Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Καλύτερα μερικά χρόνια μαχητής παρά και τα υπόλοιπα χρόνια θεατής

Αναγνώστης: Καλύτερα μερικά χρόνια μαχητής παρά και τα υπόλοιπα χρόνια θεατής

 


Μετά και τα πρόσφατα γεγονότα, πήρα την απόφαση να αναλύσω λίγο τη κατάσταση όπως την είδα τα 20 χρόνια που υποστηρίζω αυτή την ομάδα, εν ονόματι ΟΜΟΝΟΙΑ..

Είχα season ticket τα τελευταία 10-15 χρόνια στη δυτική κάτω διάζωμα πίσω από το πάγκο της ομάδας μας, (ανάμεσα σε αρκετούς Προπονηταράες, όπου τα τελευταία χρόνια έρκουνταν μάππα απλά για να δειχτούν και να νευριάζουν με τη παραμικρή φάση και να παραμιλούν).

Από μικρή ηλικία ακολουθούσα την ομάδα σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια αλλά και σε μερικά εκτός έδρας.

Η πράσινη λαοθάλασσα σε κάθε ευκαιρία έδινε παραστάσεις στη κερκίδα αλλά και στους δρόμους (πανηγυρισμούς), στα σχολεία ήμασταν ηθικά δυνατοί και με το κούτελο καθαρό και σε κάθε αντίδραση οποιουδήποτε αντιΟΜΟΝΟΙΑΤΗ η απάντηση μας ήταν αποστομοτική (ήταν κάτι σαν να είπε κακά λόγια για τη μάνα μας, αδερφή μας, κοπέλα μας).

Μετά όταν μεγαλώσαμε λιγάκι και αρχίσαμε να καταλάβουμε τι γίνεται στο κυπριακό ποδόσφαιρο (παρασκήνιο,στησίματα από ΟΛΕΣ τις ομάδες, και “υποτιθέμενη σχέση” ΟΜΟΝΟΙΑΣ με Ακελ), ΕΠΑΙΞΑΜΕΝ ΠΕΛΛΟ λόγω των τροπαίων το 2003 και 2005 που μας αποσυντόνισαν από την πραγματικότητα.

Στη συνέχεια η ανομβρία στους τίτλους μας οδήγησε στην εξέφραση διαμαρτυριών ως προς το διοικητικό συμβούλιο (Σεραφειμ κυρίως), τότε ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ήταν η ΘΥΡΑ 9 που έδωσε το έναυσμα για παραίτηση του Σεραφείμ. Και όλος παραδόξως (ΛΟΓΩ της ανομβρίας στους Τίτλους) οι μεγάλοι σε ηλικία υποστηρικτές της ομάδας, συμφώνησαν με τη ΘΥΡΑ και φώναζαν και αυτοί από τις ΚΕΡΚΙΔΕΣ για να παραιτηθεί. Και εν τέλει λόγω της πλειοψηφίας και επειδή ΑΝΟΙΞΑΝ τα μάτια τους οι περισσότεροι, “παραιτήθηκε” ο Σεραφειμ.

Από τότε μέχρι σήμερα στα διοικητικά του συμβουλίου ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ. ΜΟΝΟ στα Πρόσωπα.

Καμία αλλαγή ως προς τον εκσυγχρονισμό, τη διαφάνεια, την ενότητα με το κόσμο και κυρίως τη ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ και τη σωστή εφαρμογή ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ(Πράγμα δύσκολο από ανθρώπους που δεν διακατέχονταν από γνώσεις που αφορούν τη διοίκηση και το άθλημα). Αντιθέτως όλα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο.

Όσο για εμάς τον απλό ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΟ αυτά τα χρόνια και πάλι λόγω των τροπαίων το 2010 με 2012 που μας αποσυντόνιζαν, πάλι δεν θέλαμε να δούμε την ωμή πραγματικότητα κατάματα. Σε αυτό βοήθησαν και οι εκάστοτε διοικήσεις όπου με τη κακή μεταχείριση τους οδηγούσαν την ΟΜΟΝΟΙΑ σε δύσβατο μονοπάτι. Και ΩΣ συνήθως δεν έλεγαν την αλήθεια στο κόσμο για τα λάθη τους (εχώναν τα που κάτω που το χαλί) και εμείς ως κατάπελλοι που είμαστεν με το παραμικρό κάθε καλοκαίρι επεθυμούσαμε να πάμε γήπεδο και ότι θέλουν ας κάμνουν, αππόνναν μας και με καμιά κάθοδο παίκτη-προπονητή, έτσι παραμέναμε “υπνωτισμένοι”.

Και έτσι με τη πάροδο αυτών των τελευταίων χρόνων της ανομβρίας από τρόπαια, ο κόσμος άρχισε να συνειδητοποιεί τι κακό έκαμαν στην ΟΜΟΝΟΙΑ μας, αλλά ΗΤΑΝ ήδη αργά. Η ΘΥΡΑ 9 να προσπαθεί να βρει λύση απέναντι σε όλους αυτούς που μόνο τη πούγκα τους σκέφτονται, αντί το καλό της ομάδας που εκπροσωπούν, αλλά ΑΝΤΙ να βρει στήριξη και από τη πλειοψηφία του υπόλοιπου κόσμου(και ειδικότερα τους μεγαλύτερους) όπως τότε με το Σεραφειμ (όπου επανεκλέγηκε το 14-16, μέσα σε 6 χρόνια εξεχάσαμεν ότι ΔΕΝ το κατέχει το θέμα και αφήκαμεν τους να κάμουν τα δικά τους), προτίμησαν να σιωπήσουν ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ.

Και έτσι καταντήσαμε να ΞΕΝΕΡΩΣΟΥΜΕ για το κυπριακό ποδόσφαιρο, αφού δεν μας φτάνουν οι εχθροί ΕΚΤΟΣ της ομάδας, υπάρχουν και “διοικούν” την ομάδα και άλλοι ΕΧΘΡΟΙ. Άρα μετά από όλα αυτά αρκετός κόσμος απομακρύνθηκε από το γήπεδο και όσο περνούν τα χρόνια θα απομακρύνεται ακόμα περισσότερος.

Και τέλος αφού είχαν ξεζουμίσει (Ττενέκκα) τον Πράσινο λαό για τα ΧΡΕΗ της κακής διαχείρισης ΤΟΥΣ, και επειδή δεν μπορούσαν να τους ΔΟΥΝ κατάματα, μετά και τις φετινές τους ζημιές, αποφάσισαν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ να ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ την ομάδα ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ, απλά και μόνο για να ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ τα ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ. Και έχουν και το θάρρος να ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΑΚΟΜΗ.

ΔΕΝ είμαι ενάντια στην δημιουργία ΕΤΑΙΡΙΑΣ.
ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ που μας έφεραν ΩΣ ΕΔΩ και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ όπως παλιά. ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΕΡΙΑ.
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΟΙ ΘΕΑΤΕΣ, ΑΦΗΚΑΜΕΝ-ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ να μας καταστρέψουν.

Όπως μας ΕΔΕΙΞΕ η ιστορία, για να κερδίσεις μια μάχη, πρέπει να παλέψουμε ΟΛΟΙ μαζί, στους δρόμους,στα γήπεδα όπου να ‘ναι. Όσες μέρες-εβδομάδες-χρόνια κι αν χρειαστούν. Καλύτερα μερικά χρόνια μάχης παρά να είσαι συνένοχος και τα υπόλοιπα χρόνια.
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ ΟΥΛΛΟΙ ΜΑΖΙ. Και “ΑΛΛΑΞΑΝ” μάσκες. (Αλλά αφού οι περισσότεροι(μεγάλη σε ηλικία) οπαδοί της ομάδας μας εμάθαν να σιωπούν και να μην αντιδρούν απλά να κουτσομπολέφκουν και να κάμνουν ΧΑΖΙ με τα “ΧΑΛΙΑ” μας, κρύψε να περάσουμε που λαλούμε).

Άρα ο καθένας πράττει ότι νιώθει, αφού ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΕΔΙΧΑΣΑΝ ΜΑΣ με τους ΕΤΣΙΘΕΛΙΣΜΟΥΣ τους και ΟΧΙ Η ΘΥΡΑ 9, επειδή ήταν η ΜΟΝΗ που ΑΝΤΙΔΡΑΣΕ και δεν σιώπησε.

Υ.Γ1: Είτε παραμένεις ένας απλός ΘΕΑΤΗΣ είτε ΔΙΕΚΔΙΚΑΣ!
Υ.Γ2: Είτε θα ΑΠΕΧΕΙΣ από το γήπεδο, είτε συνεχίζεις να συμμετέχεις στα έκτροπα ΤΟΥΣ.
Υ.Γ3: Και τρόπαιο να καταφέρουν να πιάσιν, θα κάμουν μια χρονιά καλή και 10 κακές. Άρα τα ίδια πάλε.
Υ.Γ4: Και ο μιλτής εσιόνοσεν ριαλλιά αλλά τίποτε δεν εκατάφερεν, αντιθέτως επήρεν μας πιο κάτω.
Υ.Γ5: Εκαταντήσαμεν να θέλουμε το κακό της ομάδας, πέρκει ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ότι ΑΝ ΔΕΝ αντιδράσουμε και οι 40.000+ κατάπελλοι, οι 15 θα κάμνουν της κκελλές τους. Αφού οι ίδιοι δεν παραδέχονται ΜΙΑ ΦΟΡΑ τα ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ και να αποχωρήσουν.

Μακάρι να δούμε άσπρη μέρα στο άμεσο μέλλον.

Καλή Δύναμη ΠΡΑΣΙΝΕ ΛΑΕ!

Αντώνης Χ.