Home TOP NEWS Match Report: Άδικη ισοπαλία

Match Report: Άδικη ισοπαλία

 


Στην καλύτερη φετινή της εμφάνιση, η ΟΜΟΝΟΙΑ έμεινε άδικα στην ισοπαλία 1-1 με τη Νέα Σαλαμίνα. Η ομάδα μας είχε κατοχή της μπάλας, έφτιαξε σωρεία ευκαιριών, πέτυχε όμως μόνο ένα γκολ και ισοφαρίστηκε στο μόνο σουτ του αντιπάλου στο τέρμα. Πολύ άδικο αποτέλεσμα, η ΟΜΟΝΟΙΑ όμως μπορεί να μέμφεται μόνο την δυστοκία της.

Α΄ημίχρονο

Με την ίδια εντεκάδα που παρέταξε στα προηγούμενα ματς και τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες για την ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε το παιχνίδι. Μόλις στο 2′ ο Μαργκάσα έδωσε στον Τουρέ που από το ύψος της περιοχής έπιασε δυνατό σουτ το οποίο κόντραρε. Η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίκτυα, ο Βεσελόφσκι όμως την πρόλαβε και παραχώρησε κόρνερ. Στην εκτέλεση του, ο Κατελάρης έπιασε την κεφαλιά, είδε τη μπάλα όμως να σταματάει στο δοκάρι. Στο τέσσερα μια πλάσα του Σέρινταν μέσα από τη περιοχή, σταμάτησε ξανά στο Βεσελόφσκι. Το πραγματικά εκρηκτικό δεκάλεπτο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ολοκληρώθηκε με νέα μεγάλη ευκαιρία του Σέρινταν. Μετά από κόρνερ υποδέχθηκε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και σούταρε δυνατά, με αμυντικό της Σαλαμίνας να αποκρούει στη γραμμή.

Ο τρελός ρυθμός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κόπασε, η ομάδα όμως εξακολούθησε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 18′ ο Ντάρμπισαϊαρ έφυγε μόνος, ανατράπηκε όμως από τον Γκράσι εκτός περιοχής. Ο διαιτητής Νεοφύτου αρκέστηκε στην κίτρινη θεωρώντας πως υπήρχε άλλος αμυντικός κοντά, κάτι που έθετε σε αμφιβολία κατα πόσον ήταν καθαρή ευκαιρία επίτευξης τέρματος, με τον Τζον Κάρβερ πάντως να διαμαρτύρεται πολύ έντονα.

Η Σαλαμίνα άντεξε την πίεση και σιγά σιγά ανέβηκε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο, δεν απειλούσε όμως με την ίδια συχνότητα. Στο 32′ πάντως έφτιαξε και νέα σπουδαία ευκαιρία. Μετά από κόρνερ του Κλέιτον, ο Ντάρμπισαϊαρ έπιασε κεφαλιά εκτός ισορροπίας, μόλις άουτ. Η επόμενη μεγάλη φάση είχε ξανά τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Κλείτον στο 42′ έβγαλε μόνο το Ντάρμπισαϊαρ, αυτός πλάσαρε, ο Βεσελόφσκι απέκρουσε. Στο 43΄ο Ντάρμπισαϊαρ απείλησε με κεφαλιά, ο Βεσελόφσκι απέκρουσε ξανά. Η τελευταία απόκρουση του τερματοφύλακα της Σαλαμίνας, ήρθε σε κεφαλιά του Σέρινταν στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου. Άδικο το σκορ του ημιχρόνου, αλλά 0-0.

Β’ ημίχρονο

Με μεγάλη ευκαιρία ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Ο Κωνσταντινίδης στο 48′ έκανε εξαιρετική ενέργεια, έβγαλε συρτή μπαλιά, ο Σέρινταν έβαλε το πόδι για την προβολή, όμως ο Βεσελόφσκι κατέγραψε άλλη μια απόκρουση στο ενεργητικό του διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 52′ σε μια σέντρα του Κωνσταντινίδη, ο Τσαμπούρης ανέτρεψε τον Ντάρμπισαϊαρ. Ο Ματ δεν προλάβαινε την μπάλα, όμως ο Ελλαδίτης αμυντικός κινήθηκε αποκλειστικά για τον επιθετικό μας και όχι για την μπάλα και θα μπορούσε να σφυρίξει πέναλτι ο διαιτητής.

Σιγά σιγά η Σαλαμίνα ανέβαινε, αφού δεν έμεινε πίσω στο σκορ από την πίεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Η ομάδα μας κρατούσε την μπάλα, αλλά πλέον έφτιαχνε λιγότερες φάσεις και ο αντίπαλος έβρισκε μεγαλύτερους χώρους πίσω. Σε ένα αιφνιδιασμό μάλιστα στο 69′ ο Μάτσι έδωσε με κεφαλιά στο Μακρίεφ που εντελώς μόνος με τον Παναγή πλάσαρε στην εξωτερική των δικτύων. Εκεί που ο αντίπαλος κέρδισε μέτρα και όλα έμοιαζαν ανοικτά, ήρθε αυτό που η ομάδα μας δικαιούταν. Μετά από κόρνερ της Σαλαμίνας, η μπάλα έφτασε στο Χριστοφή. Ο Τζίμης κράτησε τη μπάλα όσο έπρεπε, ντρίπλαρε ένα αντίπαλο και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε μπαλιά στον Ντάρμπισαϊαρ. Αυτός με χώρο μπροστά του σύγκλινε, σούταρε διαγώνια με το αριστερό και νίκησε τον Βεσελόφσκι γράφοντας το 0-1!

Με την επίτευξη του τέρματος, ο Κάρβερ έδωσε εντολή στους ακραίους αμυντικούς να περιορίσουν τα ανεβάσματα τους, για να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν πιθανή πίεση της Σαλαμίνας. Και η επόμενη φάση ανήκε στην ομάδα μας, το σουτ του Ντάρμπισαϊαρ όμως στο 78′ από το ύψος της περιοχής, έφυγε άουτ.

Και εκεί που η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπαθούσε να παγώσει το ματς, η Σαλαμίνα ισοφάρισε με ένα σπάνιο γκολ. Ο Τσαμπούρης επιχείρησε ένα πολύ μακρινό σουτ, η μπάλα έπιασε τρελή πορεία και κατέληξε εκεί που ο Παναγή δεν μπορούσε να αντιδράσει γράφοντας το 1-1. Πραγματικά απίστευτη εξέλιξη με το ένα σουτ της Σαλαμίνας στο στόχο να παίρνει αυτή την πορεία.

Το γκολ φάνηκε να επηρεάζει την ΟΜΟΝΟΙΑ και η επόμενη φάση και πάλι στον αντίπαλο. Στο 85′ ο Μάτσι έκανε κεφαλιά άουτ. Η απάντηση των παικτών του Κάρβερ πάντως ήρθε άμεσα αφού στην επόμενη φάση ο Χριστοφή έκανε σουτ μόλις άουτ. Άλλη μεγάλη φάση ως το τέλος δεν σημειώθηκε και οι δυο ομάδες πήραν από 1 βαθμό.

Συμπερασματικά

Σε προηγούμενα ματς, πήραμε τρίποντα χωρίς να παίξουμε μπάλα. Σήμερα, η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα πολύ καλή, φεύγει όμως από το Αμμόχωστος έχοντας πετάξει δυο βαθμούς. Άδικο, αλλά είναι αυτό που είναι και η ΟΜΟΝΟΙΑ χάνει νέο έδαφος.