Home TOP NEWS «Ψυχρό» ΣΚ

«Ψυχρό» ΣΚ


«Ψυχρό» θα χαρακτηρίζαμε το ΣΚ που διανύουμε, καθώς δε διεξάγονται πρωταθλήματα Α’ Κατηγορίας στην Ευρώπη λόγω προκριματικών του  EURO 2020. Παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται η Εθνική μας, το σαββατοκύριακο δεν παρουσιάζει σε καμιά περίπτωση το ίδιο ενδιαφέρον, όπως όταν διεξάγονται κανονικά αγώνες πρωταθλημάτων ανά την Ευρώπη.

Για να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, δεν είμαστε και τόσο συνδεδεμένοι σαν φίλαθλοι με την Εθνική Κύπρου. Πράγμα που ο γράφων θεωρεί λανθασμένο και αντίθετο με το τι συμβαίνει στις πλείστες χώρες του κόσμου. Οι αγώνες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι μια ευκαιρία να αφήσουμε τις διαφορές μας και να κάτσουμε δίπλα δίπλα για να στηρίξουμε τη χώρα μας. Πολλοί λαοί στο εξωτερικό βάζουν την Εθνική πάνω από τις ομάδες τους.

Στην πιο πάνω αδιαφορία πάντως, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και η αγωνιστική παρουσία της Εθνικής, που χαρακτηρίζεται ως… φτωχή. Όπως και να το κάνουμε, αλλιώς είναι να παλεύεις για μια θέση στις κορυφαίες διοργανώσεις, όπως EURO και Mundial, και αλλιώς είναι να… αγκομαχάς κάθε φορά για να αποφύγεις την τελευταία θέση…

Εμείς στηρίζουμε την Εθνική Κύπρου, θα θέλαμε όμως και η Ομοσπονδία μέσω κανονισμών και άλλων μέτρων, να καλλιεργήσει το έδαφος για μια δυνατή ομάδα που θα έχει σαν στόχο την πρόκριση στην τελική φάση μεγάλων διοργανώσεων.