέρμπι. Εν με τες μιτσιές της ομάδες που την τρέμω».

Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται οποιαδήποτε «έξυπνη τακτική» για να αντιμετωπίσεις ομάδες όπως ο Εθνικός Άχνας. Σωστή νοοτροπία χρειάζεται. Να πατήσεις γερά στο γήπεδο από το πρώτο δευτερόλεπτο. Να κάνεις τον αντίπαλο να συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει πιθανότητες. Να αντιληφθεί ότι το πρώτο γκολ είναι καθαρά θέμα χρόνου. Να καταλάβει ότι παίζει με την πρωταθλήτρια.

Το αυριανό παιγνίδι θα είναι και ένα τεστ νοοτροπίας. Είτε μάθαμε από τα λάθη μας και γυρίσαμε σελίδα, είτε συνεχίζουμε ακάθεκτοι προς μια ακόμη τριτο-τέταρτη θέση. Η αλλαγή και η απαλλαγή που χρειαζόμαστε από τις νοοτροπίες που μας κρατούν καθηλωμένους, δεν είναι μόνο εκτός αγωνιστικού χώρου, αλλά και εντός. Τα δύο, στην τελική, είναι αλληλένδετα και συγκροτούν τη γενική εικόνα. Ο καθένας να αναλάβει τη δικιά του ευθύνη.

Αύριο είναι ή ώρα των ποδοσφαιριστών και της τεχνικής ηγεσίας να αποδείξουν ότι φέτος
•    είναι αποφασισμένοι
•    παίζουν ποδόσφαιρο επιβολής
•    είναι δύσκολο να χάσουν βαθμούς