Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ «Η καλύτερη ΟΜΟΝΟΙΑ των τελευταίων χρόνων»

«Η καλύτερη ΟΜΟΝΟΙΑ των τελευταίων χρόνων»


Μίλησε με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Ανδρέα Κάντηλο ο αθλητικογράφος της ιστοσελίδας goalnews.com Πανίκκος Κωνσταντίνου και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στις αναφορές του, τους οπαδούς εμπνέει περισσότερο ο τερματοφύλακας Ουζόχο, ο Ντάρμπισαϊρ μαζί τους Μποτεάκ και Έζρα στα άκρα και εκτιμά ότι το «τριφύλλι» θα ανταποκριθεί καλύτερα στο φετινό πρωτάθλημα…

Το δημοσίευμα:

Τη δεύτερή της απόπειρα, τα τελευταία χρόνια, για να επιστρέψει δυναμικά στο κυπριακό ποδόσφαιρο κάνει η Ομόνοια. Επιστροφή σημαίνει νίκες, τίτλους, Ευρώπη. Όλα αυτά που της έλειψαν τα προηγούμενα χρόνια. Πρόκειται ακριβώς για την ποδοσφαιρική πίεση που της έλειψε. Τα έντονα συναισθήματα, το πάθος, η τρέλα της εξέδρας, το σφίξιμο… του στομαχιού στους παίκτες, στους παράγοντες και τους οπαδούς του «τριφυλλιού»!

Η «αδιαφορία» των προηγούμενων χρόνων σκόρπισε τόση θλίψη και απογοήτευση που ήταν για πολλούς χειρότερη και από μια ήττα σε ντέρμπι κορυφής. Παιχνίδια στα οποία κόσμος και παίκτες ήταν συνηθισμένοι και τα ξέχασαν. Φέτος φαίνεται όμως κάτι να αλλάζει. Είναι όμως ακόμη αρχή.

Το δείγμα είναι μικρό, κάτι το οποίο ξεκαθάρισε και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας Ανδρέας Κάντηλος, κληθείς να σχολιάσει τη νέα προσπάθεια αλλά και το επικείμενο ντέρμπι με την AEK. Ως πρώτη εντύπωση αυτό που παρατήρησε ο «αέρινος» εξτρέμ των κυπριακών γηπέδων της δεκαετίας του ’80 και του ’90 είναι πως η φετινή ομάδα είναι η καλύτερη των τελευταίων χρόνων: «Αυτό μας έδειξε στα πρώτα δύο παιχνίδια. Απ’ εκεί και πέρα θα περιμένουμε να δούμε τα επόμενα δύο ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Απόλλωνα για να διαπιστώσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια πού βαδίζουμε».

Στην ερώτηση για τις αλλαγές που έγιναν, το πρώτο πράγμα που σχολίασε ο Ανδρέας Κάντηλος ήταν ο τερματοφύλακας: «Ο Ουζόχο σού παρέχει ασφάλεια, κάτι που έλειψε τα προηγούμενα χρόνια. Εμπνέει εμπιστοσύνη, αλλά και η άμυνα στέκεται καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι τυχαίο που δεν δέχθηκε γκολ. Δεν είναι τυχαίο, επίσης, που οι επικίνδυνες φάσεις στην εστία της ήταν λίγες. Η άμυνα, γενικώς η αμυντική λειτουργία, ήταν καλή, όπως καλή είναι και η μεσοεπιθετική της γραμμή αφού σκοράρει.»

Ως ακραίος επιθετικός, ο Ανδρέας Κάντηλος αναφέρθηκε και στην παρουσία των νεοφερμένων Μποτεάκ και Έζρα. Είπε πως και οι δύο έχουν πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, στοιχεία που έλειψαν τις προηγούμενες σεζόν. Έχουν καλή τεχνική κατάρτιση και εκτιμά πως δεν είναι τυχαίο που και ο Ντάρμπισαϊρ επέστρεψε στο σκοράρισμα: «Ο λόγος που ανταποκρίνεται είναι γιατί φέτος έχει παίκτες καλούς δίπλα του. Ο Άγγλος είναι σε θέση να κάνει καλή σεζόν εφόσον οι ακραίοι τον τροφοδοτούν μέσα στην περιοχή».

Επίσης, ο Ανδρέας Κάντηλος, αναφερόμενος στον Νορβηγό τεχνικό της Ομόνοιας, Χένιγκ Μπεργκ, τόνισε πως έχει καλές αντιδράσεις από τον πάγκο, παρακολουθεί το παιχνίδι και παρεμβαίνει και ως πρώτη εικόνα, παρ’ ότι το δείγμα είναι μικρό, δείχνει έτοιμος να ανταποκριθεί στις φιλοδοξίες του συλλόγου.

Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, που ακολουθεί, η γνώμη του είναι πως επειδή η Ομόνοια σε σχέση με τις πρώτες αγωνιστικές θα αντιμετωπίσει έναν δυσκολότερο αντίπαλο, θα πρέπει να είναι προσεχτική στο παιχνίδι της ώστε να μη δεχθεί γκολ και μέσα από τις φάσεις που θα της δοθούν να μπορέσει να τις αξιοποιήσει έτσι ώστε να κερδίσει.