Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΘΥΡΑ 9: «Αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε…»

ΘΥΡΑ 9: «Αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε…»

 


Η ΘΥΡΑ 9 μέσω της επίσημης σελίδας στο Facebook τοποθετήθηκε για ένα περιστατικό την προηγούμενη βδομάδα. Αναλυτικά:

Αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε όσον αφορά το επεισόδιο που σημειώθηκε την Κυριακή στο Γέρι κατά την διάρκεια εκδήλωσης στη μνήμη του 361 Τάγματος Πεζικού. Από την πρώτη στιγμή, ο καημένος που χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία κάνει τον εκπρόσωπο τύπου του ελάμ, έκανε δηλώσεις στα μέσα τονίζοντας ότι ο συγγενής αγνοουμένου του 361 Τ.Π που πέταξε το στεφάνι του ελάμ έφερε διακριτικό της ΘΥΡΑ 9.

Αφού έχουμε πληροφορηθεί για το τι ακριβώς έγινε δεν μπορούμε παρά να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον ΘΥΡΑΕΝΝΙΩΤΗ για την πράξη του, από την άλλη δεν μπορεί να μην μας λυπεί η παθητική στάση των υπόλοιπων συγγενών του πιο προδομένου τάγματος.

Το 361 Τ.Π. που έδρευε στο κατεχόμενο σήμερα Σιχαρί ήταν στελεχωμένο ως επί το πλείστων με άντρες που έφταναν εκεί σε δυσμενή μετάθεση για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και τις αριστερές ή δημοκρατικές τους καταβολές.

Στους νεκρούς και αγνοούμενους αυτού του τάγματος είχαν το θράσος να πάνε να καταθέσουν στεφάνι οι απόγονοι των πραξικοπηματιών που κάτω από τις διαταγές τους χάθηκαν το 1974 όλα εκείνα τα παιδιά.

Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες όσων κατάφεραν να επιζήσουν από το τάγμα, μαρτυρίες που μιλούν για τους χουντικούς αξιωματικούς που τους διέταξαν να μην πυροβολήσουν τους Τούρκους, για τις ενισχύσεις που ποτέ δεν ήρθαν, για τα παλικάρια που χάθηκαν σε προδομένες μάχες και για την εγκατάλειψίν τους από τους χουντικούς πραξικοπηματίες στον Πενταδάκτυλο.

Για όλα τα πιο πάνω και για άλλα τόσα που θα μας έπαιρνα μέρες να γράψουμε το στεφάνι των ελαμιτών νοσταλγών της χούντας πρόσβαλε την μνήμη των νεκρών και των αγνοουμένων. Δεν έχουν καμιά θέση σε τέτοια μνημόσυνα οι υμνητές των ψευτοπαλληκαριών της εοκα’β που μαζί με την χούντα των Αθηνών παρέδωσαν την μισή μας πατρίδα στον Αττίλα και έστειλαν στην σφαγή τόσα παλικάρια.

Οι νεκροί στο Δίκωμο, στη Μια Μηλιά, στην Άσπρη Μούτη, στην Αλωνάγρα, στον Κουτσοβέντη και στο Σιχαρί στην πρώτη φάση της εισβολής αλλά και οι νεκροί στην αποστολή θανάτου στις 13/8/1974 στον Παχύαμμο Κερύνειας, στην Κλεπίνη, στην Τράπεζα και στον Άγιο Αμβρόσιο ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ.

(ΦΩΤΟ – Το χωριό Σιχαρί όπως το κατάντησαν οι προδότες. Στο χωριό βρισκόταν η βάση του 361 Τ.Π.)