Home TOP NEWS Match Report: Οδυνηρή ήττα

Match Report: Οδυνηρή ήττα

Συνεπής από την αρχή της χρονιά στην ασυνέπεια της, η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε από την Ανόρθωση με 4-3 και πλέον κινδυνεύει να μείνει μέχρι και 4 βαθμούς πίσω από την ΑΕΛ. Η ομάδα μας φανέρωσε τις γνωστές αγωνιστικές και πνευματικές αδυναμίες της και παρότι είχε τις συγκυρίες πριν και κατά τη διάρκεια του ματς με το μέρος της, έχασε από μια αδιάφορη και ψυχολογικά διαλυμένη Ανόρθωση.


Α΄ημίχρονο

Με χαμένο πέναλτι στο 3′ ξεκίνησε η ΟΜΟΝΟΙΑ το ματς. Ο Κύπρου ανατράπηκε από τον Καλδερόν και ο Μασιάς υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Εκτελεστής ο Ντάρμπισαϊαρ, νικητής όμως ο Κόπριβετς που απέκρουσε. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων βγήκε νικητής και στην επόμενη μεγάλη ευκαιρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο 5′ αφού απέκρουσε σε κόρνερ δυνατό σουτ του Κύπρου μέσα από τη περιοχή.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ συνέχισε να είναι καλύτερη από την Ανόρθωση και λίγο μετά το 10λεπτο έφτιαξε νέα ευκαιρία. Ο Κλέιτον πάτησε κουτί, έκανε πλάσα, είδε τον Κόπριβετς να μαζεύει όμως την μπάλα. Τελικά ο Βραζιλιάνος ήταν ο άνθρωπος που έλυσε το γόρδιο δεσμό στο 14′. Ο Τουρέ έκλεψε από τον Βίκτορ, έβγαλε μόνο τον Κλέιτον που πλάσαρε κάτω από τον πορτιέρο της Ανόρθωσης για να κάνει το 0-1.

Από το σημείο αυτό και μέχρι το 20′ η ομάδα μας πατούσε καλύτερα, ήταν όμως φανερό ότι άρχισε να δίνει τη ευκαιρία στην Ανόρθωση να ανεβεί. Αποτέλεσμα τούτου ο αντίπαλος να κερδίσει μέτρα και να φέρει στην πρώτη του ευκαιρία το ματς στα ίσα. Μετά από πλάγιο άουτ στο 30′, η άμυνα κοιμήθηκε, ο Άλβες έδωσε ασσίστ στον Μίτροβιτς και αυτός κεραυνοβόλησε τον Παναγή κάνοντας το 1-1.

Το γκολ πάντως ταρακούνησε την ΟΜΟΝΟΙΑ που απάντησε άμεσα. Στο 33′ ο Ντάρμπισαϊαρ πήρε τη μπάλα με πλάτη στο κουτί, την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Τουρέ που με δυνατό σουτ άφησε άγαλμα τον Κόπριβετς και έκανε το 1-2. Εκεί όμως που η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειχνε να φέρνει ξανά το ματς στα μέτρα της, υπενθύμισε πως δεν είναι ομάδα εμπιστοσύνης. Μέσα σε 8 λεπτά το 1-2 μετατράπηκε σε 3-2, αφού πρώτα ο Βίκτορ στο 37′ σκόραρε σαν σε προπόνηση με κεφαλιά σε στημένο κάνοντας το 2-2 και στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Ολιβέιρα έφυγε μόνος με τον Παναγή πλάσαρε εύστοχα και έβαλε την ομάδα του μπροστά. Σκορ ημιχρόνου 3-2.

Β΄ημίχρονο

Κακό το β’ ημίχρονο στα πρώτα του στάδια και μέχρι το 60′ η μόνη φάση στο ματς προήλθε από (άλλο ένα) λάθος της άμυνας μας. Στο 57′ Παναγή και Καρλίτος δεν συνεννοήθηκαν σωστά, ο Ράγιος έκλεψε, πλάσαρε εκτός ισορροπίας προ κενής εστίας και ο Κατελάρης απέκρουσε πριν γίνει το 4-2. Η απάντηση της κακής σε αυτό το διάστημα ΟΜΟΝΟΙΑ ήρθε με πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Άρνασον μετά από κόρνερ του Μαργκάσα έκανε κεφαλιά από πολύ κοντά, έστειλε όμως άουτ τη μπάλα.

Κόντρα στην εικόνα της, η ΟΜΟΝΟΙΑ ισοφάρισε. Η ομάδα μας δυσκολευόταν να αναπτυχθεί οργανωμένα, έτσι χρειάστηκε μια ατομική ενέργεια για να έρθει το 3-3. Ο Αζίζ πέρασε 2 ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης, έκανε γύρισμα και ο Ντάρμπισαϊαρ με προβολή έφερε το ματς στα ίσα.

Στα τελευταία λεπτά η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε να βάλει πίεση αλλά αδυνατούσε να κάνει ευκαιρία. Σε μια κόντρα μάλιστα η Ανόρθωση μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Άλβες μπήκε στο κουτί, μετά από κόντρα η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Μπρέβελντ, ο Μασιάς θεώρησε αντικανονική τη θέση του χεριού του και σφύρηξε πέναλτι. Εκτελεστής ο Άλβες και 4-3 η Ανόρθωση. Η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε να απαντήσει αμέσως, το σουτ του Μπρέβελντ όμως στο 90′ σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 90+3′ ο Ντάρμπισαϊαρ βρέθηκε στο κουτί, ο Κόπριβετς όμως απέκρουσε την πλάσα του. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία στο ματς.

Συμπερασματικά

Δυστυχώς αυτή είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ. Και δεν μπορούν ούτε τα όποια κίνητρα, ούτε η όποια κατάσταση του χειρότερου θεωρητικά αντιπάλου στην εξάδα να την κάνουν καλύτερα. Τόσο μπορεί και η αλήθεια είναι πως θέλει ένα μικρό θαύμα για να πετύχει τον στόχο της.