Home SPORTS NEWS Αλέξις Σάντσες, τα κάνει όλα και συμφέρει!

Αλέξις Σάντσες, τα κάνει όλα και συμφέρει!

alexis


Όταν ο Μεσούτ Εζίλ μετακόμισε το καλοκαίρι του 2013 στο Λονδίνο, η κίνηση της Άρσεναλ προκάλεσε “πάταγο” μιας που είχε χρόνια να κάνει ένα δυνατό μεταγραφικό “μπαμ”, όμως αυτή που έκανε τη διαφορά ήταν έναν χρόνο αργότερα, όταν έκλεισε από τη Μπαρτσελόνα τον Αλέξις Σάντσες δαπανώντας 35.000.000 λίρες.

Σε αντίθεση μάλιστα με τον Εζίλ που αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα προσαρμογής στο αγγλικο στιλ ποδοσφαίρου, ο Χιλιανός άσος εγκλιματίστηκε σε χρόνο dt και αυτό το φανερώνουν τα 25 γκολ που πανηγύρισε πέρυσι σε 52 ματς σε όλες τις διοργανώσεις (16 σε 35 ματς Premier League), ένα σχεδόν γκολ ανά 2 αγώνες!

Αυτό που προκαλεί πάντως μεγαλύτερό θαυμασμό είναι η συνεπέστατη παρουσία του πρώην άσου της Μπαρτσελόνα από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Από τις 6 Ιουνίου και έπειτα ο Σάντσες έχει αγωνιστεί σε συνολικά 30 αγώνες (!), 18 με τη φανέλα της Άρσεναλ και 12 με αυτή της εθνικής Χιλής, και σε αυτό το διάστημα μετράει 109 τελικές προσπάθειες για γκολ και 67 κερδισμένα φάουλ!

Ο ίδιος ο Βενγκέρ έχει παραδεχτεί πως φοβάται τραυματισμό του καθώς παίζει αδιάκοπα από το καλοκαίρι, όμως τον θεωρεί το Νο 1 επιθετικό όπλο της Άρσεναλ και έχει δηλώσει πως είναι πολυτέλεια για την Άρσεναλ με τους τόσους πολλούς τραυματισμούς (και φέτος) να τον αφήσει έξω από κάποιο παιχνίδι.

Και ο Χιλιανός τον δικαίωσε απόλυτα κόντρα στη Ντίναμο Ζάγκρεμπ όπου έμεινε και στα 90 λεπτά πάνω στο χορτάρι καθώς πέτυχε 2 γκολ και εβγαλε 1 ασίστ στον Μεσούτ Εζίλ, και πλέον έχει συμμετοχή στα 7 από τα 9 φετινά γκολ της Άρσεναλ στο Champions League με 3 γκολ και 4 ασίστς!

Σημειωτέον πως πέρα από την πληθωρική του παρουσία με την Άρσεναλ, ο Αλέξις Σάντσες προέρχεται και από την κατάκτηση του Copa America με τη Χιλή για πρώτη φορά στην ιστορία της όπου ήταν από τους βασικούς συντελεστές του θριάμβου της “roja” ενώ το καλοκαίρι του 2014 είχε εξίσου θετική παρουσία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Απολαύστε το σούπερ κοντρόλ του με τον… σβέρκο κόντρα στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ:

 

Πηγή: Sport24.gr