Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Αυτοκράτορας με το ανακυκλώσιμο χρήμα της δεξιάς

Λίμπερο: Αυτοκράτορας με το ανακυκλώσιμο χρήμα της δεξιάς

Στην χώρα που τα ΜΜΕ ελέγχονται και συντηρούνται με το ανακυκλώσιμο χρήμα της δεξιάς, το αποελ βασιλεύει.


Γράφει ο Λίμπερο
Συζητώντας πρόσφατα με ένα καλό φίλο, δεν μπορούσε να απουσιάζει από τη θεματολογία το πείραγμα στους φλώρους, που πλέον με το 1ο επιχείρημα αρχίζουν την γκρίνια. Δεν έχουν μάθει να τους αμφισβητεί κανείς. Έχουν πίσω τους την παράγκα και όλα λειτουργούν προς όφελος  τους. Ειδικά όταν μιλάμε για μέσα ενημέρωσης η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει. Από τα πιο απλά ποδοσφαιρικά ζητήματα, μέχρι χάραξη στρατηγικής μάρκετινγκ τους κάνουν. Το επικοινωνιακό παιχνίδι των απέναντι γίνεται με την βοήθεια και την συμπαράσταση των ΜΜΕ.

Έρχεται παίκτης το καλοκαίρι στην ομάδα παράρτημα της ΚΟΠ, τα μέσα μιλάνε για τον παίχτη που θα αλλάξει την ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας. Λίγους μήνες μετά, ακόμη και αν αυτός βράζει τους πάγκους ή κάνει τον τουρίστα, τα παπαγαλάκια του συστήματος σφυρίζουν αδιάφορα. Κανείς όμως δεν μπορεί να τους σταματήσει αφού ελέγχουν από εφημερίδες, ραδιόφωνα μέχρι τηλεόραση και ιστοσελίδες. Από τον τρόπο που παρουσιάζουν μια μεταγραφή μέχρι τον τρόπο που σχολιάζουν μια αμφισβητούμενη φάση σε ένα παιχνίδι.

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Το χρήμα πάει στο χρήμα λένε συχνά και στην περίπτωση των φλώρων δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Η παρακρατική ομάδα ξέρει να «ταΐζει» εκείνους που το γιγάντωσαν με το έτσι θέλω στην συνείδηση των ποδοσφαιρόφιλων και όσο το όφελος είναι αμοιβαίο, το φαινόμενο δεν θα εκλείψει.

ΥΓ: Άντε Ελληναράδες, να προσκυνήσετε κανένα φούρνο των ναζί.