Home TOP NEWS Match Report: Ξανά κακή, πρώτη γκέλα

Match Report: Ξανά κακή, πρώτη γκέλα

Πλησίασε την ανατροπή η ΟΜΟΝΟΙΑ, ο εαυτός της όμως την κράτησε μακριά από το δεύτερο τρίποντο. Η ομάδα μας παρότι έπαιζε για 45 λεπτά με παίκτη περισσότερο, δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Αναγέννησης και φεύγει από το Παραλίμνι μόνο με ένα βαθμό. Ξενίζει η επιμονή σε συγκεκριμένους παίκτες που δεν ανταποκρίνονται.


Α’ ημίχρονο

Με αλλαγές σε άμυνα και μεσαία γραμμή παρέταξε την ομάδα ο Κάρβερ. Συγκεκριμένα πέρασε τον Όρσουλιτς στο κέντρο της άμυνας, τον Καρλίτος δεξιά και το Φλορέσκου σε ρόλο αμυντικού χαφ.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι ήρθε στο 10′. Ο Φλορέσκο βρήκε το Κλέιτον έξω από τη περιοχή, ο Βραζιλιάνος επιχείρησε μακρινό σουτ, είδε όμως τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Μάστρου. Ένα σουτ του ίδιου παίκτη από καλύτερη θέση στο 19′ έφυγε άουτ.

Μέχρι το 20λεπτο η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε κατοχή, αλλά δεν ήταν επιβλητική με αποτέλεσμα να μην φτιάξει πολλές μεγάλες φάσεις. Στο 23′ ήρθε μια σπουδαία, αλλά για την Αναγέννηση. Ο Μπριτζίτο έκανε σέντρα από δεξιά, ο Βέσλεμ έπιασε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Παναγή όμως έκανε απίστευτη απόκρουση. Τρία λεπτά μετά πάντως δεν υπήρχε τίποτα που μπορούσε να κάνει ο Παναγή. Ο Κυπριανού δέχθηκε κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας, πέρασε τον Παναγή και πλάσαρε προ κενής εστίας.

Η αντίδραση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήρθε στο 31′. Ο Κλέιτον έδωσε στο Χριστοφή που έκανε όμορφη κούρσα, γύρισε στον Αγκάγιεφ που σούταρε με την πρώτη, με τον Μάστρου να αποκρούει εντυπωσιακά. Στην επόμενη φάση, ήρθε δεύτερη ψυχρολουσία. Ο Μπριτζίτο πέρασε 3 ποδοσφαιριστές μας και με μακρινό σουτ νίκησε δεύτερη φορά τον Παναγή. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πλέον είχε ένα βουνό να ανέβει.

Ευτυχώς, όσο συνεπής στα λάθη είναι η αμυντική μας γραμμή, τόσο είναι και η επιθετική. Στο 35′ ο Χριστοφή πάτησε στο Μαργκάσα, αυτός με την πρώτη έκανε γύρισμα και ο Ντάρμπισαϊαρ με ένα άγγιγμα σκόραρε. Η φάση ήταν πολύ γρήγορη, ο Ματ όμως στο ριπλέι φάνηκε να είναι εκτεθειμένος.

Μέχρι το 45′ η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν κατάφερε να γίνει ξανά απειλητική. Στο 45+2′ όμως έγινε μια φάση που άλλαξε τις ισορροπίες. Ο Ο Αγκάγιεφ στο κέντρο του γηπέδου ντρίπλαρε τον Ευθυμίου που με τις τάπες τον κτύπησε ψηλά στο γαστροκνήμιο. Ο Νεοκλέους έδωσε ορθά, κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της Αναγέννησης. Μάλιστα πριν τελειώσει το ημίχρονο, κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική υπεροχή της και να ισοφαρίσει. Ο Κλέιτον εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι και από κοντά ο Ντάρμπισαϊαρ την έσπρωξε απλά στα δίκτυα κάνοντας το 2-2.

Β’ ημίχρονο

Με δέκα παίκτες η Αναγέννηση, αλλά η ΟΜΟΝΟΙΑ για 25 λεπτά, αδυνατούσε να γίνει επικίνδυνη. Η μπάλα έμπαινε στο κουτί μόνο με στημένη φάση και η πιο αξιοσημείωτη ευκαιρία ήρθε σε μια από αυτές στο 53′ όταν ο ο Κλέιτον εκτέλεσε φάουλ και στο δεύτερο δοκάρι ο Χριστοφή δεν μπόρεσε να νικήσει το Μάστρου.

Στο 73′ η ΟΜΟΝΟΙΑ μπήκε για πρώτη φορά συνδυασμένα στο κουτί του αντιπάλου. Ο Φλορέσκου έπαιξε κάθετα τον Κλέιτον που με τακούνι βρήκε τον Αγκάγιεφ. Ο Ισραηλινός ήταν μόνος στο ύψος της περιοχής, αλλά αντί σουτ, επέλεξε να ντριπλάρει και η ευκαιρία έκανε φτερά. Δυο λεπτά μετά, ο Σέρινταν έκανε σέντρα από αριστερά, ο Ντάρμπισαϊαρ την κεφαλιά από κοντά, εκτός ισορροπίας όμως δεν κατάφερε να την κατευθύνει στα δίκτυα του εξουδετερωμένου Μάστρου. Στο 79′ η ομάδα μας βρήκε και τρίτη ευκαιρία, όταν ο Κλέιτον βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Αγκάγιεφ, ο Ισραηλινός όμως εντελώς μόνος δεν βρήκε καλά τη μπάλα.

Το τελευταίο δεκάλεπτο όπως αναμενόταν ήταν δραματικό. Η ΟΜΟΝΟΙΑ βγήκε μπροστά και άφησε μεγάλους χώρους πίσω. Στο 84΄ ο Κολάνης τους εκμεταλλεύτηκε, έφυγε στον αιφνιδιασμό και έκανε σουτ άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Σοϊλέδης έκανε σέντρα, ο Σέρινταν προβολή άουτ. Ο Ιρλανδός έχασε άλλη μια σπουδαία ευκαιρία στο 88′. Σε κάθετη του Τουρέ, πρόλαβε την έξοδο του Μάστρου, η κεφαλιά του όμως πέρασε άουτ.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και η ΟΜΟΝΟΙΑ άφησε 2 βαθμούς στο Παραλίμνι.

Συμπερασματικά

Τι να πει κανείς, πώς να πείσεις τον κόσμο πως δεν είναι μια από τα ίδια, όταν η εικόνα είναι κακή; Σήμερα ήταν κακή μεσοαμυντική, άχρωμη μεσοεπιθετικά. Τον βαθμό τον έσωσαν συγκυρίες και ποιότητα συγκεκριμένων παικτών. Επιτέλους ας δουν την αλήθεια στα μάτια στην ΟΜΟΝΟΙΑ και να καταλάβουν πως η επιμονή σε συγκεκριμένους παίκτες δεν εξυπηρετεί σε κάτι. Πληρώνουμε τα ίδια πράγματα από την Ευρώπη. Μείναμε εκτός πριν 2 μήνες και επιμένουμε.