Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Άποψη: Μήπως είναι καιρός να παρέμβει η Ε.Π.Α για να σώσει το...

Άποψη: Μήπως είναι καιρός να παρέμβει η Ε.Π.Α για να σώσει το ποδόσφαιρο μας;


Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάρτηση Facebook ήρθε στην αντίληψη μας και θεωρήσαμε σωστό να την αναπαράξουμε στην ιστοσελίδα μας. Ασφαλώς η αναφορά δεν έχει να κάνει με την ιστορική ομάδα της Λάρνακας αλλά με την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού, με τον κύριο Βάσο Τσαγγαρά να θέτει ένα ερώτημα το οποίο ενδεχομένως να έχει βάση και να είναι την ίδια στιγμή το «κλειδί» για να αλλάξουν οι συνθήκες στο Κυπριακό Πρωτάθλημα.

Η ανάρτηση:

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Η Ε.Π.Α (Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού)
ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΣ

Άραγε θα μπορούσε να δώσει τη λύση στα προβλήματα διαιτησίας και αλλοίωσης αποτελεσμάτων άρα και βαθμολογικής κατάταξης στο ποδόσφαιρο η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού;
Γιατί Όχι;
Οι μισές ομάδες μας είναι εταιρείες. Όταν σε μια εταιρεία δεν της επιτρέπεται με αθέμητα μέσα να διεκδικήσει όσα θα μπορούσε να διεκδικήσει από την αγορά και συστηματικά παρεμποδίζεται ή ΕΠΑ θα πρέπει να παρέμβει και να προστατέψει το «θύμα» από τον αθέμητο ανταγωνισμό.
Μάλιστα μπορεί να επιβάλει και χρηματική ποινή στο μέρος εκείνο που εμποδίζει αθέμιτα την Εταιρεία να διεκδικήσει ότι δικαιούται.
Πιο απλά. Η ανικανότητα ( και περιορίζομαι σ αυτό το επίθετο μόνο) της διαιτησίας να παρέχει ομοιόμορφη πάντα μέσα στα πλαίσια της λογικής διαιτησία σε όλους τους αγώνες, αλλιώνει αποτελέσματα. Αν εντοπίσει η ΕΠΑ ότι συγκεκριμένες ομάδες συστηματικά, για σειρά ετών, ευνοούνται από την ανικανότητα των διαιτητών εις βάρος κάποιον άλλων, τότε θα πρέπει να παρέμβει.
Αν από την άλλη καταλήξει ότι απλά είναι ανικανότητα και δεν είναι μονόδρομη προς μια δυο τρεις ομάδες, η εύνοια που απορρέει από τη ανικανότητα, τότε ας περιοριστεί σε συστάσεις προς την αρμόδια αρχή για να μειώσει την ανικανότητα σε συγκεκριμένο σύντομο χρόνο.