Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Η Δικαστική, η τιμωρίες, η διοίκηση, ο κόσμος

Λίμπερο: Η Δικαστική, η τιμωρίες, η διοίκηση, ο κόσμος

Γράφει ο Λίμπερο
Σήμερα ένα είναι το θέμα προς συζήτηση και αυτό αφορά την τιμωρία της ομάδας μας από την δικαστική, το πρόστιμο, το κεκλεισμένων και την ανακοίνωση της Διοίκησης που ακολούθησε. Αρχικά να ξεκαθαρίσω τη θέση μου. Δεν πρόκειται να κάνω τον δικηγόρο κανενός, γιατί ζημιωμένη από αυτή την εξέλιξη είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ και κανείς άλλος.


Η ΚΟΠ, ως εκ τούτου και η Δικαστική της επιτροπή, ελέγχεται πλήρως από τους απέναντι οπότε ας μην χρονοτριβώ με το να εξηγήσω τον ρόλο τους. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ταξίδεψε στη Λεμεσό πριν 2 βδομάδες για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Τα 1300 εισιτήρια που είχε στην διάθεση του ο κόσμος της ομάδας μας τα εξάντλησε. Πραγματικά όσοι ήταν στο γήπεδο μπορούν να επιβεβαιώσουν την καθολική υπεροχή του πράσινου λαού στην μάχη της κερκίδας.

Το μενού περιλάμβανε εκτός από πανό και συνθήματα, αρκετές φωτοβολίδες οι οποίες άναψαν, θύμισαν λίγο την αίγλη του ένδοξου παρελθόντος όμως στην συνέχεια πολλές από αυτές κατέληξαν εντός γηπέδου.

Κάποτε το πιο πάνω σκηνικό θεωρείτο η ομορφιά των κερκίδων, και το διακοσμούσαν με τα καλύτερα επίθετα οι σπήκερ των γηπέδων. Σήμερα αποτελεί για πολλούς «ειδικούς» τον δαίμονα του αθλητισμού. Έτσι είναι δυστυχώς, αφού οι εποχές αλλάζουν αναλόγως καιρών και συμφερόντων και όπως συνηθίζω να λέω, όταν υπάρχει το χρήμα στη μέση ο ρομαντισμός δεν χωράει. Το ποδόσφαιρο πλέον θεωρείται από τους «μεγάλους και τρανούς» επιχειρηματίες ως η μεγαλύτερη μπίζνα. Εξου και οι κανονισμοί, τα νομοσχέδια, οι τιμωρίες και το θέατρο στα μέσα ενημέρωσης για τους κακούς οπαδούς.

Όπως και να ‘χει επειδή ξεφεύγω από το κύριο θέμα για σήμερα, το σκηνικό στο «Τσίρειο» είχε λάθη. Οι φωτοβολίδες και τα αντικείμενα που έπεσαν εντός αγωνιστικού χώρου ήταν λάθος και όπως ήταν λογικό θα ερχόταν κάποιο πρόστιμο. Από εκεί και πέρα όμως, το σοβαρό πρόβλημα στον χώρο του Κυπριακού αθλητισμού είναι αυτό των «δύο μέτρων και δύο σταθμών».

Για τις ίδιες ακριβώς ενέργειες άλλων ομάδων, έχουμε άλλες ευνοϊκότερες αντιμετωπίσεις και μικρότερες τιμωρίες. Όχι πως αυτό δικαιολογεί τις πράξεις των δικών μας οπαδών, αλλά όσο και να προσπαθούν μερικοί να τα ρίξουν στους οπαδούς, η ευθύνη βαραίνει την δικαστική. Όσο εκεί δεν αλλάζει η εξουσία και δεν υπάρχει ισότητα και αξιοκρατία στις αποφάσεις, τόσο θα επιδεινώνεται η αντίδραση των οπαδών.

Εν τέλει αυτό που με απασχολεί εμένα περισσότερο είναι οι σχέσεις των δικών μας οπαδών πρώτα μεταξύ τους και έπειτα με την διοίκηση του Σωματείου. Οι παγίδες είναι πολλές και ο πόλεμος από εξωτερικούς παράγοντες ενάντια στην ομάδα μας τεράστιος. Θα μπορούσε η Διοίκηση να αποφύγει δηλώσεις για πιθανή ρήξη σχέσεων με τον κόσμο της, και να βρει τρόπους να σταματήσει την ανισότητα στην ρίζα της.

Ο πρώτος «στόχος» πρέπει να είναι η Δικαστική, οι εκτελεστικές επιτροπές της ΚΟΠ και η ίδια η Ομοσπονδία που σε κάθε ευκαιρία κάνει επίδειξη δύναμης σε βάρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και όχι ο κόσμος μας.

ΥΓ: Όλα αυτά δεν αναιρούν τις ευθύνες των οπαδών μας, οι οποίοι πρέπει επίσης να βρουν τρόπους να περιορίσουν την ζημιά που μπορεί να προκληθεί από τέτοιες ενέργειες. Να καταφέρουν να αποκτήσουν ξανά τον ρόλο του Φρουρού για την Βασίλισσα.

ΥΓ2: Με τις ίδιες ακριβώς παραβάσεις άλλη ομάδα που αυτή μονάχα ξέρει τιμωρήθηκε μόνο με πρόστιμο.