Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Όσο κι αν η δικαιοσύνη είναι τυφλή, η μνήμη του Αιμίλιου θα...

Όσο κι αν η δικαιοσύνη είναι τυφλή, η μνήμη του Αιμίλιου θα ναι πάντα ζωντανή

 


«Δεν έχει καμιά ποινική ευθύνη για το δυστύχημα και τον θάνατο του Αιμίλιου μας είπε σήμερα στο δικαστήριο η έφη.

Ναι πράγματι. Γι αυτό δεν σταμάτησε καν όταν τον κτύπησε. Γι αυτό επιχείρησε να απομακρυνθεί κι όταν την σταμάτησε αυτόπτης μάρτυρας, της είπε να συγκαλύψει ότι πέρασε με κόκκινο και ότι αφού προκάλεσε το θανατηφόρο προσπάθησε να φύγει.

Γι αυτό έγινε δωροδοκία σε δικηγόρους, μπάτσους, δικαστές και ψευδομαρτυρες για να αθωωθεί. Γι αυτό έγινε παραποίηση στοιχείων, πλαστογραφία, απειλές και εκβιασμοί. Γι αυτό ενώ πέτυχαν τον σκοπό τους με τη βοήθεια κράτους και παρακράτους, μόλις άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της απάτης, την έκανε στα μουλωχτά από την Κύπρο με την οικογένεια της.

Γι αυτό όσα χρόνια κρυβόταν δεν αποκάλυψε πότε την πραγματική της ταυτότητα και έψαχνε εξιλέωση σε ιερείς αναλαμβάνοντας και ρόλους που θα την παρουσίαζαν ως ενάρετη για να τα χρησιμοποιήσει ως πειστήρια αργότερα. Γι αυτό ενώ ήταν καταζητούμενη, ποτέ δεν εμφανίστηκε για να δικαστεί. Γι αυτό ακόμα και τώρα δεν τολμά ούτε ένα συγνώμη να πει.

Γιατί όχι μόνο δεν έχει καμία αξιοπρέπεια, παρά μόνο αθλιότητα, αλλά και γιατί πιστεύει ότι θα την βγάλει ξανά καθαρή.

Έχεις δίκιο δεν φταις εσύ και καμία διαπλοκή. Φταίει ένα ολόκληρο σύστημα και μια κοινωνία που δεν μπορεί να αντισταθεί. Αλλά ότι και να γίνει, όσο κι αν η δικαιοσύνη είναι τυφλή, η μνήμη του Αιμίλιου θα ναι πάντα ζωντανή. Κι αυτό δεν μπορεί να το σβήσει κανείς».

Από τον φίλο της σελίδας Γιαννης Ραμον.