Home SPORTS NEWS Στο χαλαρό η Μπάγερν

Στο χαλαρό η Μπάγερν

gettyimages-499041188


Κανένα πρόβλημα για την Μπάγερν, που δεν χρειάστηκε να φορτσάρει και τελείωσε το ματς με την Χέρτα από το πρώτο ημίχρονο. Οι Βαυαροί ήταν πολύ ανώτεροι και συνεχίζουν την εντυπωσιακή τους πορεία. Από το ξεκίνημα φάνηκε ότι οι πρωτευουσιάνοι δεν ήταν ικανοί για την έκπληξη. Την κατοχή οι γηπεδούχοι, δοκάρι με τον Λεβαντόφσκι στο 9’ και χωρίς να «πνίξουν» τους αντιπάλους τους, το γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου.

Λεβαντόφσκι (16’) και Βιδάλ (16’) απείλησαν εκ νέου, πριν έρθει το 1-0 στο 34’. Κόρνερ του Χιλιανού, πρώτη κεφαλιά του Μπενάτια και δεύτερη του Μίλερ εξ’ επαφής. Κάπου εκεί, όλα τελείωσαν. Βιδάλ (40’) και Μπενάτια (41’) δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Γιάρσταϊν, όμως το έκανε ο Κομάν. Υπέροχη ασίστ του Χάβι Μαρτίνεθ και ο Γάλλος με τελείωμα στην κίνηση έκανε το 2-0 στο 41’. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε και πολλά, καθώς οι παίκτες του Γκουαρδιόλα έκαναν συντήρηση δυνάμεων. Ο Μίλερ έφτασε μία ανάσα από το 3-0 στο 55’, ενώ ο Βιδάλ έψαξε το γκολ χωρίς να τα καταφέρει σε δύο περιπτώσεις (70’, 73’). Η πρώτη τελική εντός εστίας για την Χέρτα ήρθε στο 79’ με τον Χαραγκούτσι, η πρώτη και μοναδική κλασική ευκαιρία στο 88’ με τον Καλού και το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Το καλύτερο Αμβούργο
Το 103ο Nordderby βρήκε το Αμβούργο να φεύγει με νίκη 3-1 από τη Βρέμη, να κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της 5ετίας και να ανεβαίνει στην 6η θέση! Οι ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο. Μπορεί η πρώτη ευκαιρία να χάθηκε για τους γηπεδούχους με τον Βέστεργκαρντ στο 2’, όμως εκείνοι που πήραν το προβάδισμα ήταν οι φιλοξενούμενοι μόλις στο 3’ με εκπληκτικό τελείωμα του Ιλίτσεβιτς! Οι παίκτες του Λαμπαντία ήταν πολύ ανώτεροι και έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 14’, όταν ο Βίντβαλντ νίκησε εντυπωσιακά τον Γκρεγκόριτς στο τετ α τετ. Τελικά, ο Αυστριακός πήρε το αίμα του πίσω στο 26’. Αποφάσισε να εκτελέσει απευθείας ένα φάουλ από τα 30 μέτρα, η μπάλα βρήκε στο τείχος, κατέληξε στα δίχτυα και με δόση τύχης έκανε το 0-2! Μέχρι το ημίχρονο δεν είχαμε κάτι άλλο αξιοσημείωτο, καθώς οι Δεινόσαυροι είχαν τον πλήρη έλεγχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά. Ο Γκαρσία έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 50’, ενώ στο 51’ ο Άντλερ έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Μπάργκφρεντε, για να ακολουθήσει και τρίτη μεγάλη ευκαιρία με τον Μπάρτελς στο 52’! Τελικά, το γκολ για την Βέρντερ ήρθε στο 62’ με τον Ούτζα, όμως η αντεπίθεση των πράσινων δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Στο 68’ ο Μίλερ τελείωσε τα πάντα στην αντεπίθεση, κάνοντας το 1-3, με τους παίκτες του Σκρίπνικ να μην έχουν την ψυχολογία να αντιδράσουν. Ο Σίπλοκ (80’) έχασε την τελευταία ευκαιρία, με το 1-3 να μένει μέχρι το τέλος.

Δεν «Χ»άνει η Γκλάντμπαχ
Η Χόφενχαϊμ του Χουμπ Στέφενς έφτασε κοντά στο να υποχρεώσει την Γκλάντμπαχ στην πρώτη της ήττα με τον Αντρέ Σούμπερτ στον πάγκο αλλά τα «πουλάρια» δεν τα παράτησαν και με κορυφαίο τον Τζόνσον απέσπασαν ισοπαλία 3-3, παραμένοντας στην 4η θέση. Το ματς άρχισε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους καθώς απείλησαν στα πρώτα δευτερόλεπτα με τον Τσάκα και τελικά έφτασαν στο γκολ στο 6′ με ωραίο σουτ του Τζόνσον (0-1). Η Μπορούσια έδειχνε αρκετά άνετη αλλά τα ζόρια ήρθαν γρήγορα καθώς στο 12′ ο Ζούμπερ με κεφαλιά, μετά το κόρνερ, έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Η άμεση ισοφάριση επέτρεψε στους γηπεδούχους να κάνουν το αγαπημένο τους παιχνίδι, δηλαδή άμυνα και αντεπιθέσεις, προκαλώντας συχνά προβλήματα στην Γκλάντμπαχ. Οπως, δηλαδή, στη φάση του 34ου λεπτού, όταν ο Αμίρι πάσαρε στον Πολάνσκι κι αυτός έκανε το 2-1.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα για την Χόφενχαϊμ και χειρότερα για την Γκλάντμπαχ με την έναρξη της επανάληψης αφού στο 47′ ο Αμίρι από δημιουργός έγινε εκτελεστής, γράφοντας το 3-1 μετά το λάθος του Στιντλ! Αυτό που κράτησε όρθιους τους φιλοξενούμενους ήταν το γεγονός ότι μείωσαν γρήγορα και συγκεκριμένα στο 56′ με το πρώτο γκολ του Ντρμιτς μετά την πάσα του Στιντλ (3-2). Η Μπορούσια βγήκε μαζικά μπροστά και άσκησε τρομερή πίεση στους γηπεδούχους, οι οποίοι ήταν συνεχώς σε θέση άμυνας, κρατώντας πάντως το 3-2. Για την ακρίβεια, το κρατούσε μέχρι και το 87′, όταν ο Ραφαέλ βρήκε ωραία τον Τζόνσον και αυτός πέτυχε το δεύτερο του γκολ για το τελικό 3-3 και το… 7-2-0 στα εννιά ματς με τον Σούμπερτ στον πάγκο!

Για πλάκα το Αννόβερο
Το Αννόβερο-Ινγκολσταντ αναμενόταν αμφίρροπο αλλά αποδείχθηκε περίπατος για τους γηπεδούχους, όπως δείχνει και το τελικό 4-0. Περισσότερο κι από αυτό, το δείχνει το γεγονός ότι το σκορ ήταν 3-0 στο… 24′! Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 5′ με τον Μαρτσέλο μετά από εκτέλεση κόρνερ και στο 11′ ο Αντρεάσεν με κεφαλιά από σέντρα του Κάραμαν έκανε το 2-0. Μέχρι να καταλάβουν οι φιλοξενούμενοι τι γίνεται, ήρθε και το 3-0 για το Αννόβερο, στο 24′, με τον Κάραμαν, ο οποίος ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο την αντεπίθεση. Ο αγώνας -αν και στη Bundesliga έχουμε δει επικές ανατροπές- ουσιαστικά είχε κριθεί και αυτό επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια καθώς η Ινγκολσταντ δεν έδειχνε ικανή να κάνει κάτι καλό, με τους γηπεδούχους να φτάνουν και στο 4-0 στο 85′ με τον Μπεχ, ο οποίος πλάσαρε σωστά τον Οζάκ στο τετ α τετ.

Σταθερή Μάιντς
Συνέχεια στην πολύ καλή πορεία της έδωσε η Μάιντς υποδεχόμενη την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, σε ένα ματς που άρχισε με καθυστέρηση λόγω προβλημάτων στις εξέδρες. Στον αγωνιστικό χώρο, πάντως, οι γηπεδούχοι δεν είχαν τέτοιες ανησυχίες και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5′ με τον Μούτο από κοντά, μετά την προσπάθεια του Ντε Μπλάσις (1-0). Οι φιλοξενούμενοι δεν επηρεάστηκαν και έγιναν απειλητικοί με τους Μέιερ (12′) και Άιγκνερ (16), για να απαντήσει η Μάιντς με τις ευκαιρίες των Ντε Μπλάσις και Μούτο, για να έρθει τελικά το 2-0 -απέναντι στην Άιντραχτ των 10 παικτών μετά την αποβολή του Μέιερ (40′)- στο 43′ με τον Μάλι. Στο διάστημα 45′-60′ οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες για τρίτο γκολ αλλά δεν το έβαλαν και στο 62′ ο Σεφέροβιτς, μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Άιγκνερ, μείωσε σε 2-1 και έβαλε ξανά στο ματς την ομάδα της Φρανκφούρτης. Αν και με 10 παίκτες, η Άιντραχτ προσπάθησε για την ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια νίκη που τους φέρνει στο -1 από την 6η θέση.


Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Βαθμολογίες Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων

Παρασκευή (27/11)

Ντάρμσταντ-Κολωνία 0-0
Σάββατο (28/11)

Μπάγερν-Χέρτα 2-0
(34′ Μίλερ, 41′ Κομάν)

Βέρντερ-Αμβούργο 1-3
(62′ Ούτζα – 3′ Ιλίτσεβιτς, 27′ Γκρεγκόριτς, 68′ Μίλερ)

Αννόβερο-Ίνγκολσταντ 4-0
(5′ Μαρσέλο, 11′ Αντρεάσεν, 24′ Κάραμαν, 85′ Μπεχ)

Χόφενχαϊμ-Γκλάντμπαχ 3-3
(11′ Τσούμπερ, 34′ Πολάνσκι, 47′ Αμίρι – 5′, 87′ Τζόνσον, 56′ Ντρμιτς)

Μάιντς-Άιντραχτ 2-1
(5′ Μούτο, 42′ Μάλι – 61′ Σεφέροβιτς)

Κυριακή (29/11)

Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη (16:30)
Λεβερκούζεν-Σάλκε (18:30)
Άουγκσμπουργκ-Βόλφσμπουργκ (18:30)

gazzetta.gr