Home TOP NEWS Η προσέγγιση του Μπεργκ και αυτό που του πιστώνεται

Η προσέγγιση του Μπεργκ και αυτό που του πιστώνεται


Διόρθωσε την ανορθογραφία του περασμένου αγώνα στην Πάφο χθες βράδυ ο Χένινγκ Μπεργκ, παρατάσσοντας την ομάδα με τον γνωστό σχηματισμό. Το σύνηθες 4-2-3-1 λειτούργησε αρκετά καλά στο «Παπαδόπουλος», η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν κλείστηκε στο καβούκι της και μπήκε στο γήπεδο για να διεκδικήσει τη νίκη, ήταν πιεστική, έφτιαξε ευκαιρίες, υπήρξαν βέβαια και φάσεις στις οποίες κινδύνεψε έτσι στο τέλος ο βαθμός κρίνεται, υπό τις περιστάσεις θετικός.

Αυτό ωστόσο που χρήζει συζήτησης είναι ο τρόπος με τον οποίο δείχνει να προσεγγίζει τους αγώνες ο Χένινγκ Μπεργκ. Δεν είμαστε εμείς οι ειδικοί, ωστόσο σχολιάζουμε το σκεπτικό με το οποίο ο Νορβηγός επιχειρεί να δώσει βοήθεια στην ομάδα από τον πάγκο.

Σε αυτούς τους πρώτους έξι αγώνες ουδέποτε έκανε αλλαγή πριν από το 70ο λεπτό. Μάλιστα στα τελευταία δύο παιχνίδια πέρασαν 80 λεπτά για να αλλάξει πρόσωπα στο γήπεδο. Θυμίζουμε ότι με την Πάφο έγιναν δύο αλλαγές στο 81ο λεπτό ενώ χθες, οι πρώτες του κινήσεις έγιναν στο 83ο λεπτό.

Βέβαια είναι αλήθεια ότι στον χθεσινοβραδινό αγώνα η ομάδα στεκόταν αρκετά καλά ενώ δεν παρουσίασε εκείνο το κενό διάστημα των τελευταίων 20 λεπτών που έδειξε σχεδόν σε όλους τους μέχρι τώρα αγώνες της. Οπότε εν μέρει ήταν λογικό να διατηρήσει την εντεκάδα του μέχρι τα τελευταία στάδια του παιχνιδιού. Από την άλλη βέβαια οι επιλογές στον πάγκο υπάρχουν και είναι πάντοτε λογικό ένας προπονητής να φρεσκάρει την ομάδα με ξεκούραστους ποδοσφαιριστές ώστε να της δίνει την ώθηση που χρειάζεται.

Ο Χένινγκ Μπεργκ δείχνει έως τώρα ένας προπονητής που δεν παίρνει ρίσκα, οι κινήσεις του είναι μετρημένες ενώ ενδεχομένως να δείχνει επιφυλακτικός στις όποιες διαφοροποιήσεις επιχειρεί να κάνει κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Πάντως το καλό ποδόσφαιρο που παρουσιάζει η ΟΜΟΝΟΙΑ μέχρι στιγμής είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να πιστωθεί στον Μπεργκ. Ήταν το πρώτο παιχνίδι στο πρωτάθλημα στο οποίο η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν σκόραρε αν και είχε τις στιγμές της στην Λάρνακα.