Home ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΕΣ; ΠΡΑΣΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ Η ΟΜΟΝΟΙΑ καταδικάζει το διπλό έγκλημα εις βάρος της Κύπρου

Η ΟΜΟΝΟΙΑ καταδικάζει το διπλό έγκλημα εις βάρος της Κύπρου

 


Με μια ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Instagram, η ΟΜΟΝΟΙΑ καταδικάζει το έγκλημα που διαπράχθηκε το 1974 εις βάρος της Κύπρου. Το προδοτικό πραξικόπημα και η τουρκική εισβολή 5 μέρες αργότερα, είχαν σαν αποτέλεσμα να χαθούν ζωές, ενώ το νησί μας παραμένει διαιρεμένο. Αυτούσια η ανάρτηση:

«44η επέτειος της βάρβαρης τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Πέντε ημέρες μετά το προδοτικό πραξικόπημα, ο τουρκικός στρατός αποβιβάστηκε στις ακτές της Κερύνειας. Η εισβολή ξεκίνησε στις 05:30, στις 20 Ιουλίου 1974, με αποβατικές και αεροπορικές επιχειρήσεις, υπό την κωδική ονομασία «Αττίλας». Αποτέλεσμα: Χιλιάδες νεκροί και πρόσφυγες, εκατοντάδες αγνοούμενοι. Η πατρίδα μας παραμένει διαιρεμένη. Η ΟΜΟΝΟΙΑ καταδικάζει το δίδυμο έγκλημα και εύχεται σύντομα να βρεθεί η λύση που θα επιτρέψει σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να ζήσουν στην ίδιά τους την πατρίδα, ενωμένοι και με ειρήνη.

#OMONOIA».

44η επέτειος της βάρβαρης τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Πέντε ημέρες μετά το προδοτικό πραξικόπημα, ο τουρκικός στρατός αποβιβάστηκε στις ακτές της Κερύνειας. Η εισβολή ξεκίνησε στις 05:30, στις 20 Ιουλίου 1974, με αποβατικές και αεροπορικές επιχειρήσεις, υπό την κωδική ονομασία «Αττίλας». Αποτέλεσμα: Χιλιάδες νεκροί και πρόσφυγες, εκατοντάδες αγνοούμενοι. Η πατρίδα μας παραμένει διαιρεμένη. Η ΟΜΟΝΟΙΑ καταδικάζει το δίδυμο έγκλημα και εύχεται σύντομα να βρεθεί η λύση που θα επιτρέψει σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να ζήσουν στην ίδιά τους την πατρίδα, ενωμένοι και με ειρήνη. #OMONOIA

A post shared by AC Omonia Nicosia (@acomonianicosia) on