Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Η διάρκεια θα κρίνει την πορεία μας στο πρωτάθλημα

Λίμπερο: Η διάρκεια θα κρίνει την πορεία μας στο πρωτάθλημα

Το παιχνίδι κόντρα στην αεκ επιβεβαίωσε πως τα μεγάλα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες, και αυτός που θέλει περισσότερο το αποτέλεσμα φροντίζει να είναι καλύτερος σε αυτές.


Γράφει ο Λίμπερο
Με αφορμή την εφορία και το κλίμα ικανοποίησης για την παθιασμένη εμφάνιση απέναντι στην αεκ και την σημαντική νίκη, οφείλω να παραθέσω μερικές σκέψεις μου για τα ερχόμενα δύο παιχνίδια. Ξεκινώντας βεβαίως με το χρονικά πρώτο αυτό κόντρα στην αελ.

Ένα τέτοιο παιχνίδι ανεξαρτήτως δυναμικότητας ή ποιότητας των ομάδων, συχνά κρίνεται στην τρίχα. Ένα σουτ που μπορεί να αιφνιδιάσει, μια κλασική χαμένη ευκαιρία, ένα δοκάρι, μια κακή στιγμή. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι και μπορούν να αλλάξουν το αποτέλεσμα ανά πάσα στιγμή. Αυτό που βοηθά και δίνει πλεονέκτημα στα συγκεκριμένα παιχνίδια είναι η συγκέντρωση και το πάθος κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Όχι στην αρχή, ούτε στο τέλος αλλά κατά τη διάρκεια.

Επιστρέφοντας στο παιχνίδι με την αεκ ως τρανό παράδειγμα για τα πιο πάνω, θα σταθώ σε ένα κρίσιμο πεντάλεπτο που μπορούσε να αλλάξει τα πάντα. Η αεκ πετυχαίνει ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ και φέρνει το παιχνίδι στα ίσα. Στην συνέχεια μια αντεπίθεση της παρά λίγο να φέρει την ανατροπή, ενώ στο επόμενο λεπτό η ΟΜΟΝΟΙΑ μπαίνει αποφασιστικά στην περιοχή και πετυχαίνει αυτή το 2-1. Το πόσο διαφορετικά θα ήταν τα δεδομένα αν η ΟΜΟΝΟΙΑ βρισκόταν πίσω στο σκορ και τι θα συζητούσαμε σήμερα για την ομάδα, τους παίκτες ή τον προπονητή είναι λίγο πολύ γνωστά.

Το μήνυμα των ντέρμπι
Τα πιο πάνω κάνουν ξεκάθαρο το μήνυμα της στήλης για τα επόμενα παιχνίδια.  Η διάρκεια είναι αυτή που θα κρίνει την πορεία μας στο πρωτάθλημα. Ακολουθούν ακόμη 25 παιχνίδια μέχρι το τέλος και αν έχουμε υψηλούς στόχους, απαιτήσεις, συγκέντρωση και ΠΑΘΟΣ μπορούμε να πάμε μέχρι το τέλος και να επιστρέψουμε στην κορυφή. Κάθε ντέρμπι είναι μια εξέταση για όλους μας. Από τους ποδοσφαιριστές μέχρι την κερκίδα. Πάμε ΟΜΟΝΟΙΑ.