Home TOP NEWS Παίρνει άριστα σε μια πολύ δύσκολη αποστολή…

Παίρνει άριστα σε μια πολύ δύσκολη αποστολή…


Καταπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιαν Λέσιακς στο προχθεσινό νικηφόρο ντέρμπι κόντρα στον Απόλλωνα. Ο Τσέχος αριστερός μπακ είχε μια πολύ δύσκολη αποστολή, κληθείς να αντιμετωπίσει τον Γιαννιώτα, και μπορούμε να πούμε ότι παίρνει άριστα για την απόδοση του.

Κακά τα ψέματα, ο Γιαννιώτας είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στο πρωτάθλημα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Στη φάση του χαμένου του τετ α τετ, στο λάθος του Λούφτνερ, φάνηκε ξεκάθαρα ότι μισή ευκαιρία να του δώσεις μπορεί να κάνει τη ζημιά. Είναι όμως και μια ειδική περίπτωση αφού ξέρουμε πόσο προκλητικός μπορεί να γίνει με τα καμώματα του. Ο Λέσιακς όμως δεν μασάει απ’ αυτά και το έδειξε στο προχθεσινό παιχνίδι. Είχε συνέχεια την επίβλεψη του πάνω στον Γιαννιώτα και δεν τον άφηνε να κάνει βήμα με την μπάλα. Ο Ελλαδίτης όταν είδε ότι δεν τον έπαιρνε ξεκίνησε να βουτάει μπας και κερδίσει την κάρτα του αντιπάλου, αλλά μάταια. Στο ημίχρονο ο προπονητής του Απόλλωνα αναγκάστηκε να τον μεταθέσει στο άλλο άκρο της επίθεσης, αφού ήξερε ότι με τον Λέσιακς να τον μαρκάρει δεν είχε καμία τύχη στο παιχνίδι.

Πέραν όμως του μαρκαρίσματος στον Γιαννιώτα, ο Γιαν Λέσιακς ήταν εξαιρετικός σε όλες του τις αρμοδιότητες στον αγωνιστικό χώρο. Ανεβοκατέβαινε συνεχώς στο γήπεδο, συνεργαζόταν άψογα με τον Εζρά και προσπαθούσε να γίνει απειλητικός στην αριστερή πτέρυγα της ομάδας. Κάλλιστα μπορεί να του πιστωθεί και το τέρμα της ομάδας, αφού από δική του εκτέλεση πλαγίου ξεκίνησε η φάση, με τον Λέσιακς να έχει την έμπνευση να βρει με τα μακριά του χέρια τον αμαρκάριστο Εζρά.

Ο Γιαν Λέσιακς αρχίζει να δείχνει σιγά σιγά ότι άξιζε η τόση μεγάλη αναμονή του καλοκαιριού. Είναι ένα θηρίο ανήμερο στο γήπεδο και έχει ήδη καπαρώσει τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι!