Home TOP NEWS Post Game: Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η προσπάθεια του Α’ ημιχρόνου

Post Game: Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η προσπάθεια του Α’ ημιχρόνου


Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε η ΟΜΟΝΟΙΑ στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στον Απόλλωνα και ενώ στο πρώτο μέρος πραγματοποίησε ίσως το καλύτερο Α’ μέρος για φέτος. Η ουσία είναι ότι η ομάδα μας επέστρεψε με μηδέν βαθμούς από την Λεμεσό και παράλληλα η διαφορά από την 4η θέση αυξήθηκε στους έξι βαθμούς.

Τακτικά, η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα, καθώς πίεσε ψηλά τον Απόλλωνα, κλέβοντας μπάλες σε κρίσιμους χώρους. Σε μια από τις λιγοστές φάσεις, σκόραρε με τον Μαρίνο Τζιωνή και εξαργύρωσε την υπεροχή της, βάζοντας δύσκολα στον Απόλλωνα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το ημίχρονο έκλεισε με μηδέν φάσεις προς την εστία μας από την γηπεδούχο ομάδα. Όλα καλά μέχρι τα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα.

Και ενώ εκεί που γράφαμε ότι τακτικά το τριφύλλι έχει το ματς, κατέρρευσαν όλα από το 50 και μετά. Σε αυτό βέβαια συνέβαλε η ισοφάριση του Απόλλωνα σε ένα σημείο που δεν είχε απειλήσει προηγουμένως. Συγκεκριμένα, η αρχή του τέλους έγινε στο 56′ με την ισοφάριση, με την ΟΜΟΝΟΙΑ να χαλά ότι έχτισε στο πρώτο ημίχρονο από εκείνο το σημείο και μέχρι την λήξη. Οι ποδοσφαιριστές μας έχασαν την συγκέντρωση τους, η αλλαγή του Γκόμεθ με τον Κολοβό αποσυντόνισε τον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής και ο Απόλλωνας κέρδισε σημαντικά μέτρα. Σε μια γρήγορη αντεπίθεση, η άμυνα πιάστηκε σε ανισορροπία (απόρροια και της έλλειψης συγκέντρωσης) και ο Ζελάγια έκανε το 2-1 (σε θέση οφσάιντ ο Πέδρο που του έδωσε την ασίστ). Μέχρι το τέλος ο Απόλλωνας έχασε άλλες 5 πολύ καλές ευκαιρίες, με την ΟΜΟΝΟΙΑ να περιορίζεται στο ακίνδυνο σουτ του Κολοβου στο 85′ και μια προβολή του Ματ στο 91′ που ήταν άστοχη.

Δύο εντελώς αντίθετα πρόσωπα από την ΟΜΟΝΟΙΑ, και σε θέμα τακτικής, αλλά και σε θέμα συγκέντρωσης των ποδοσφαιριστών. Δυστυχώς το κακό πρόσωπο υπερίσχυσε του καλού, και μοιραία ήρθε η ήττα, ενώ το χεράκι της έβαλε και η διαιτησία, με τον Πέδρο να είναι καθαρά σε θέση οφσάιντ και τον βοηθό ένα μέτρο δίπλα του να μην το βλέπει.