Home ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΕΣ; ΠΡΑΣΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ Θύρα 9 Θεσσαλονίκης: «Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τις ιδέες του 48’»

Θύρα 9 Θεσσαλονίκης: «Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τις ιδέες του 48’»

 


Ανακοίνωση για τα διοικητικά και τις επιλογές που έχουν πλέον, εξέδωσε το κλιμάκιο των Οργανωμένων στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά:

«Περήφανε Πράσινε ΛΑΕ, περήφανε ΘΥΡΑΕΝΝΙΩΤΗ,

Επικοινωνούμε σήμερα μαζί σου, σε συνέχεια προηγούμενης μας ανακοίνωσης (27/04/2018) που ξεκαθάριζε την εναντίωση μας σε κάθε μορφή εταιρείας και ενόψει της αυριανής ανοιχτής Γενικής Συνέλευσης της ΘΥΡΑΣ 9, για να μεταφέρουμε την δικιά μας άποψη σαν σύνδεσμος αφού για πρακτικούς λόγους δεν μπορούμε να συμμετέχουμε ενεργά στην συνέλευση.

Το ξεπούλημα του Α.Σ.Ο.Λ από τους κομματικούς κύκλους στους επιχειρηματικούς κύκλους, μας έφερε αναπόφευκτα μπροστά στο πιο κρίσιμο σημείο της ιστορίας μας. Σαν άτομα και σαν ΘΥΡΑ 9 καλούμαστε να πάρουμε την πιο σημαντική απόφαση που χρειάστηκε να πάρουμε ποτέ, αφού θα μας σημαδεύει για πάντα.

Μπροστά μας φαίνονται τρεις επιλογές, με τον δικό τους ορίζοντα ο κάθε μια :

1. Να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ομάδα του Παπασταύρου – και το σωματείο – την οποία δεν θα αισθανόμαστε πλέον δικιά μας αφού θα έχει ένα πρόσωπο/εταιρεία ως ιδιοκτήτη και κερδοσκοπικό χαρακτήρα, αφήνοντας στην άκρη τις ιδεολογίες μας.

2.Κυριολεκτικά να μείνουμε άπραγοι σαν σύνολο και ατομικά ο κάθε ένας να επιλέξει αν θα στηρίξει ή όχι και με ποιους τρόπους αυτό το έκτρωμα που παν να δημιουργήσουν σε επίπεδο σωματείου και ποδοσφαιρικού τμήματος.

3.Με το κεφάλι ψηλά, αφού πρώτα μετρήσουμε ειλικρινά τις δυνάμεις μας, να προχωρήσουμε, μαζί με όλο τον κόσμο που δεν ξεπουλά τα ιδανικά του, στην δημιουργία νέου σωματείου το οποίο θα αποτελέσει την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ του Α.Σ.Ο.Λ 1948. Με την προϋπόθεση ότι αν στο μέλλον ο Α.Σ.Ο.Λ υιοθετήσει την αρχική του μορφή και μακριά από τους κομματικούς κύκλους, η επιστροφή μας να θεωρείτε δεδομένη.

Είναι ξεκάθαρο για μας, ότι οι δύο πρώτες επιλογές, η κάθε μια για τους δικούς της λόγους, θα μας οδηγήσουν στην σήψη και την απαξίωση. Θα μας κάνουν ένα με αυτούς που μας ξεπουλάνε. Είναι επιλογές, το ίδιο αχρωμάτιστες, στις οποίες ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ και που οι ορίζοντες τους είναι το σημείο της πλήρους αφομοίωσης του πιο μαχητικού κομματιού της κοινωνίας μας από το σύστημα. Οικονομικά και ηθικά.

Σαν σύνδεσμος λοιπόν, παίρνουμε θέση δηλώνοντας ότι για μας, η μόνη επιλογή είναι η επιλογή, που μας ανοίγει ένα δρόμο που θα μας επιτρέπει να τον βαδίσουμε με το κεφάλι ψιλά, το κούτελο μας καθαρό και θα μας οδηγεί σε ένα αλλιώτικο ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΟ αύριο όπως το ονειρευόμαστε εδώ και χρόνια !

Η δημιουργία νέου σωματείου, στηριγμένο στις αρχές του 1948, της ανυπακοής, της οριζόντιας αυτοοργάνωσης, της αντίδρασης στις επιταγές των καιρών που ζούμε και της λαϊκής συμμετοχής στον πιο έντονο βαθμό είναι για μας η μόνη λύση !

Είναι δεδομένο ότι θα χτυπηθούμε, θα κάνουμε λάθη, θα πέσουμε. Έτσι όμως δεν μάθαμε τόσα χρόνια αδέρφια ; Να μας ρίχνουν μα εμείς με το πελώριο πείσμα μας να σηκωνόμαστε και να προχωράμε μπροστά ;

Τώρα που πέρασαν οι μέρες μετά το επίσημο ξεπούλημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΜΑΣ και το μυαλό καθάρισε, μπορούμε να αφήσουμε το μοιρολόι και να δούμε την ιστορική ευκαιρία που εμφανίστηκε μπροστά μας. ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ, που τόσα χρόνια είναι αποκλεισμένη, να απαντήσει με τον πιο δυναμικό τρόπο στους καρεκλοκένταυρους ιδεολόγους – τρομάρα τους- των άνω διαζωμάτων ότι η λαϊκή θέληση και σοφία μπορούν να επιβιώσουν και να θριαμβεύσουν !

Κόντρα στους καιρούς, κόντρα σε όλους και σε όλα εμείς ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να υπερασπιστούμε τις ιδέες του 48’ που τόσα χρόνια ευαγγελιζόμαστε. Διαφορετικά θα πρέπει να σωπάσουμε μια για πάντα.

Σαν Θύρα 9 Θεσσαλονίκης δηλώνουμε υπεύθυνα ότι εάν ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία, είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε με όποιους και όσους τρόπους μπορούμε. Ατομικά και συλλογικά.

Ο ΛΑΟΣ του Α.Σ.Ο.Λ. που προδόθηκε, η κοινωνία μας και γενικότερα οι λαϊκές μάζες, έχουν ανάγκη από ένα οργανισμό που θα τους δώσει διέξοδο από την σαπίλα της καθημερινότητας. Έχουν ανάγκη από μια νέα αφετηρία για κοινωνικούς αγώνες για αυτό και θεωρούμε ότι το εγχείρημα αυτό θα πρέπει να συνδεθεί άμεσα με την κοινωνία, όπως εξάλλου προστάζουν τα ιδανικά του 48’, το τριφύλλι και τα χρώματα μας !

Καλούμε λοιπόν όλους εσάς, να σκεφτείτε καλά και στην βάση όχι τροπαίων και ευρωπαϊκών επιτυχιών αλλά στη βάση ενός διαφορετικού σωματείου, ενός διαφορετικού αθλητισμού και μιας διαφορετικής κοινωνίας ποιο δρόμο θα ακολουθήσετε. Γιατί πλέον δεν χωράμε όλοι κάτω από την ίδια στέγη και ο κάθε ένας θα πρέπει να κάνει τις επιλογές του. Και εμείς, με τους ξεπουλημένους, ούτε από το ίδιο οξυγόνο δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε ξανά !

– ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ !

ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ !

ΖΗΤΩ ΤΟ 1948

“ Κάποτε θα ανταμώσουμε στους λόφους του ήλιου. Μην ξεχνάς. Περπάτα “

Γ. Ρίτσος

ΘΥΡΑ 9 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»