Home Uncategorized Σημαντικές αλλαγές στο Champions League από το 2018

Σημαντικές αλλαγές στο Champions League από το 2018

 


Σημαντικές αλλαγές θα υπάρξουν στο Champions League από το 2018, όπως ανακοίνωσε η UEFA και αφορά τη διαδικασία συμμετοχής των ομάδων στους ομίλους της διοργάνωσης για τις περιόδους 2018-19, 2019-20 και 2020-21.

Πλέον, με τις αλλαγές που έχουν περάσει, την απευθείας συμμετοχή τους στους ομίλους εξασφαλίζουν οι ακόλουθες ομάδες:

-Η νικήτρια του τελικού του Europa League. Αυτό ισχύει και σήμερα, όμως, υπό κάποιες προϋποθέσεις, με τα σημερινά δεδομένα, η κάτοχος του Europa League μπορεί να αγωνιστεί στα play-off του Champions League.

-Οι τέσσερις πρώτες ομάδες της κατάταξης από τις χώρες που βρίσκονται στις πρώτες τέσσερις θέσεις της κατάταξης της UEFA (UEFA Ranking). Με τα σημερινά δεδομένα, οι χώρες αυτές είναι η Ισπανία, η Αγγλία, η Γερμανία και η Ιταλία.

Η UEFA δεν ξεκαθάρισε στην ανακοίνωση της πως θα προκρίνονται στη φάση των ομίλων οι υπόλοιπες ομάδες, κάτι που θα πράξει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Διαφοροποιείται επίσης ο τρόπος υπολογισμού της βαθμολογίας της κάθε ομάδας αφού πλέον, η κάθε ομάδα θα εξαρτάται από τη δική της βαθμολογική συγκομιδή και δεν θα επηρεάζεται από τη βαθμολογία της χώρας, εκτός κι αν η βαθμολογία της ομάδας είναι χαμηλότερη από το 20% της συγκομιδής της χώρας.

Επίσης, στο βαθμολογικό συντελεστή της κάθε ομάδας θα συνυπολογίζονται και οι επιτυχίες τους στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις στο παρελθόν (κατακτήσει τίτλων κλπ).

Επιπλέον, από τη σεζόν 2018/2019 η UEFA ανακοίνωσε πως θα αυξηθούν σημαντικά τα έσοδα των ομάδων τόσο στο Champions League όσο και στο Europa League, όμως θα αλλάξει ο τρόπος διαμοιρασμού των χρημάτων. Ουσιαστικά, θα μειωθούν τα πάγια έσοδα και θα αυξηθούν τα έσοδα που θα εξαρτώνται από την πορεία των ομάδων στις διοργανώσεις.

Αυτό που δεν αλλάζει είναι ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετάσχουν στους ομίλους των δυο διοργανώσεων της UEFA (32 στο Champions League, 48 στο Europa League).