Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Η εμφάνιση της ομάδας μας χθες ηταν αποκαρδιωτική

Αναγνώστης: Η εμφάνιση της ομάδας μας χθες ηταν αποκαρδιωτική

opinion


Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Τι είπε ο Φίνκ στους παίκτες του; Μπείτε μέσα και τρέξτε 90 ΛΕΠΤΑ. Μην σταματήσετε ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ. Όποιος αντίπαλος πάρει μπάλα, μαρκάρετε τον γρήγορα και ασφυκτικά οι 3 πιο κοντινοί του. Τέλος, με μακριές κάθετες μπαλιές τρυπάτε την άμυνα του αντιπάλου που διαχρονικά εχει πρόβλημα και σκοράρετε.

Ούτε προπόνηση δεν εχρειάζετουν το πλάνο τους. Δούλεψε όμως 101%.
Σέβομαι τον Καϊάφα και του βγάζω το καπέλο για συγκεκριμένες κινήσεις και στρατηγικές που έκανε μέχρι σήμερα. Χθες όμως το 85% είναι δική του ευθύνη το αποτέλεσμα. Εγώ απορώ, πώς περίμενε οτι θα ήταν το ματς; Εγώ πάντως που είμαι άσχετος με προπονητική είχα προβλέψει σχεδον ΟΛΑ οσα έγιναν.

Το οτι το Αποελ θα έμπαινε μέσα και θα αναζητούσε με μανία το γρήγορο γκόλ ήταν δεδομένο. Ποια ηταν η φόρμουλα που θα αντιμετώπιζε αυτό το πράγμα; Οι παίκτες μας πραγματικά ήταν τρομοκρατημένοι και γι’αυτο έκαναν τόσα ατομικά λάθη. Δεν είναι ότι δεν ξέρουν μπάλα. Είναι διότι το πλάνο του προπονητή τους άφησε εκτεθειμένους στην τόση μαχητικότητα και επιθετικότητα(διεκδίκηση) του αντιπάλου.

Δεν είμαι προπονητής αλλά θεωρώ ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Εμείς μπήκαμε στο ρινκ και επειδή γνωρίζαμε ότι ο αντίπαλος θα είναι επιθετικός είχαμε πλάνο να μπούμε στην γωνία μας και να καλυφθούμε για να μην βγούμε νοκ άουτ. Αυτό όμως φίλοι μου έχει 0 αποτελεσματικότητα διότι αφήνεις τον αντίπαλο να κάνει Ο,ΤΙ θέλει. Στες 100 ευκαιρίες που ΔΩΣΑΜΕ του Αποελ λογικό ήταν ότι σε κάποια φάση θα δεχόμασταν το πρώτο γκολ, ήταν θέμα χρόνου.

Εαν μπαίναμε ΤΟ ΙΔΙΟ επιθετικά, το Αποελ δεν θα είχε επιλογή από το να στραβίσει πίσω με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί, τουλάχιστον όσο γίνεται, και να χαλάσουμε το τέμπο τους. Εμείς κάναμε οτιδήποτε γινόταν για να δυναμώσουμε την δυναμική τους. Αν μπαίναμε επιθετικά/διεκδικητικά δεν θα τραβούσε αναγκαστικά πίσω; Γνωρίζουν ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τους κάνουμε ζημιά. Δεν θα ρίσκαραν να μείνουν μπροστά. Επίσης γνώριζε ο Φίνκ ότι όταν πιέσεις ασφυκτικά την ΟΜΟΝΟΙΑ παλαβώνει, μας το έκαμαν αρκετές ομάδες φέτος και πάντα είχε το ίδιο αποτέλεσμα. Επίσης είδε οτι σε όλα μας τα ντέρπι μπαίνουμε κάπως συντηρητικά. Το εκμεταλλεύτηκε.

Δυστυχώς το 3-0 ΔΕΝ είναι ανατρέψιμο όσα όνειρα και αν κάνουν μερικοί.

Δεν μας κανούν τα άλλα όλα, κάποιοι παίκτες ήταν πραγματικά στο ξενοδοχείο.

Ρε Κιρμ μου, έλεος ρε φίλε. Καταφέραμε 5 φορές να φκούμε μπροστά, και τες 5 φορές η σέντρα σου επίε στο υπερπέραν. 100% αστοχία.

Ο Γκουλόν κατ’ εμένα ΔΕΝ κάμνει για οποιαδήποτε θέση πριν του κέντρου. Είναι άτσαλος, ΕΥΚΟΛΑ μπορεί να δώσει πέναλτι στον αντίπαλο και κάνει πολλές λάθος επιλογές στην επιστροφή της μπάλας. Οταν τον έβαλε μπροστά στο ματς με τον Ερμή ήταν πολύ καλύτερος.

Ο Σκέμπρι το 1ο ημίχρονο αν έπιασε μπάλα 1-2 φορές. Δεν φταίει όμως.

Ο Assis έκανε ο,τι μπορούσε.

Ο Γιωργαλλίδης έκανε το χειρότερο του παιχνίδι και με εξέπληξε το γεγονός διότι εχει τόση πείρα και πάλι δεν είχε καθαρό μυαλό, ηταν αγχωμένος. Εκανε σοβαρά λάθη. Το 2ο γκολ ήταν παιδικό, θα τολμήσω να πω ασυγχώρητο..

Στο πρώτο γκολ κατάλαβα και πως θα κυλήσει το υπόλοιπο παιχνίδι. Ηταν μόνος του μέσα στην περιοχή μας ο Λανιγκ! ΕΒΑΛΕ ΜΑΣ ΓΚΟΛ Ο ΛΑΝΙΓΚ! Ισως η πιο αποτυχημένη μεταγγραφή του αντιπάλου. Ηταν ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ μέσα στην περιοχή μας. Τραγικό.

Ούτε ο Λιομπανίτσε ήταν στην μέρα του.

Ο Φοφανά έπρεπε να είναι βασικός όπως επίσης ο ΚΙΡΜ έπρεπε να αντικατασταθεί πολύ πιο γρήγορα.

Το ότι ο Καιάφας δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε αλλαγή το πρώτο ημίχρονο με προβλημάτισε ιδιαίτερα.

Περόν όλων αυτών εγώ λυπούμαι πραγματικά. Λυπούμαι διότι είναι άδικο για τους παίκτες μας φέτος να μην καταφέρουν τίποτα. Προσπάθησαν και έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο στην πλειοψηφία των αγώνων. Χάσαμε κύπελλο, χάσαμε πρωτάθλημα…ας πάμε τουλάχιστον Ευρώπη.