Home TOP NEWS Ο «Αιώνια Πράσινος» Δημήτρης Μάρης

Ο «Αιώνια Πράσινος» Δημήτρης Μάρης

 


«Αιώνια Πράσινος», αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου που κυκλοφόρησε από τον Δημήτρη Μάρη. Μιλώντας στο themasports.com, ο Ελλαδίτης ποδοσφαιριστής ανέφερε τους δύο λόγους που επέλεξε αυτό τον τίτλο. Στην αυτοβιογραφία του ιδιαίτερη θέση έχει η ΟΜΟΝΟΙΑ, μια από τις πολλές Κυπριακές ομάδες που αγωνίστηκε, αλλά η αγαπημένη του. Μπορεί να φόρεσε μόλις για ένα χρόνο τη φανέλα με το τριφύλλι, αλλά μέχρι και σήμερα δεν ξεχνάει τις στιγμές που έζησε και παραμένει πιστός φίλαθλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Οι λόγοι που διάλεξε το συγκεκριμένο τίτλο για το βιβλίο: «Το βιβλίο (στοιχίζει 10 ευρώ) το έχω πάρει από χθες στα χέρια μου και σήμερα το απόγευμα θα ανακοινώσω σε ποιους τόπους θα μπορεί να το προμηθευτεί ο κόσμος. Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στον αδερφό μου, ο οποίος χάθηκε τον Οκτώβρη του 2002.

Ο τίτλος έχει δύο έννοιες, η πρώτη είναι επειδή ο αδερφός μου ήταν Παναθηναϊκός και θεώρησα ότι έπρεπε να είναι σε εκείνο το στυλ και η δεύτερη αφορά την ΟΜΟΝΟΙΑ, αφού όλοι ξέρουν την αγάπη μου για αυτή την ομάδα στην οποία πέρασα πολύ ωραίες στιγμές.

Το βιβλίο αυτό είναι η ζωή μου όλη, την οποία πέρασα στα γήπεδα, 24 χρόνια επαγγελματικού ποδοσφαίρου, από 13 χρονών που ξεκίνησα. Έχει πάρα πολύ φωτογραφικό υλικό και μακάρι να μπορούσα να βάλω και άλλο από όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα».

Αναφορά στους ανθρώπους που τον βοήθησαν για να γραφτεί αυτό το βιβλίο, τονίζοντας παράλληλα ότι ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχει ήδη αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια: «Καταρχήν, θέλω να ευχαριστήσω τους σπόνσορες που βοήθησαν οικονομικά για να κυκλοφορήσει αυτό το βιβλίο και θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον κουμπάρο μου που το έγραψε κιόλας, τον δημοσιογράφο της «Χαραυγής» Χρήστο Αποστολίδη και γενικά όλους όσοι βοήθησαν για να γραφτεί και να κυκλοφορήσει αυτό το βιβλίο, είτε οικονομικά, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Ήδη ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, είναι πολύ μεγάλος και είναι άνθρωποι που ξέρουν και εκτιμούν».

Σε ερώτηση αν ξεχωρίζει κάποια ιστορία που έχει γράψει στο βιβλίο από τον καιρό που αγωνιζόταν στην ΟΜΟΝΟΙΑ ή σε κάποια άλλη ομάδα, είπε τα εξής: «Έχει πολλά πράγματα μέσα το βιβλίο και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια ιστορία απ΄ όλες. Δεν έγραψα φυσικά όλα όσα πέρασα στο ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια, ευχάριστα και δυσάρεστα, γιατί θα ήταν πάρα πολύ κουραστικό για τον κόσμο.

Κάνω αναφορά σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα και γράφω τις πιο σημαντικές στιγμές που έζησα, από τότε που ξεκίνησα το ποδόσφαιρο σε όλη την διαδρομή μου ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, γιατί δεν θέλω να κουράζω τον κόσμο με πολλές λεπτομέρειες».

Πέραν των πιο πάνω, του ζητήθηκε η άποψη για τη φετινή ΟΜΟΝΟΙΑ: «Πιστεύω ότι η φετινή ΟΜΟΝΟΙΑ έχει πολύ καλό υλικό και θα ανέβει περισσότερο στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Χρειάζεται όμως λίγο χρόνο ακόμα και υπομονή από τον κόσμο, γιατί είναι μία καινούργια ομάδα με διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με πέρσι και χρειάζεται χρόνο για να αλλάξει η φιλοσοφία σε μία ομάδα.

Το τεχνικό τιμ κάνει πολύ καλή δουλειά, όμως χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμα για να περάσει πλήρως τη φιλοσοφία του στους παίκτες. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι αναγκασμένη να έχει ως στόχο το πρωτάθλημα και είμαι βέβαιος ότι θα διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι τέλους».