Home TOP NEWS Δεν καταλαβαίνουμε το σκεπτικό

Δεν καταλαβαίνουμε το σκεπτικό


Όπως σας ενημερώσαμε χτες, η ΚΟΠ ανακοίνωσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Δευτέρα στις 20 Αυγούστου. Θέμα συζήτησης δεν είναι άλλο από τον αριθμό και την αύξηση των ομάδων του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας, από τη σεζόν 2019-20. Το φετινό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 12 ομάδες, οπόταν η συζήτηση θα εστιαστεί σε ένα μεγαλύτερο νούμερο από αυτό.

Και είναι εδώ που δεν καταλαβαίνουμε το σκεπτικό της Ομοσπονδίας. Το πρωτάθλημα των 12 ομάδων δεν έχει καλά καλά αρχίσει, αλλά οι κύριοι στην ΚΟΠ θα συζητήσουν, και μάλλον να αποφασίσουν ας μη γελιόμαστε, την αύξηση των ομάδων για ένα πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει σε περισσότερο από ένα χρόνο. Κι άντε να καταλάβουμε ότι η βιασύνη είναι για σκοπούς καλύτερης οργάνωσης, προς όφελος όλων, αλλά ο  αυξημένος αριθμός των ομάδων στην Α’ Κατηγορία δεν μας βγαίνει σε καλό. Πάντως, στο προηγούμενο πρωτάθλημα με 12 ομάδες, στη λήξη της Α’ φάσης διεκδικούσαν 5 ομάδες το πρωτάθλημα, εάν αυτό λέει κάτι για την ανταγωνιστικότητα του μαραθωνίου.

Το πρωτάθλημα μας νοσεί, αυτό άλλωστε είναι κάτι που το παραδέχονται και οι ίδιοι οι αρμόδιοι, και υστερεί σε ποιότητα, παρά τις επιτυχίες Κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη. Ας κάνουμε βήματα προς αναβάθμιση του προϊόντος και όχι δημιουργία περισσότερων αδιάφορων ομάδων μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, με ότι αυτό συνεπάγεται…