Home TOP NEWS Ιδού ο επικρατέστερος για νέος Διευθυντής του τμήματος Σκάουτινγκ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Ιδού ο επικρατέστερος για νέος Διευθυντής του τμήματος Σκάουτινγκ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ


Σε επαφές με τον κ. Σίμο Ταραπουλούζη βρίσκεται τις τελευταίες μέρες η ΟΜΟΝΟΙΑ! Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, φαίνεται πως τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η επικρατέστερη επιλογή του κ. Νεόφυτου Λάρκου για να αναλάβει τη θέση του Διευθυντή του Τμήματος Σκάουτινγκ.

Ο κ. Λάρκου αξιολόγησε αρκετούς επαγγελματίες για το πόστο αυτό και σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε έχει σχηματίσει πολύ θετική εικόνα για τον κ. Ταραπουλούζη, ο οποίος έχει να επιδείξει επιτυχημένο έργο στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Εργάστηκε με επιτυχία ως βοηθός προπονητής, αναλυτής και μέλος επιτροπών προγραμματισμού. Γνωρίζει πολύ καλά την αγορά, τις ιδιομορφίες και τα χαρακτηριστικά της. Ξέρει την κουλτούρα, τον χαρακτήρα και τη δυναμική της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Είναι έμπειρος και καταρτισμένος.

Εάν τελικά θα είναι ο κ. Ταραπουλούζης ο εκλεκτός, θα αναλάβει την οργάνωση και τη λειτουργία του τμήματος σκάουτινγκ, το οποίο θα είναι επιφορτισμένο κυρίως με την ευθύνη του εντοπισμού και της αξιολόγησης πιθανόν μεταγραφικών στόχων. Υπό την ευθύνη του Διευθυντή του Τμήματος Σκάουτινγκ θα είναι και ένα δίκτυο με σκάουτερς, οι οποίοι θα ακολουθούν τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας που θα τους επεξηγηθεί από την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Μείωση ρίσκου – Περιορισμός λαθών:

Μέσα από αυτή τη διαδικασία η ΟΜΟΝΟΙΑ θα επιδιώξει να περιορίσει το ρίσκο στις μεταγραφικές περιόδους. Έγκαιρα θα συλλέγονται στοιχεία για παίκτες – πιθανούς στόχους, τόσο όσο αφορά τα αγωνιστικά τους χαρακτηριστικά, αλλά και την αγωνιστική τους κατάσταση, όσο και για τον χαρακτήρα και τις φιλοδοξίες τους στο χώρο του ποδοσφαίρου. Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα παρακολουθεί παίκτες όχι μόνο για την αμέσως επόμενη μεταγραφική περίοδο, αλλά και για αυτές που θα ακολουθήσουν.

Ο κ. Λάρκου θα έχει υπό την ευθύνη του το Τμήμα Σκάουτινγκ και όλες οι πληροφορίες για τους ποδοσφαιριστές θα καταλήγουν σε αυτόν. Ακολούθως, θα παραλαμβάνει αυτός την σκυτάλη και θα προχωρεί στην τελική αξιολόγηση και επιλογή ποδοσφαιριστών. Στον προγραμματισμό ασφαλώς θα συμμετέχει και ο προπονητής, τόσο στη διαδικασία εντοπισμού και αξιολόγησης, ενώ θα απαιτείται η σύμφωνος γνώμη του για να προχωρήσει η οποιαδήποτε μετεγγραφή. Να σημειωθεί επίσης πως ο Ράινερ Ράουφμαν είναι ήδη ένας από τους σκάουτερ της ομάδας. Εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθεί ποδοσφαιριστές.

Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσουν το σκηνικό. Θα είναι ο κ. Ταραπουλούζης ο εκλεκτός ή κάποιος άλλος από αυτούς που έχουν αξιολογηθεί (υπήρχαν και άλλες καλές επιλογές); Πάντως διαπιστώνεται η αποφασιστικότητα από πλευράς ΟΜΟΝΟΙΑΣ για να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός που θα στελεχώνει σωστά το ρόστερ, με πλάνο και προοπτική, ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη που έχουν γίνει και το τελευταίο καλοκαίρι.