Home SPORTS NEWS Είναι ακόμα ζωντανή η Άρσεναλ

Είναι ακόμα ζωντανή η Άρσεναλ

ozil


Ολοζώντανη στη μάχη του τίτλου έμεινε η Αρσεναλ, αποδεικνύοντας πως η πίεση δεν τη λυγίζει! Μεγάλο διπλό στην έδρα της Μπόρνμουθ με 2-0 και η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ μείωσε στους 5 βαθμούς από την κορυφή, ενώ την επόμενη Κυριακή θα υποδεχθεί τη Λέστερ στο «Emirates». Οι «Κανονιέρηδες» έγιναν η πρώτη ομάδα που νίκησε εντός – εκτός τη Μπόρνμουθ, ενώ έμεινε αήττητη για 22ο ματς απέναντι σε νεοφώτιστους συλλόγους.

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί η Αρσεναλ! Η ομάδα του Βενγκέρ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, ο Αλέξις Σάντσες έστειλε μήνυμα στην αντίπαλο με μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία κι έπειτα… καταιγίδα!Στο 23′, ο Ράμσεϊ έκανε τη σέντρα, ο Ζιρού έσπασε ιδανικά τη μπάλα για τον Οζίλ και ο Γερμανός δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μπόρουτς! Ηταν το 4ο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα. Μόλις… 88” άργησε το δεύτερο τέρμα για τους φιλοξενούμενους! Λάθος της άμυνας, ο Ράμσεϊ βρήκε τον Τσάμπερλεν ο οποίος με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 2-0! Ηταν το πρώτο του εκτός έδρας τέρμα, αλλά και το πρώτο γκολ έπειτα τον Σεπτέμβριο του 2014! Η Μπόρνμουθ προσπάθησε να βγει στην επίθεση, αλλά όταν ο Αρτερ βρέθηκε κοντά στο γκολ, ο Μπεγερίν τον έκοψε με ένα εντυπωσιακό τάκλιν!

Η Μπόρνμουθ μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη, ωστόσο Ρίτσι και Σμιθ δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 55ο λεπτό ήρθε και η απάντηση της Αρσεναλ, ο Αλέξις βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά ο Μπόρουτς κατάφερε να σώσει. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν εύκολα το μηδέν στην άμυνά τους, η Μπόρνμουθ δεν πήρε ποτέ τις βοήθειες που ήθελε από τον Αφόμπε και δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στο παιχνίδι. Ο Ράμσεϊ στο 86′ έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει και τρίτο τέρμα, ενώ στις καθυστερήσεις ο Τσεχ με διπλή επέμβαση στα σουτ των Κουκ, Αρτερ κράτησε το μηδέν! Ηταν το 12ο clean sheet στη φετινή Premier League, κάτι που τον φέρνει στην κορυφή της σχετικής κατάταξης!

Μπόρνμουθ: Μπόρουτς, Σμιθ, Φράνσις, Κουκ, Ντάνιελς, Σέρμαν, Γκόσλινγκ (66′ Κινγκ), Ρίτσι (66′ Στάνισλας), Άρτερ, Πάου, Αφόμπε (77′ Γκράμπαν)

Άρσεναλ: Τσεχ, Μπεγερίν, Γκάμπριελ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Φλαμινί, Ράμσεϊ, Τσάμπερλεϊν (67′ Κοκλέν), Εζίλ, Σάντσες (82′ Γκιμπς), Ζιρού

gazzetta.gr

Βαθμολογίες Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

Σάββατο, 6/2 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Λέστερ 1-3
(87’ Αγουέρο – 3’, 60’ Χουτ, 48’ Μαχρέζ)

Σουόνσι-Κρίσταλ Πάλας 1-1
(13’ Σίγκουρντσον – 48’ Νταν)

Στόουκ-Έβερτον 0-3
(11’ πεν. Λουκάκου, 28’ Κόουλμαν, 42’ Λένον)

Τότεναμ-Γουότφορντ 1-0
(64’ Τρίπιερ)

Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ 1-0
(32’ Μίτροβιτς)

Λίβερπουλ-Σάντερλαντ 2-2
(59’ Φιρμίνο, 70’ Λαλάνα – 82’ Τζόνσον, 89’ Ντεφόε)

Άστον Βίλα-Νόριτς 2-0
(45’ Λέσκοτ, 51’ Αγκμπονλαχόρ)

Σαουθάμπτον-Γουέστ Χαμ 1-0
(9’ Γιοσίντα)

Κυριακή, 7/2

Μπόρνμουθ-Άρσεναλ 2-0
(23′ Εζίλ, 24′ Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν)

Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)