Home SPORTS NEWS Πρόκριση στα πέναλτι για Γουέστ Μπρομ

Πρόκριση στα πέναλτι για Γουέστ Μπρομ

brom


Τη διαδικασία των πέναλτι χρειάστηκε η Γουέστ Μπρομ για να λυγίσει την αντίσταση της Πίτερμπρο και να πάρει την πρόκριση στη φάση των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας. 1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση, 4-3 στα πέναλτι οι «baggies», με τον Φόστερ να βάζει στοπ δύο φορές! Τη Ρέντινγκ εκτός έδρας θα αντιμετωπίσουν στον 5ο γύρο οι νικητές.

Το πρώτο ημίχρονο είχε ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες, με την Πίτερμπρο της League One να στέκεται εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο και τη Γουέστ Μπρομ να μην μπορεί σε καμία περίπτωση να επιβάλει το ρυθμό της.

Τα πράγματα έγιναν μάλιστα ακόμα χειρότερα για την ομάδα του Τόνι Πιούλις στην αρχή του δεύτερου μέρους, καθώς οι γηπεδούχοι ήταν τελικά αυτοί που πήραν το προβάδισμα με το γκολ του Τέιλορ στο 55ο λεπτό!

Οι «baggies» κατάφεραν πάντως να αντιδράσουν και με το εξαιρετικό γκολ του Φλέτσερ (πρώτο σουτ εντός εστίας στο ματς), έφτασαν στην ισοφάριση στο 71’. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο οι δύο ομάδες πάλεψαν για το τέρμα που θα τους έδινε την πρόκριση, αλλά αυτό δεν ήρθε και οδηγήθηκαν έτσι στην ημίωρη παράταση (2-2 το πρώτο ματς, δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ).

Στον έξτρα χρόνο συνεχίστηκαν οι καλές στιγμές, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να πιέσουν, αλλά την άμυνα της Πίτερμπρο να αντέχει και το παιχνίδι να πηγαίνει στα πέναλτι.

Εκεί μίλησε η εμπειρία των παικτών της Γουέστ Μπρομ, οι οποίοι επικράτησαν 4-3 στη ρώσικη ρουλέτα (Ποκονιόλι, Μπεραχίνο, Γκάρντνερ, αστόχησε ο Φλέτσερ, Τσέστερ), με τον Μπεν Φόστερ να λέει όχι στις εκτελέσεις των Σάμουελσεν και Άνγκολ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πίτερμπρο: Άλνγουϊκ, Μπάλντγουϊν, Μπόστγουϊκ, Ζακουανί, Φοξ, Μπιούτιμαν (99’ Μάντισον), Φόρεστερ, Τέιλορ (105’ Οζτουμέρ), Σάμουελσεν, Άνγκολ, Κούλθιρστ (89’ Κουλιμπαλί)

Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Τσέστερ, ΜακΌλεϊ (19’ Ποκονιόλι), Όλσον, Γκαμπόα, Γιάκομπ (62’ Σεσενιό), Φλέτσερ, Γκάρντνερ, ΜακΚλίν, Ροντόν, Μπεραχινο

Συμπληρώθηκε το παζλ των «16»

Με την πρόκριση της Γουέστ Μπρομ επί της Πίτερμπρο, συμπληρώθηκε το παζλ των 16 ομάδων που θα αγωνιστούν στον 5ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της φάσης των «16»:

Σάββατο 20/2

Άρσεναλ-Χαλ (14:45)

Ρέντινγκ- Γουέστ Μπρομ (17:00)

Γουότφορντ-Λιντς (17:00)

Μπόρνμουθ-Έβερτον (19:15)

Κυριακή 21/2

Μπλάκμπερν-Γουέστ Χαμ (16:00)

Τότεναμ-Κρίσταλ Πάλας (17:00)

Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι (18:00)

Δευτέρα 22/2

Σρούσμπερι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21:45)

Πηγή: England365.gr