Home SPORTS NEWS Ασταμάτητος Ιγκουαΐν, «αλύγιστη» Νάπολι!

Ασταμάτητος Ιγκουαΐν, «αλύγιστη» Νάπολι!

higuain


Με τον ασταμάτητο Γκονζάλο Ιγκουαΐν να σκοράρει δις και να φτάνει τα 29 γκολ σε 30 ματς, η Νάπολι ανέτρεψε το σκορ στο «Σαν Πάολο», επικράτησε 3-1 της Τζένοα και μείωσε εκ νέου τη διαφορά από τη Γιουβέντους στους τρεις βαθμούς.

Οι «παρτενοπέι» είναι… καταδικασμένοι να κυνηγούν τους «μπιανκονέρι», οι οποίοι νωρίτερα επικράτησαν 4-1 στην έδρα της Τορίνο, στο ντέρμπι της πόλης και πήραν εκ νέου «αέρα» έξι βαθμών.

Ωστόσο, απέναντι στους Γενοβέζους τα βρήκαν σκούρα και βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο όμως ο Ιγκουαΐν κατάφερε για ένα ακόμη ματς να δηλώσει «παρών» και να κρατήσει την ομάδα του στο παιχνίδι του τίτλου.

Το πρώτο μέρος κύλησε με τους Ναπολιτάνους να έχουν την κατοχή της μπάλας και να ψάχνουν το γκολ που θα τους έβαζε μπροστά στο σκορ. Ωστόσο, εκείνη που… χαμογέλασε ήταν η Τζένοα, η οποία με μία… βολίδα του Ρινκόν «έγραψε» το 1-0 στο 10ο λεπτό.

Η απάντηση από το σύνολο του Σάρι ήρθε λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, όταν ο Χισάι βρήκε τον Ιγκουαΐν κι εκείνος τελείωσε ιδανικά τη φάση για να φέρει το ματς στα ίσα (51′). Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα θα μπορούσε να φέρει «τούμπα» την αναμέτρηση, ωστόσο αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση μετά την πάσα του Χάμσικ.

Λίγο αργότερα ήταν η σειρά των Γενοβέζων να πάνε για τη… ζημιά, με τον Τσέρτσι όμως σε δύο περιπτώσεις (65′, 70′) να χάνει τρομερές ευκαιρίες για να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η Τζένοα όμως, τελικώς, παραδόθηκε στις ορέξεις του ασταμάτητου φέτος Ιγκουαΐν! Ο «πιπίτα» στο 81′ με τρομερό πλασέ «έγραψε» το 2-1, σημειώνοντας το 29ο του γκολ σε 30 αγώνες πρωταθλήματος ενώ ο Ελ Καντούρι στις καθυστερήσεις (90+1′) διαμόρφωσε το 3-1, σε μία φάση η οποία ξεκίνησε από οφσάιντ, «κλειδώνοντας» τη νίκη.

Μία νίκη που κρατάει τη Νάπολι στο «κόλπο» (όσο ζει ελπίζει, δεν λένε;), με τη διαφορά από την πρωτοπόρο Γιουβέντους να μειώνεται στους τρεις βαθμούς.

Πηγή: sdna.gr