Home SPORTS NEWS Τέλος καριέρας λόγω προβλημάτων υγείας ο Στέφενς

Τέλος καριέρας λόγω προβλημάτων υγείας ο Στέφενς

stevens-hoffenheim


Ο Χουμπ Στέφενς αποφάσισε να αφήσει την τεχνική ηγεσία της Χόφενχαϊμ μόλις μετά από δέκα αγωνιστικές στη Bundesliga, εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων με την καρδιά του, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος την Τετάρτη.

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ υπέβαλε την παραίτησή του, με την ομάδα πέντε πόντους πίσω από τη θέση των πλέι άουτ και επτά από τη σωτηρία.

“Έλαβα την απόφασή μου μετά από συμβουλή των γιατρών που με εξέτασαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Χαϊδελβέργης. Λυπάμαι που πρέπει να φύγω από τον σύλλογο, σε τόσο δύσκολη στιγμή, αλλά ελπίζω και νομίζω ότι ο καθένας θα καταλάβει ότι η υγεία μου έχει προτεραιότητα”, δήλωσε ο 62χρονος Ολλανδός.

Ο Στέφενς άρχισε την προπονητική καριέρα του από τις ακαδημίες της Αϊντχόφεν το 1986 και έμεινε εκεί μέχρι το 1993, όταν μετέβη στην πρώτη ομάδα της Ρόντα, οδηγώντας την στη δεύτερη θέση της Eredivisie το 1994-1995. Αυτό ήταν το “σκαλοπάτι” του για τη Σάλκε, όπου μετά από έξι χρόνια, ένα Κύπελλο UEFA (1997), δύο Κύπελλα Γερμανίας (2001, 2002) και μία διεκδίκηση τίτλου μέχρι την τελευταία αγωνιστική (2001), ανακηρύχθηκε προπονητής του προηγούμενου αιώνα σε ψηφοφορία των φιλάθλων.

Το 2002 μεταπήδησε στη Χέρτα όπου κατέκτησε το DFB-Ligapokal, ενώ το 2004-2005 επανέφερε την Κολονία ξανά στη Bundesliga. Η διετία 2005-2007 τον βρήκε στη Ρόντα και το 2007 δοκίμασε τις δυνάμεις του στο Αμβούργο. Το 2008 ανέλαβε την Αϊντχόφεν και την επόμενη διετία βρέθηκε στην Αυστρία για τη Ζάλτσμπουργκ, με την οποία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα. Το 2011-2012 επέστρεψε στη Σάλκε και το 2013-2014 βρέθηκε στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Τον Μάρτιο του 2014 ανέλαβε τη Στουτγκάρδη με στόχο να τη διατηρήσει στην κατηγορία όπως και έπραξε και παρότι έφυγε το καλοκαίρι του 2014, επέστρεψε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, κρατώντας ξανά τους Σουηβούς στην κατηγορία. Τον Οκτώβριο του 2015 βρέθηκε στη Χόφενχαϊμ ως αντικαταστάτης του Μάρκους Γκίζντολ, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι.

Το τέλος της καριέρας του τον βρίσκει στη δεύτερη θέση των ξένων προπονητών στη Bundesliga με 151 παιχνίδια, πίσω μόνο από τον Μπράνκο Ζέμπετς.

Τη θέση του θα πάρουν προσωρινά οι βοηθοί του, Άλφρεντ Σρόιντερ και Άρμιν Ρόιτερσαν. Παρ’ όλα αυτά, είναι πιθανό να επισπευσθεί η συμφωνία με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν, με τον οποίο έχει υπογραφεί τριετές συμβόλαιο που αρχίζει από τον Ιούλιο και ο οποίος σε ηλικία 28 ετών αναμενόταν να γίνει ο νεαρότερος προπονητής στην ιστορία της Bundesliga, εάν η ομάδα παρέμεινε στην κατηγορία.

Πηγή: Contra.gr