Home SPORTS NEWS Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες του MLS

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες του MLS

mls


Οι άνθρωποι του MLS δεν τσιγκουνεύονται να δώσουν κάμποσα εκατομμύρια για να φέρουν κάποιους από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου -ακόμα και σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία- προκειμένου να αναβαθμίσουν το επίπεδο του πρωταθλήματος του. Απόδειξη; Η παρακάτω λίστα με τους δέκα πιο καλοπληρωμένους παίκτες του αμερικανικού πρωταθλήματος με βάση τα έσοδα τους ανά έτος.

10) Ζιοβάνι Ντος Σάντος – 3.690.000 ευρώ

Ο Μεξικανός, αφού ξεκίνησε την καριέρα του με τους καλύτερους οιωνούς από την Μπαρτσελόνα, δεν κατάφερε να κάνει μέχρι στιγμής την πορεία που περιμέναμε με βάση το ταλέντο του. Μετά το ανεπιτυχές πέρασμά του από κάμποσες ευρωπαϊκές ομάδες, στα 26 του πήγε στο MLS και τους Galaxy.

9) Ρόμπι Κιν – 4.050.000 ευρώ

Δικαίως ο Ιρλανδός είναι από τους πιο καλοπληρωμένους παίκτες του αμερικανικού πρωταθλήματος, αφού στους Galaxy ζει τα δεύτερα νιάτα του, σκοράροντας 66 φορές σε 100 παιχνίδια.

8) Κλιντ Ντέμπσεϊ – 4.140.000 ευρώ

Ο Αμερικανός μετά από μερικά χρόνια στην Premier League σε Φούλαμκαι Τότεναμ, επέστρεψε στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στους Seattle Sounders.

7) Τζόζι Αλτιντόρ – 4.280.000 ευρώ

Ο επιθετικός της εθνικής ΗΠΑ αφού έκανε το πέρασμα του από την Ευρώπη όπως ο Ντέμπσεϊ, γύρισε στην Αμερική, όπου αγωνίζεται για την Toronto FC.

6) Νταβίντ Βίγια – 5.050.000 ευρώ

Κάποιοι τραυματισμοί δεν έχουν αφήσει μέχρι στιγμής τον Βίγια να κάνει την καριέρα που θα ήθελε στο MLS. Παρόλα αυτά όλοι στην New York City Football Club πιστεύουν πως ο Ισπανός μπορεί να προσφέρει περισσότερα στο κλαμπ.

5) Φρανκ Λάμπαρντ – 5.400.000 ευρώ

Θεωρητικά ο Λάμπαρντ είναι παίκτης του New York City Football Club, άλλο που μέχρι προτινος  αγωνιζόταν στην Μάντσεστερ Σίτι. Ο Άγγλος μόλις τώρα ξεκίνησε να αγωνίζεται στην Αμερική και δεν θα αργήσει να δείξει την αξία του.

4) Στίβεν Τζέραρντ – 5.700.000 ευρώ

Μετά από μια ιστορική καριέρα στο Νησί και την Λίβερπουλ ο Τζέραρντ αποφάσισε να συνεχίσει να παίζει μπάλα στους Galaxy. Ακόμα και στα 35 του είναι πολύ λογικό να παίρνει τόσα χρήματα.

3) Μάικλ Μπράντλεϊ – 5.850.000 ευρώ

Ο Μπράντλεϊ, όπως αρκετοί από τους συμπαίκτες του στην εθνική ΗΠΑ έκανε το πέρασμά του από την Ευρώπη και επέστρεψε πέρυσι στην Αμερική, όπου αγωνίζεται με τη φανέλα των Toronto FC.

2) Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο – 6.400.000 ευρώ

Μετά από κάμποσες μεταγραφές μεγάλων ονομάτων που δεν έπιασαν, η Toronto FC βρήκε από που έψαχνε στο πρόσωπο του Τζιοβίνκο. Ο Ιταλός δεν πήγε στην Αμερική για τουρισμό κάτι που αποδεικνύουν και τα 16 γκολ που έχει βάλει σε 22 αγώνες.

1) Κακά – 6.440.000 ευρώ

Ο Κακά έχει πραγματοποιήσει καταπληκτικές εμφανίσεις φορώντας την φανέλα του Orlando City Soccer Club και γι’ αυτό αύξησε αισθητά τον κόσμο της ομάδας που πηγαίνει στο γήπεδο. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο τα βγάζει τα λεφτά του.

Πηγή: Contra.gr