Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Στο ίδιο έργο θεατές

Στο ίδιο έργο θεατές


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Γειά και πάλι.

Στο ίδιο έργο θεατές όπως κάθε χρόνο. Χρόνια τώρα ο κόσμος μιλά για τη μεγάλη αλλαγή που θα φέρει την ΟΜΟΝΟΙΑ στο σωστό δρόμο. Αλλά μάταια. Για να γίνει αλλαγή θα πρέπει να ειπωθούν τα πράγματα με το ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ και να γίνει πραγματικά αντιληπτό τι σημαίνει αυτό και πόσο κοστίζει στο Σωματείο.

Το έχω γράψει πολλές φορές, ότι αυτοί που πραγματικά διοικούν δεν είναι το Δ.Σ. αλλά οι πίσω από αυτούς, παρασκηνιακά και κομματοκρατικά. Το Δ.Σ. είναι στο προσκήνιο και τους πιστώνουμε (κάποιους από αυτούς, μεταξύ των οποίων και ο νυν πρόεδρος) για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κάνουν. Λύσεις υπάρχουν αλλά δεν τις θέλουν οι παρασκηνιακοί κομματικοί άρχοντες. Π.χ. προτάθηκαν στη Γ.Σ. 3 σενάρια με μορφές εταιρείας, αλλά όταν ήρθε η ώρα να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της μελέτης, απλά αναφέρθηκε στην τελευταία Γ.Σ. ότι τα σενάρια αυτά δεν είναι προς το συμφέρον του Σωματείου. Αλήθεια έγινε μελέτη ή απλά ήταν μια στάχτη στα μάτια του κόσμου για αποπροσανατολισμό? Ήταν απόφαση του ΔΣ? Σαφώς και όχι, βλέπεται δεν συνάδει με την πολιτική ιδεολογία των παρασκηνιακών.

Ο εκπρόσωπος τύπου σε δηλώσεις του μετά το ματς με το Απόλλωνα είπε θα πρέπει να ψάξουμε να βρούμε τι φταίει. Τώρα δηλαδή καταλάβατε ότι κάτι φταίει? Αργήσατε κύριοι. Τώρα θα έπρεπε να είχατε έτοιμη τη λύση. Όταν οι παίκτες είναι απλήρωτοι (μην μου πείτε ότι πήραν 1,5 μισθό για φέτος όταν τους χρωστάμε από τα περσινά) (τι κατάντια κι αυτή), όταν μέλος του Δ.Σ. δημοσιοποιεί στο facebook τα τεκταινόμενα σε πρόσφατη συνεδρία του Δ.Σ. (τι κατάντια κι αυτή), όταν ο πρόεδρος στη δημοσιογραφική του διάσκεψη της παραίτησης του αποκαλεί άλλα μέλη του Δ.Σ. ως ‘’λαμόγια’’ (τι κατάντια κι αυτή), όταν ανεξάρτητος υποψήφιος δημοσιοποιεί λίγες μέρες πριν το ματς με τον Απόλλων ότι μέλη του νυν Δ.Σ. δρομολογούν την απομάκρυνση του προπονητή με στόχο την πρόσληψη Κύπριου προπονητή που μας έβριζε εν χορώ όταν πήρε το πρωτάθλημα πρόπερσι (τι κατάντια κι αυτή), όταν απομακρύνονται από τις Ακαδημίες αξιόλογοι προπονητές για ψίλλου πήδημα (και γίνονται συνεργασίες με ακαδημίες «φίλων & συγγενών» – βλέπε Ακαδημία Λάρνακας) (τι κατάντια κι αυτή), όταν κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι η ομάδα μπορεί για το Ευρωπαϊκό βήμα για πρωτάθλημα και κύπελο ενώ γνωρίζουν ότι το ρόστερ είναι υπερτιμημένο έχοντας μόνο λίγους παίκτες υψηλής ποιότητας οι οποίοι τρώνε όλο το ‘’σκόρσο’’ (τι κατάντια κι αυτή), όταν αφήνεται να νοηθεί ότι θα περάσουμε τα κριτήρια Σεπτεμβρίου χωρίς τη συνδρομή του κόσμου και 10 μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας βγαίνει μέσω δημοσιευμάτων ότι θέλουμε άλλα €700.000 τα οποία μόνο ο κόσμος μπορεί να δώσει, όταν όταν όταν πόσα όταν. Νομίζετε ότι οι παίκτες δεν επηρεάζονται? Ο προπονητής δεν επηρεάζεται? Ο κόσμος μήπως?

Θα ήταν πολύ πιο φρόνιμο να καταρτιστεί ένα πλάνο, να μπουν προτεραιότητες και να υλοποιηθεί. ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ και ΟΧΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ (αλήθεια ποιές μεγάλες επιτυχίες είχαμε τα τελευταία 5 χρόνια?) ή οι αλλαγές προπονητών που δεν οδηγούν σε τίποτα (ΤΙ ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ?). Να βγείτε στον κόσμο και να του πείτε π.χ. μεταξύ άλλων ότι :

– Είμαστε παττισμένοι ! (να το πείτε διότι ο περισσότερος κόσμος δεν το συνειδητοποιεί πλήρως όταν του πουλάτε φούμαρα για Ευρώπες και πρωταθλήματα)
– για τα επόμενα 5 χρόνια θα δουλεύουμε με μπάτζετ 50% του σημερινού
– αν δεν θέλουν κάποιας μορφής εταιρεία, τότε να προσελκύσουμε νέα μέλη με συνολικά πακέτα που να συνδοιάζονται με εισιτήρια διαρκείας και άλλα δικαιώματα (το τμήμα μάρκετιγκ μπορεί να αντιγράψει από άλλους συλλόγους του ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ). Μπορεί να γίνουν και διαβαθμήσεις μελών σε χρυσά, ασημένια, premium κλπ.
– Να οργανωθούν ομάδες δράσης μελών που να υποβοηθούν στο έργο του Δ.Σ. έχοντας σαν αρχηγό της ομάδας αρμόδιο μέλος του Δ.Σ. Ο κόσμος θα νοιώθει ότι είναι κομμάτι του Σωματείου, όχι απλά ότι είναι κοντά στο Σωματείο.
– Θα έχουμε για προπονητή μας τον τάδε και θα δοθεί βάρος σε παίκτες από τις ακαδημίες και στην οργάνωση των ακαδημιών και στο σκαάουτιγκ (αν γίνει σωστός προγραμματισμός δεν θα πηγαίνουμε και πολύ χειρότερα απ’ ότι τώρα). Τον προπονητή τον έχουμε για να κάνει κάτι τέτοιο απλά είναι δεμένα τα χέρια του. Να προετοιμαστεί ο κόσμος ότι για τα επόμενα 5 χρόνια θα αγωνιζόμαστε για όπου μας βγάλει, να είναι ο κόσμος έτοιμος να ανεχθεί ότι η ομάδα τα πρώτα 1-2 χρόνια μπορεί και να μην μπει στην πρώτη 6άδα αλλά να το ξέρει. Και να είστε σίγουροι ότι ο κόσμος δεν θα εγκαταλήψει παρά τη δινή οικονομική συγκυρία.
– Αποτέλεσμα των ανωτέρω θα είναι να λειτουργούμε ενωμένοι και συνειδητοποιημένοι (χωρίς ψευδαισθήσεις) όλοι στο οικοδόμημα της ΟΜΟΝΟΙΑ και δεν θα μας παίρνει από κάτω αν δεν κερδίζουμε κάποια παιγνίδια στο γήπεδο. Επίσης θα έχουμε πλεονασματικό λογαριασμό εσόδων/εξόδων που θα αφήνει ταμειακά διαθέσιμα για αποπληρωμή του χρέους (τι κατάντια κι αυτή).

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ Ή ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΜΠΑΛΑ. Για να μην παρεξηγούμε, δεν έχω κάτι με κάποιο κόμμα. Όλοι υποστηρίζουμε κάποιο κόμμα. Στην μπάλα όμως δεν έχουν θέση εν έτος 2013, όποια και να είναι αυτά. Διότι πλέον το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικής φύσεως οπότε έχεις παίκτες αλλά και οπαδούς που ανήκουν σε διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις. Ο κομματικός χάρτης άλλαξε πολύ σε σχέση με το 1948 και το 1978. Το ίδιο φαίνεται και ο ποδοσφαιρικός χάρτης. Η ΟΜΟΝΟΙΑ συρρικνώνεται και ένας από τους λόγους είναι ότι δεν ακολουθεί τα σημεία των καιρών. Ξέρετε πόσους ανθρώπους θα επανέφερε στο να ενδιαφέρονται για ποδόσφαιρο αν η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είχε το κακό όνομα του ελεγχόμενου από το ακελ σωματείου? Πάρα πολλοί. Και μη μου πείτε ότι κι άλλα σωματεία το έχουν αυτό. Το ξέρω, αλλά δεν με νοιάζει. Αν σου αρέσει να ζεις σε ένα κύκλο τότε θα περιοριστείς να ζεις μέσα σε αυτό τον κύκλο και δεν μπορείς να βγεις από κει μέσα απομονωμένος…δηλαδή συρρικνώνεσαι κι αργοπεθαίνεις. Αν αυτό θέλουμε είμαστε άξιοι της μοίρας μας κύριοι και κυρίες. Αν θέλουμε να μεγαλώσουμε ας βγάλουν τις παρωπίδες αυτοί που παρασκηνιακά διοικούν και οι διάφοροι ακόλουθοι τους (μην πω καμιά πιο βαριά κουβέντα) τους σε συγκεκριμένα ΜΜΕ που απλά κατηγορούν όποιο διαφωνεί ή είναι διαφορετικός (δεν ζούμε στον μεσαίωνα κύριοι).

Με εκτίμηση

Γιάν jibomo4life

Υ.Γ.. ΜΗ ΔΙΩΞΕΤΕ ΤΟΝ ΣΑΒΕΒΣΚΙ. ΟΠΩΣ ΞΑΝΑΕΓΡΑΨΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 1978 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΒΑΔΙΖΕ ΜΕ 2 ΠΡΟΠOΝΗΤΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΙΟΝΤΣΟ ΑΡΣΩΦ ΚΑΙ ΤΟΝΥ ΣΑΒΕΒΣΚΙ.