Home TOP NEWS Πρωτοβουλία για την Κάρτα Φιλάθλου από ΟΜΟΝΟΙΑ και άλλες ομάδες στο ποδόσφαιρο

Πρωτοβουλία για την Κάρτα Φιλάθλου από ΟΜΟΝΟΙΑ και άλλες ομάδες στο ποδόσφαιρο


Όπως έχουμε πληροφορηθεί, με πρωτοβουλία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και άλλων ομάδων, ετοιμάζεται οργανωμένη κίνηση για την Κάρτα Φιλάθλου. Στην ομάδα μας αξιολόγησαν την εφαρμογή της νομοθεσίας, όπως άλλωστε είχαν δηλώσει από την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου και επιχειρούν με επαφές, συναντήσεις και σε συνεννόηση με άλλες ομάδες, να επιτύχουν αλλαγές και διαφοροποιήσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη τη στάση και θέση της κυβέρνησης για πιστή εφαρμογή του θεσμού, όπως εκφράστηκε και στο πρόσφατο συνέδριο στην παρουσία της ΟΥΕΦΑ, η ΟΜΟΝΟΙΑ Ποδόσφαιρο συμμετείχε σε πρωτοβουλίες εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα. Η Διοίκηση προτίμησε να αποφύγει δημόσιες τοποθετήσεις για το θέμα και επέλεξε, στο παρών στάδιο, να δράσει παρασκηνιακά, προκειμένου να επιτύχει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση από πλευράς των άλλων ομάδων.

Φαίνεται πως οι ενέργειες της ΟΜΟΝΟΙΑ Ποδόσφαιρο και των άλλων ομάδων βρίσκουν ανταπόκριση και όπως πληροφορούμαστε ετοιμάζεται ενιαία κίνηση, με στόχο να ανατραπούν κάποια δεδομένα σε σχέση με την Κάρτα Φιλάθλου. Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για νομοθεσία που εγκρίθηκε από τη Βουλή και θα χρειαστεί οργανωμένη, σοβαρή και σωστή προσπάθεια για να επιτευχθούν οι όποιες διαφοροποιήσεις.

Θυμίζουμε ότι πριν περίπου ένα μήνα, η ΟΜΟΝΟΙΑ Ποδόσφαιρο είχε αποστείλει επιστολή στον ΚΟΑ, με κοινοποίηση σε ΚΟΠ και ΓΣΠ, για τη διαδικασία ελέγχου των φιλάθλων. Αυτή όπως φαίνεται ήταν η πρώτης μορφής οργανωμένη αντίδραση. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, θα ακολουθήσει και άλλη, μαζί με άλλες ομάδες, με στόχο την επιστροφή στο γήπεδο των φιλάθλων που δεν συμφωνούν με τη σημερινή εφαρμογή του θεσμού.

Στην ΟΜΟΝΟΙΑ θέλουν όλο τον κόσμο της ομάδας στο γήπεδο. Εκφράζεται η άποψη πως εάν επιτευχθεί η αλλαγή, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την παρουσία και των υπόλοιπων φιλάθλων στο γήπεδο