Home SPORTS NEWS “Ζωντανή” η Άρσεναλ, εξάσφαιρη η Μπαρτσελόνα, έξω η Λιόν

“Ζωντανή” η Άρσεναλ, εξάσφαιρη η Μπαρτσελόνα, έξω η Λιόν

barcelona2


Η Άρσεναλ επιβλήθηκε 3-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και θα δώσει την τελική μάχη της πρόκρισης με τον Ολυμπιακό σε δύο εβδομάδες. Πρόκριση από τώρα για Μπαρτσελόνα μετά από το 6-1 επί της Ρόμα, η Γάνδη πέταξε εκτός Ευρώπης τη Λιόν στο 95′.

Λιόν – Γάνδη 1-2

Η Γάνδη νίκησε γιατί… εκμεταλλεύτηκε το πολύ κακό τέταρτο της Λιόν στο φινάλε και με γκολ στις καθυστερήσεις “έκλεψε” τους τρεις βαθμούς και πέρασε στη δεύτερη θέση του 8ου ομίλου του Champions League. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά την αναμέτρηση και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 7′ με γκολ του Φερί. Από το σημείο εκείνο όμως η Γάνδη ανέβασε την απόδοσή της με αποτέλεσμα η ισοφάριση να έρθει φυσιολογικά στο 32′ με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Μιλίτσεβιτς. Η Λιόν πίεσε για το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο, με μερικές εμπνεύσεις του Βαλμπιενά όμως να μην έχουν τύχη. Όλα έδειχναν πως το ματς θα έληγε ισόπαλο 1-1, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο 95’ο Κουλιμπαλί έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε ένα μεγάλο “διπλό” στην ομάδα του.

Ζενίτ – Βαλένθια 2-0

Η Ζενίτ νίκησε γιατί… ήταν καλύτερη. Οι παίκτες της Βαλένθια δεν είναι συνηθισμένοι στο κρύο και ως εκ τούτου η υπό το μηδέν θερμοκρασία στην Πετρούπολη τους επηρέασε φανερά στο ξεκίνημα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν τα πατήματά τους. Η Ζενίτ το εκμεταλλεύτηκε και στο 15′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Σατόφ, ο οποίος μετά την κάθετη του Τζιούμπα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με όμορφο πλασέ, με την αντίδραση της άμυνας των φιλοξενούμενων να είναι απλά τραγική.

Η Βαλένθια προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση, ωστόσο της έλειπε η τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μετατρέψει σε γκολ καμία από τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα παρέμεινε ίδια και οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ στο 74′ με τον Τζιουμπά. Ο άσος των Ρώσων πήρε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή από τον Ντάνι και προ κενής εστίας διαμόρφωσε το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Σε περίπτωση που η Γάνδη κερδίσει απόψε τη Λιόν, η Βαλένθια θα μπει σε μπελάδες αφού θα πέσει στην τρίτη θέση.

Μπαρτσελόνα – Ρόμα 6-1

Η Μπαρτσελόνα νίκησε γιατί… δεν βρήκε καμία αντίσταση από την αδύναμη Ρόμα. Οι “μπλαουγκράνα” πέτυχαν δύο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (15′-18′), με τους Λουίς Σουάρες και Λιονέλ Μέσι και “κλείδωσαν” σε μεγάλο βαθμό τη νίκη. Οι παίκτες του Λουίς Ένρικε είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 44′ ο Σουάρες με τρομερό σουτ στην κίνηση έδωσε “αέρα” τριών τερμάτων στους Καταλανούς. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι δεν κατέβασαν ρυθμούς κι ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 4-0, με πλασέ προ κενής εστίας του Ζεράρ Πικέ, ύστερα από ασίστ του Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, τέσσερα λεπτά αργότερα, από δημιουργός έγινε εκτελεστής και διαμόρφωσε το 5-0, εκμεταλλευόμενος την ασταθή απόκρουση του Βόιτσεχ Στσέζνι. Στο 76′, ο Σαλίχ Ουτσάν ανέτρεψε τον Νεϊμάρ μέσα στην μεγάλη περιοχή με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Βραζιλιάνος άσος ανέλαβε την εκτέλεση, ο Στσέζνι απέκρουσε, αλλά ο Αντριάνο πήρε το ριμπάουντ και με ευθύβολο σουτ έκανε το 6-0! Οι “τζιαλορόσι” έχασαν μία τεράστια ευκαιρία να μειώσουν σε 6-1 στο 81′, αλλά ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Έντιν Τζέκο. Τελικά, ο Βόσνιος επιθετικός κατάφερε να πετύχει το γκολ της… τιμής στις καθυστερήσεις, με όμορφη κεφαλιά.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Λεβερκούζεν 1-1

Η Λεβερκούζεν δεν νίκησε γιατί… σοκαρίστηκε από το γρήγορο γκολ του Μιχαΐλ Γκορντέιτσουκ, το πιο γρήγορο στον φετινό θεσμό (μόλις σε 70 δευτερόλεπτα αγώνα) και άργησε να αντιδράσει. Ο άκρως φορμαρισμένος Χαβιέρ Ερνάντες, με δέκα γκολ στα τελευταία επτά παιχνίδια, δεν κατάφερε να πάρει την μπάλα σε επικίνδυνες θέσεις και σίγησε. Η μία καλή ευκαιρία στο τέλος του 1ου ημιχρόνου αντιμετωπίστηκε από τον Σεργκέι Τσερνίκ.

Στο 2ο μέρος το παιχνίδι μετατοπίστηκε στο γήπεδο των Λευκορώσων, αλλά οι καλές στιγμές των Γερμανών ήταν με το σταγονόμετρο. Το γκολ του Αντμίρ Μεχμέντι έφερε κάποια ελπίδα, αλλά δεν άλλαξε κάτι μέχρι τέλους και πλέον η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου (τιμωρημένος) θα διεκδικήσει την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική, ψάχνοντας νίκη επί της Μπαρτσελόνα για να προσπεράσει τη Ρόμα.

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Τσέλσι 0-4
Πόρτο – Ντιναμό Κιέβου 0-2

Άρσεναλ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-0

Η Άρσεναλ νίκησε γιατί… διαθέτει ποδοσφαιριστές που με αντιπάλους επιπέδου Ντιναμό Ζάγκρεμπ μπορούν να κάνουν απλά πράγματα και να καθορίσουν τη μοίρα ενός τέτοιου αγώνα.

Οι “κανονιέρηδες” δεν έλαμψαν με την απόδοσή τους στη διάρκεια του 90λεπτου. Παρόλα αυτά και μετά το πρώτο νωθρό τέταρτο, έκλεισαν τους πρωταθλητές Κροατίας στο δικό τους τους και έψαχναν τον τρόπο να σκοράρουν. Οι φιλοξενούμενοι δεν απέφυγαν τα λάθη σε σημεία που όφειλαν να είναι πιο σίγουροι και με δύο γκολ, από Εζίλ στο 29′ και Σάντσες στο 33′, όταν η αντίπαλη άμυνα δεν είχε ισορροπία η Άρσεναλ έθεσε ισχυρές βάσεις νίκης.

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ είχε αυτό που ήθελε και στη συνέχεια έπαιξε χωρίς ρίσκο. Δεν είχε λόγο να το κάνει και μόνο όταν βρήκε προϋποθέσεις στο ανοικτό γήπεδο έψαξε το τρίτο γκολ. Το οποίο και βρήκε πάντως με τον σπουδαίο Χιλιανό να σκοράρει με ωραία προσπάθεια στο 69′.

Η νίκη αυτή, σε συνδυασμό με το 4-0 της Μπάγερν επί του Ολυμπιακού, επιτρέπει στους “κανονιέρηδες” να ταξιδέψουν στην Ελλάδα με ζωντανές ελπίδες πρόκρισης. Θέλει βέβαια μια νίκη με 3-2 ή δύο γκολ διαφορά.

πηγη: contra.gr