Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Το 15-0 με τρομάζει

Αναγνώστης: Το 15-0 με τρομάζει

 


Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κύριος Λώρης Κυριάκου με τις δηλώσεις του περί ισχυρής εντολής το λιγότερο προκαλεί και διχάζει. Το 55% των ψήφων κ. Λώρη με όλο το σεβασμό δεν είναι σοβαρή πλειοψηφία, γνωρίζοντας ακόμα και η κουτσή Μαρία την ενεργοποίηση όλου του κομματικού μηχανισμού την τελευταία στιγμή και τις αδιαφανής διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για να φέρεται τα μέλη του σωματείου προ τετελεσμένων.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είναι τα 500-600 μέλη που σας ψήφισαν. ΟΜΟΝΟΙΑ είναι οι 300 περίπου χιλιάδες Ομονοιάτες σε ολόκληρη την Κύπρο, που πίστεψαν και πιστεύουν στην ιδέα που κουβαλά η ιστορία αυτού του σωματείου και αξίζουν τουλάχιστον κάποιο σεβασμό. Δεν έχετε λοιπόν κανένα λαϊκό έρεισμα να παραδώσετε το λαϊκότερο σωματείο της Κύπρου στον κάθε τυχάρπαστο επενδυτή χωρίς αυτό να κατοχυρωθεί καταστατικά, από καταστατική συνέλευση.

Ήμουν ένας από αυτούς που σας παρακολούθησα προσεκτικά στην παρουσίαση σας για το πλάνο του κ. Παπασταύρου. Ούτε εσείς αλλά ούτε και αυτοί που διαπραγματεύτηκαν με τον κ. Παπασταύρου, πέραν από την κινδυνολογία για τα λεφτά που χρειάζεται άμεσα το σωματείο και τις πολλές γενικόλογες αοριστολογίες, δεν μπορέσατε να απαντήσετε πείστηκα στις ερωτήσεις και ανησυχίες των παρευρισκομένων που είναι και οι ανησυχίες των χιλιάδων φίλων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Κρατάω όμως κάτι σημαντικό που είπατε: «ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΩ» είναι γνωστό ότι κατατέθηκε και άλλη πρόταση από τον κ. Ρόη Πόγιατζή. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται πιο συμφέρουσα για το σωματείο μιας και σε 3 χρόνια θα δώσει το 51% των μετοχών του στο κόσμο. Μιλά ακόμα και για ανέγερση γηπέδου.

Είστε λοιπόν έτοιμος να την συζητήσετε;

Ή μήπως θα κάνετε και εσείς κολοτούμπα όπως τον κ. Σεραφείμ που την μια βδομάδα ήταν πολέμιος της εταιρείας και την επομένη βδομάδα έγινε υπέρμαχος της εταιρείας γιατί δεν υπάρχει τάχατις άλλη λύση.

Πριν 2 χρόνια είχαμε ένα Δ. Συμβούλιο που εκλέχτηκε με σκορ 15-0. Επί θητείας τους η ΟΜΟΝΟΙΑ έσπασε όλα τα αρνητικά ρεκόρ της ιστορίας της, και ενώ είχαν την στήριξη από όλο τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ παρά τις διαφωνίες και την απογοήτευση που ένιωθε.

Αυτό το 15-0 πραγματικά με τρομάζει, γιατί το πρόβλημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν είναι μόνο τα λεφτά, είναι ο τρόπος λειτουργίας του σωματείου και η στενομυαλιά αυτών που έφεραν το σωματείο σε αυτό το χάλι να επιμένουν με το έτσι θέλω να έχουν και πάλιν πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι οι ίδιοι που έδωσαν την ΟΜΟΝΟΙΑ στον Μιλτή και στις επόμενες Διοικήσεις, κάθε φορά με διαφορετικό αφήγημα και πάντα με χειρότερο αποτέλεσμα.

Με τρομάζει που με τόση ευκολία θα ξεπουλήσουν την ΟΜΟΝΟΙΑ έναντι πινακίου φακής σε έναν άγνωστο, αλλά αρνούνται να την δώσουν στον κόσμο της. Όταν κάποιοι κάποτε μιλούσαν για εταιρεία τους αναθεμάτιζαν σαν εχθρούς του κόμματος. Δεν είναι πολύ περίεργό σήμερα που με συνοπτικές διαδικασίες το κόμμα να συναινεί; Και αφού συναινεί γιατί να μην γίνει εταιρεία λαϊκής βάσης και σε χρόνο ρεκόρ να εισπραχτούν πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ, αν το πρόβλημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήταν μόνο τα λεφτά?

Να θυμάστε όμως κύριοι του κόμματος, όταν οι τράπεζες θα βγάζουν τα σπίτια του κόσμου στο σφυρί για ψυχούλα και θα τα παίρνουν τα διάφορα κοράκια αλλά δεν θα έχουν το δικαίωμα οι ιδιοκτήτες να τα αγοράσουν στην ίδια τιμή, πριν να ανοίξετε το στόμα σας να μιλήσετε και να το παίξετε προστάτες των φτωχών να κοιταχτείτε στο καθρέφτη.

Κύριε Λώρη δες την φωτογραφία σου που δημοσιεύτηκε σ’ όλες τις Ομονοιάτικες ιστοσελίδες και όχι μόνο την ημέρα της Γ. Συνέλευσης. Όπως πολύ σοφά λέει μια κινέζική παροιμία «Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις». Πρέπει να είναι ή στιγμή που μιλάς με την συνείδηση σου και σε αποθανάτισε ο φωτογραφικός φακός.

Κύριε Λώρη είναι ιστορικό καθήκον σας να σταθείτε στο ύψος των κρισίμων περιστάσεων που βρίσκεται το σωματείο και να εξετάσετε όλες τες περιπτώσεις , μακριά από ντιρεκτίβες και ετσιθελισμούς, αφουγκραστείτε τις ανησυχίες του κόσμου και αυτός θα σας στηρίξει, σε αντίθετη περίπτωση θα σας γυρίσει την πλάτη και η ΟΜΟΝΟΙΑ θα εδραιωθεί σαν μια μικρομεσαία ομαδούλλα όπως την κατάντησαν σήμερα οι προκάτοχοι σας.

Μιχάλης Βασιλείου