Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Άποψη αναγνώστη: Nα σπάσει ο φαύλος κύκλος

Άποψη αναγνώστη: Nα σπάσει ο φαύλος κύκλος

 


1.Προϋποθέσεις για νίκη με τον Αρη
Είναι καλή ομάδα ο Άρης αλλά αυτό δεν μπορεί να φοβίζει μια ΟΜΟΝΟΙΑ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα νικήσει αν έχει πάθος, συγκέντρωση και υπομονή στο παιχνίδι της. Το πάθος θα βοηθήσει να κερδηθούν οι προσωπικές μάχες και οι μάχες στον αέρα. Η συγκέντρωση θα βοηθήσει να αποφευχθούν αχρείαστα φάουλ, πέναλτι, γκολ από στημένα εναντίον της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αν οι παίκτες είναι συγκεντρωμένοι δεν θα χάνουν τη θέση τους, οι γραμμές θα είναι κοντά, δεν θα πουλάνε εύκολα την μπάλα και η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν θα δεχθεί γκολ από αντεπιθέσεις. Το στήσιμο της ομάδας αφορά αποκλειστικά τον κόουτς. Με πάθος, συγκέντρωση και υπομονή θα έρθει η νίκη με τον Άρη.

2. Να βοηθηθεί για να ανέβει
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να διαπιστώσει κανείς αν ένας τερματοφύλακας υστερεί προσόντων. Το λάθος που έκανε ο Πιτ δεν δικαιολογείται αλλά όσο αφορά το συγκεκριμένο λάθος δεν είναι θέμα προσόντων καθώς και εγώ αν ήμουν εκεί θα το έκοβα αυτό. Μάλλον είναι θέμα ψυχολογίας. Και συγκέντρωσης. Ο Πιτ πρέπει το το βελτιώσει αυτό για να μην αδικεί τον εαυτό του και σε αυτό μπορεί και πρέπει να βοηθήσει και ο κόσμος.

Αν έχει πρόβλημα προσόντων, δηλαδή αν είναι κακός τερματοφύλακας θα διαφανεί αργότερα.

3. Παράλογη Απαίτηση
Ζητείται από του παίκτες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να μην κάνουν ούτε ένα λάθος κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Όταν ζητά κανείς κάτι τέτοιο είναι έως και εάν ζητά το αδύνατο. Οι παίκτες πρέπει να γνωρίζουν ότι λάθος είναι μέρος του παιχνιδιού και ότι αν κάνουν λάθη πρέπει να βρίσκουν τον τρόπο να τα διορθώνουν. Οι παίκτες πρέπει να ενθαρρύνονται να παίρνουν πρωτοβουλίες, να είναι τολμηροί, να ρισκάρουν όταν πρέπει και να μην φοβούνται ότι θα κάνουν λάθος. Λάθη θα κάνουν.

4. Όταν το πανίσχυρο όπλο στοχεύσει πάνω στην Ομονοια την οδηγεί στην καταστροφή
Ο φαύλος κύκλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ των τελευταίων χρόνων έχει συγκεκριμένα στάδια. Ένα απ’ αυτά είναι το εξής. Σε κάποιο σημείο, το πανίσχυρο της όπλο, ο κόσμος της, γυρίζει ενάντια στην ομάδα. Όταν γίνει αυτό, τότε η κατάσταση οδηγείται στο τέλμα και η χρονιά τελειώνει.

Όταν ο κόσμος όλος είναι ενάντια στον Πιτ τότε ο Πιτ θα είναι πολύ πιο δύσκολο να βρει τα πόδια του. Όταν ο κόσμος όλος βρίζει τους παίκτες τότε οι παίκτες είναι πολύ δύσκολο να αποδώσουν. Όταν συνέχεια τα έχεις με τον Κλέιτον, επειδή δεν τρέχει πολύ (παράλογη απαίτηση, η δουλειά του Κλέιτον δεν είναι να τρέχει πολύ), τότε ο Κλέιτον ξενερώνει. Ο Κλέιτον όμως έβαλε πάνω από δέκα γκολ στην περσινή χρονιά, όχι από πέναλτι, γεγονός που λέγει πολλά για το επίπεδο ενός χαφ. Και στο τέλος, όταν ο προπονητής καταλήγει άχρηστος, τότε είναι πολύ μεγάλη η πίεση, οδηγείται στη παραίτηση και φτου από την αρχή.

Με άλλα λόγια, η χρονιά θα τελειώσει όταν στο μυαλό των πράσινων φιλάθλων μπει η ιδέα ότι ο Πάμπος είναι “άχρηστος”.

Δεν θέλουν και πολύ απ΄ ότι φαίνεται πολλοί πράσινοι φίλαθλοι για να τους μπει μια τέτοια ιδέα.

Κ!