Home TOP NEWS Τρεις πράσινες συμμετοχές στην ισοπαλία της Εθνικής

Τρεις πράσινες συμμετοχές στην ισοπαλία της Εθνικής

Ισόπαλο χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε το παιχνίδι της Εθνικής ομάδας των Ανδρών κόντρα στην αντίστοιχη της Εσθονίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018.


Στην αρχική ενδεκάδα της Εθνικής βρίσκονταν οι Κωνσταντίνος Παναγή και Δημήτρης Χριστοφή οι οποίο αγωνίστηκαν σε όλο το 90λεπτο. Ως αλλαγή πέρασε στον αγώνα στο 82ο λεπτό ο Ονησίφορος Ρουσιάς που πήρε επίσημη συμμετοχή με την Εθνική ομάδα. Στον πάγκο ήταν οι Ανδρεάς Φιλιώτης, Φάνος Κατελάρης και Ρενάτο Μαργκάσα.

Στο 81ο λεπτό ο Δημήτρης Χριστοφή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι σε σουτ ενώ είχε απειλήσει την εστία του Aksalu σε άλλες 3-4 περιπτώσεις.

Τα ρεπορτάζ της ομοσπονδίας:

Παρά το γεγονός ότι ήταν σαφώς ανώτερη από τον αντίπαλο της σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα, η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών εξήλθε ισόπαλη 0-0 με την Εσθονία στο ΓΣΠ.

Ο αγώνας ήταν για την 5η αγωνιστική του 8ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ 2018.

Συντριπτικη κατοχή μπάλας για την Κύπρο στο πρώτο ημίχρονο που έφτασε μέχρι και το 72%, όμως χωρίς η υπεροχή αυτή να έχει αποτέλεσμα. Χαμένες ευκαιρίες στο χρονικό αυτό διάστημα για την ομάδα μας με τους Χριστοφή, Κάστανο και Μυτίδη ενώ στην μοναδική τους καλή φάση οι Εσθονοί είχαν δοκάρι με τον Zenjov στο 31′ .

Ισορρόπησε κάπως τον αγώνα η Εσθονία στο δεύτερο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρίες για γκολ αφού οι Εσθονοί εκμεταλλεύτηκαν τους χώρους που βρήκαν στην προσπάθεια της ομάδας μας να επιτεθεί με περισσότερους ποδοσφαιριστές. Τελικά, τέρμα δεν σημειώθηκε αφού ακόμη και στο 80ο λεπτό η προσπάθεια του Χριστοφή από πλάγια δεξιά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Κύπρος και Εσθονία με το σημερινό βαθμό έφτασαν τους τέσσερις στον όμιλο.

Κύπρος (Χρ. Χριστοφόρου): Παναγή, Στυλιανού (72′ Αβραάμ), Μερκής, Λαϊφης, Χαραλάμπους, Λαμπάν (82′ Ρουσιάς), Αρτυματάς, Χ. Κυριάκου, Κάστανος, Χριστοφή, Μυτίδης (88′ Μακρής).

Στον πάγκο: Γιωργαλλίδης, Μιχαήλ, Α. Παναγιώτου, Ν. Αλεξάνδρου, Β. Σιέλης, Φ. Κατελάρης, Ρ. Μαργκάσα, Α. Αβραάμ, Ο. Ρουσιάς, Ν. Εγγλέζου, Μακρής.

Εσθονία: Aksalu, Kruglov, Dmitriejev, Kait, Zenjov, Ojamaa, Vassiljev, Klavan, Mets, Baranov, Teniste.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Φιλανδός Ville Nevalainen με βοηθούς τους συμπατριώτες του Jan Peter Aravita και Sam Nykasen και τέταρτο διαιτητή τον επίσης Φινλανδό Dennis Antamo.