Home TOP NEWS Η έκπληξη του Γκόμεθ και η ΟΜΟΝΟΙΑ Β

Η έκπληξη του Γκόμεθ και η ΟΜΟΝΟΙΑ Β


Το ότι πολλά πράγματα στην Κύπρο τα κάνουμε λάθος, δεν περιμέναμε κάποιον τρίτο να μας το πει. Ειδικότερα στο θέμα αξιοποίησης ταλέντων, δεν υπάρχουν οι σωστές δομές για ανάδειξη τους. Γι’ αυτό και η έκπληξη του Τεχνικού Διευθυντή της ομάδας μας, Άνχελ Γκόμεθ, με τη μη παρουσία πρωταθλήματος για τις ρεζέρβες των ομάδων.

Σε πρόσφατη συνομιλία μαζί του, μας ανέφερε ότι είναι αδιανόητο ένας ποδοσφαιριστής από τις ακαδημίες κάτω των 19, να προωθείται στην πρώτη ομάδα απευθείας. Το πρωτάθλημα κάτω των 23 που έχουν στην Ισπανία, βοηθάει τους ποδοσφαιριστές να εντάσσονται ομαλά στην Α’ ομάδα και τους δίνει χρόνο να προετοιμαστούν σωματικά και ψυχολογικά.

Καλύτερες οι συνθήκες και για τους ίδιους τους Τεχνικούς Διευθυντές, αφού παρακολουθούν παιχνίδια στα οποία αγωνίζονται ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε ηλικία που θα μπορούσαν να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα, εφόσον διαθέτουν τα προσόντα. Οι εντάσεις και οι συνθήκες των πρωταθλημάτων κάτω των 23, πρέπει να είναι παρόμοιες με αυτές της πρώτης ομάδας για να προετοιμάζονται κατάλληλα οι νεαροί ποδοσφαιριστές.

Αναφορά έγινε από τον ίδιο, και στο γεγονός ότι στην Κύπρο δεν επιτρέπονται ομάδες Β, έστω ως εναλλακτική λύση για την μη παρουσία πρωταθλήματος ρεζερβών. Ο Ισπανός, έκανε χαρακτηριστική αναφορά στην Μπαρτσελόνα, η οποία διατηρεί δεύτερη ομάδα στις μικρότερες κατηγορίες, ονόματι Μπαρτσελόνα Β, που τροφοδοτεί ταλέντα την ανδρική ομάδα.

Με αυτό τον τρόπο, οι ομάδες δεν δίνουν δανεικούς τους ποδοσφαιριστές τους σε τρίτους, παρακολουθούν στενά την εξέλιξη τους και ελέγχουν τη διαδικασία. Μόλις ο ποδοσφαιριστής διαθέτει το πακέτο για να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα, η διαδικασία δεν απαιτεί χρόνο και αποφεύγονται άλλα διαδικαστικά θέματα.

Οπωσδήποτε πρόκειται για μια μεγάλη κουβέντα και ριζικές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής πρωταθλημάτων και προώθησης ταλέντων. Η… ισπανική φιλοσοφία του Άνχελ Γκόμεθ τον ακολουθεί και στην Κύπρο, και τα πιο πάνω ζητήματα θα ήταν ευχής έργον αν συζητιόνταν στα πιο πάνω στρώματα της ομοσπονδίας. Άλλωστε, είναι προς όφελος όλων των ομάδων, αλλά και του κυπριακού πρωταθλήματος.