Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Η ΟΜΟΝΟΙΑ της επίθεσης στα ντέρμπι

Λίμπερο: Η ΟΜΟΝΟΙΑ της επίθεσης στα ντέρμπι

Μετά το διάλλειμα των Εθνικών ομάδων, ήρθε η ώρα για τους καθοριστικούς αγώνες κόντρα σε αεκ, αελ και αποελ για το πρωτάθλημα. Και μπορεί να μην κρίνουν πρωτάθλημα, όμως έχουν ιδιαίτερη σημασία για την συνέχεια. Σε αυτά τα παιχνίδια απαιτείται αμυντική συγκέντρωση, απαιτείται όμως και το γκολ στην επίθεση για την οποία ασχολείται το σημερινό άρθρο.


Γράφει ο Λίμπερο
Μια πολύ καλή παρουσία έκανε ο Δημήτρης Χριστοφή στον αγώνα της Κύπρου κόντρα στο Γιβραλτάρ. Ο διεθνής επιθετικός της ομάδας μας έδειξε πολλά από τα χαρακτηριστικά που τον ανέδειξαν ποδοσφαιρικά και δηλώνει παρών στα ντέρμπι που ακολουθούν. Γρήγορες κούρσες, κοφτερές μπαλιές και δυνατό σουτ.

Δεδομένου πως οι Κίλιαν Σιέρινταν και Μάτ Ντάρμπισαιαρ φτιάχνουν μαζί ένα ιδανικό κατά την άποψη μου επιθετικό δίδυμο, ο Τζίμης έρχεται να προσθέσει βάθος σε μια σειρά δύσκολων αγώνων. Και επειδή ακριβώς σε τέτοια παιχνίδια χρειάζεται να έχεις  εναλλακτικές λύσεις στον πάγκο, το ανέβασμα του ψυχάρα μεταφράζεται μόνο θετικά.

Πέραν όμως του Δημήτρη, επιθετικά υπάρχουν ακόμη τρείς ξεχωριστές περιπτώσεις, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ένα κοινό. Ότι μπορούν να προσφέρουν σημαντικά στα παιχνίδια που ακολουθούν.  Ο λόγος για τους Κύπρου, Ρουσιά και Αγκάγιεφ.

Ο Θεοδόσης Κύπρου επέστρεψε πιο έμπειρος και αποφασισμένος να καθιερωθεί στο ρόστερ για τα επόμενα χρόνια. Έχει τις προϋποθέσεις να το κάνει  και περιμένει τις ευκαιρίες του. Για τον Ονισήφορο Ρουσιά ισχύει το ίδιο, και ειδικά μετά τις εμφανίσεις του «μια ευκαιρία-γκολ» στην Ευρώπη, αναζητά χρόνο συμμετοχής.

Ο Αμίρ Αγκάγιεφ είναι κάπως διαφορετική περίπτωση. Ξεκίνησε θετικά την σεζόν, έδειξε πως έχει το γκολ, σουτάρει αποφασιστικά και μπορεί να βοηθήσει. Μετά είχε ένα απότομο ντεφορμάρισμα που σε συνδυασμό με την μη χρησιμοποίηση του, τον τοποθετούν στα μεγάλα ερωτηματικά.

Το μήνυμα της εβδομάδας
Τι έχει στο μυαλό του ο Τζον Κάρβερ δεν μπορώ να το ξέρω όμως μπροστά μας έχουμε παιχνίδια ζωής και θανάτου. Τα ντέρμπι είναι ευκαιρία για να κοιτάξει κανείς πιο ψηλά, είναι όμως και παγίδες που μπορεί να σε αποτελειώσουν. Ανάλογα το πόσο σοβαροί και έτοιμοι θα παρουσιαστούμε σε αυτά, θα εξαρτηθεί και η πορεία μας.

Ας παρουσιαστούμε λοιπόν όπως πρέπει.