Home ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΕΣ; ΠΡΑΣΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ Θύρα 9: “Ο αγώνας είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ άλλοτε”

Θύρα 9: “Ο αγώνας είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ άλλοτε”

 


Ανακοίνωση για την αντιφασιστική πορεία της Κυριακής εξέδωσε η Θύρα 9:

“Αυτοί που ευθύνονται για το ότι ο πόλεμος με το φασισμό είναι τόσο μακροχρόνιος, είναι αυτοί που κατά καιρούς του πρόσφεραν ειρήνη…

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 4 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από μαχαιριές των νεοναζί της χρυσής αυγής.

Τότε οργανώσαμε την πιο μαζική αντιφασιστική πορεία στην Κύπρο εκείνη την περίοδο, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως δεν πρόκειται ούτε να ξεχάσουμε, ούτε να σταματήσουμε να πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

4 χρόνια μετά ο αγώνας ενάντια στα μαντρόσκυλα του συστήματος, είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ άλλοτε. Οι πολιτικοί απόγονοι των πραξικοπηματιών, το εδώ παράρτημα της χρυσής αυγής και διάφορα άλλα φασιστοειδή, έχουν αποθρασυνθεί και επιτίθενται οργανωμένα σε μέλη αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων. Προσπαθούν να μιμηθούν τα χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου που κτυπούν πάντα θρασύδειλα και με τις πλάτες των φίλων τους των μπάτσων, γιατί όταν δεν βρίσκονται αυτοί να τους προστατέψουν, το αντιφασιστικό κίνημα τους διαλύει όπου κι αν παν στην Ελλάδα.

Είναι καθήκον μας και εδώ να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για ένα μαζικό, μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα που θα αντιμετωπίσει δυναμικά και αποφασιστικά του Χίτλερ τα ορφανά. Συμμετέχουμε στην αντιφασιστική πορεία την Κυριακή 17/9 στην Λευκωσία. Προσυγκέντρωση ώρα 17:00 στον κεντρικό.

Υ.Γ. Αδερφέ Διγενή γερά στα γήπεδα ξανά”