Home TOP NEWS Αρχίζει το πρωτάθλημα και ακόμα γίνονται εισηγήσεις για βελτιωτικά έργα

Αρχίζει το πρωτάθλημα και ακόμα γίνονται εισηγήσεις για βελτιωτικά έργα


Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ δημοσιεύεται σήμερα στον «Φιλελεύθερο» σχετικά με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο δικαιοσύνης με θέμα την καταλληλότητα των σταδίων.

Το Ρεπορτάζ του «Φ»:

Μόνο δύο γήπεδα αδειοδοτήθηκαν

Μόνο δύο από τα εννιά γήπεδα ποδοσφαίρου πρώτης κατηγορίας έχουν αδειοδοτηθεί αυτή τη στιγμή από την αρμόδια Αρχή, 16 ημέρες πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

Το θέμα αποτέλεσε χθες αντικείμενο σύσκεψης στο υπουργείο Δικαιοσύνης η οποία και θα επαναληφθεί την ερχόμενη Παρασκευή. Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη από εκπρόσωπο της Αρχής Αδειοδότησης των Σταδίων, έχει ετοιμάσει έκθεση για τα γήπεδα Α’ Κατηγορίας και αναμένεται ότι θα ετοιμαστεί και για τα κλειστά γήπεδα διεξαγωγής καλαθόσφαιρας και πετόσφαιρας. Στην έκθεση της Αρχής Αδειοδότησης που ετοιμάστηκε, καταγράφονται οι ελλείψεις των σταδίων καθώς και τα προβλήματα που εντοπίστηκαν από πολιτικούς μηχανικούς και υποβάλλονται εισηγήσεις σε κάθε αρχή του γηπέδου για επιδιορθώσεις ή βελτιωτικά έργα.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η έκθεση της Αρχής Αδειοδότησης είναι σχεδόν όμοια με αυτή της Αστυνομίας και αναμένεται ότι με τις αιτήσεις των γηπέδων για αδειοδότηση θα υποβάλλονται και οι εισηγήσεις για διορθωτικά μέτρα. Όπως αναφέρθηκε στον «Φ» αρμοδίως, οι ελλείψεις που παρατηρούνται δεν είναι τόσο σοβαρής μορφής ώστε να μην αδειοδοτηθεί ένα στάδιο, ωστόσο αν δεν βελτιωθούν, για παράδειγμα, τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, θα υπάρχει πρόβλημα, αφού δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί η κάρτα φιλάθλου στην ολότητά της.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Γεώργιος Σαββίδης, με τον οποίο επικοινώνησε ο «Φ», ανέφερε ότι τόνισε στη σύσκεψη πως κανένας δεν είναι διατεθειμένος να κάνει εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας. Ανέφερε, επίσης, ότι την Παρασκευή θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις ανάλογα και με τις εισηγήσεις που θα γίνουν. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από την Αρχή Αδειοδότησης των Σταδίων, ο ΚΟΑ, η ΚΟΠ και η Αστυνομία.

Αυτή τη στιγμή άδεια για διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου έχουν το ΓΣΠ και το ΑΕΚ Αρένα, ενώ τα υπόλοιπα επτά γήπεδα είτε δεν έχουν υποβάλει ακόμα αίτηση ή υπέβαλαν και αναμένουν απάντηση. Εκτός από 2-3 γήπεδα, τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης των υπολοίπων είναι πεπαλαιωμένα και δεν μπορεί να ξεχωρίσουν με ευκρίνεια τα πρόσωπα τυχόν ταραξιών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εφαρμοστεί ο σχετικός νόμος για πάταξη της βίας στα γήπεδα.
Στο μεταξύ, μέχρι σήμερα έχουν εξασφαλίσει κάρτα φιλάθλου 76 χιλιάδες πρόσωπα, από τις 72 χιλιάδες που ήταν πριν έναν μήνα.