Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ένας πιστός στρατιώτης με 13 χρόνια καριέρας στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Ένας πιστός στρατιώτης με 13 χρόνια καριέρας στην ΟΜΟΝΟΙΑ


Ανάρτηση στην κατηγορία «Κορυφαίοι Ποδοσφαιριστές» είχαμε από την ΟΜΟΝΟΙΑ. Στη στήλη φιλοξενείται ένας εκ των κορυφαίων ακραίων αμυντικών που φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας, ο Νίκος Πατίκκης. Σημαντική συμβολή σε τρόπαια, 382 συμμετοχές και 13 χρόνια καριέρας στην ΟΜΟΝΟΙΑ, είναι μερικά από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν. Αναλυτικά:

Εκ των κορυφαίων ακραίων αμυντικών που φόρεσαν τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με το «τριφύλλι» τη σεζόν 1974-1975. Αποτέλεσε πιστό «στρατιώτη» της ομάδας, αφού αποχώρησε το 1987, μετά από 13 χρόνια καριέρας στους «πράσινους». Κατέγραψε 342 συμμετοχές με 22 γκολ, ενώ πανηγύρισε 11 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα και 5 ασπίδες.

Έδωσε το παρόν του στις «χρυσές» δεκαετίες (70’ και 80’) της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, όταν η ομάδα κατακτούσε τον ένα τίτλο μετά τον άλλο. Ήταν μέλος των ομάδων του «τριφυλλιού» που πέτυχαν ιστορικές διακρίσεις, όπως η νίκη με 4-0 σε βάρος του Άγιαξ το 1979 και η νίκη με 4-1 επί της ΤΣΣΚΑ Σόφιας το 1983. Επίσης, αγωνίστηκε 15 φορές στην εθνική Κύπρου. Μάλιστα ήταν βασικός στο ιστορικό 1-1 με αντίπαλο την πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία, το 1982 στο Τσίρειο.

Γεννημένος νικητής και μεγάλη προσωπικότητα, εντός και εκτός γηπέδου. Η παρουσία του στο δεξί άκρο της άμυνας, προσέδιδε ασφάλεια και ηρεμία στα μετόπισθεν, με το ταλέντο, τον χαρακτήρα και έπειτα από κάποια χρόνια, με την εμπειρία του. Ήταν ισχυρός στις διεκδικήσεις τόσο στον αέρα, όσο και στο έδαφος. Ξεχώριζε για τη δύναμη και το πάθος στο παιχνίδι του, όπως και τις πλούσιες φυσικές του δυνάμεις. Διακρινόταν σε κάθε του εμφάνιση, ο μεγάλος σεβασμός που ένιωθε για την ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Όπως ο ίδιος ανέφερε σε συνεντεύξεις του, ένιωθε ρίγος όποτε φορούσε την φανέλα της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκεται ανάμεσα στην πρώτη δεκάδα ποδοσφαιριστών που κατέγραψαν τις περισσότερες συμμετοχές με την φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ενώ βρίσκεται στη δεύτερη θέση σε λεπτά συμμετοχής. Μετά το τέλος της καριέρας του, υπηρέτησε την αγαπημένη του ομάδα και ως προπονητής στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Γεννήθηκε στις 16/10/1955.