Home SPORTS NEWS «Σκιές» γύρω από τη μεταγραφή του Φίγκο στη Ρεάλ!

«Σκιές» γύρω από τη μεταγραφή του Φίγκο στη Ρεάλ!

1d5d2def734be9c85ce6c42e0dd5a1a5_L


Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, αλλά η μεταγραφή του Λουίς Φίγκο από τη Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ είναι σίγουρα κάτι που δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Ωστόσο όπως όλα δείχνουν η μέχρι τότε ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου κρύβει πολλές «σκιές» και ύποπτο παρασκήνιο. Σύμφωνα με βιβλίο που αναφέρεται στη ζωή του Χοσέ Μαρία Γκαρθία αποκαλύπτονται όλες οι κινήσεις γύρω από εκείνη τη μεταγραφή.

Συγκεκριμένα: «Δόθηκε μια, απίστευτου μεγέθους, πολιτική χάρη στον Φλορεντίνο Πέρεθ». Η Ρεάλ βλέπετε βρισκόταν, τότε, σε στενή συνεργασία με μια εκ των μεγαλυτέρων τραπεζών της Μαδρίτης, την Caja Madrid και ο, τότε, πρόεδρος της, Μιγκέλ Μπλέσα, ήταν καλός φίλος με τον Φλορεντίνο Πέρεθ.

Το 2000, λοιπόν, όταν ο Λουίς Φίγκο έφυγε από την Μπαρτσελόνα για να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μπλέσα δημιούργησε μέσα σε χρόνο-ρεκόρ μια εταιρία, η οποία έδωσε 70 εκατομμύρια ευρώ στη Ρεάλ προκειμένου να ξεπληρώσει το δάνειο που είχε πάρει από άλλη τράπεζα, τη Banco Zaragoza, για να πληρώσει τη μεταγραφή του Φίγκο.

Η Caja Madrid πλέον ονομάζεται Bankia και είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ισπανία καθώς έχει πουληθεί πλέον στο κράτος.

onsports.gr