Home TOP NEWS Η θέση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για την κάθοδο ξένων διαιτητών και η επιστολή...

Η θέση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για την κάθοδο ξένων διαιτητών και η επιστολή Απόλλωνα στην ΚΟΠ


Τοποθετήθηκε με ξεκάθαρο τρόπο ο Ανδρέας Δημητρίου στο ερώτημα αν η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι υπέρ της καθόδου ξένων διαιτητών, πρόταση την οποία έβαλε στο τραπέζι ο Απόλλων. Ο Ανδρέας Δημητρίου ανέφερε… «Σε σχέση με την πρόταση του Απόλλωνα για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο μας, διαβεβαιώνουμε πως είμαστε στη διάθεση της ΚΟΠ αλλά και οποιουδήποτε με ειλικρίνεια επιθυμεί να συζητήσει την πρόοδο και ανάπτυξη του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Με πραγματική βούληση είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να βρούμε λύσεις και να λάβουμε αποφάσεις προς την ορθή κατεύθυνση».

Στο μεταξύ σήμερα η ιστοσελίδα goalnews δημοσιεύει αυτούσια την επιστολή που έστειλε η διοίκηση της ομάδας της Λεμεσού στην ΚΟΠ και την οποία έχει κοινοποιήσει σε όλες τις ομάδες πρώτης κατηγορίας. Μέσα από αυτήν ζητείται ξεκάθαρα η σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με κύριο θέμα στην ατζέντα την κάθοδο ξένων διαιτητών.

Η επιστολή:

Προς: Πρόεδρο και μέλη διοικητικού συμβουλίου Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου

Κύριοι,

Θέμα: Κάθοδος ξένων διαιτητών σε ορισμένα παιχνίδια του πρωταθλήματος CYTA για την ποδοσφαιρική περίοδο 2019-2020

Αναφερόμενοι στο πιο πάνω θέμα θα θέλαμε να αναφέρουμε τα ακόλουθα:

Είναι κοινώς παραδεκτό ότι σε κάποια από τα πρώτα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος έχουν γίνει σοβαρά διαιτητικά λάθη.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα εν λόγω διαιτητικά λάθη δεν έγιναν συνειδητά και επί σκοπού πλην όμως η διαπίστωση αυτή δεν είναι από μόνη της αρκετή. Και τούτο γιατί η προκατάληψη ολοένα και γιγαντώνεται με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην υπολείπεται πλέον το κυπριακό ποδόσφαιρο με όλα τα δυσμενή συνεπακόλουθα που αυτό επιφέρει.

Συνεπώς, θεωρούμε ότι όλοι συμφωνούμε ότι ίσως να ήρθε η στιγμή που θα πρέπει να περάσουμε σε ένα άλλο στάδιο εκείνο της λήψης περαιτέρω πρακτικών και εξειδικευμένων μέτρων όχι μόνο για την εξάλειψη, όσο γίνεται, της προκατάληψης αλλά και για να υποβοηθηθεί και να προοδεύσει το κυπριακό ποδόσφαιρο και αυτή είναι η μόνη μας έγνοια.

Χωρίς να υποτιμούμε καθόλου τα βήματα προόδου που έχει καταγράψει η κυπριακή διαιτησία και οι διαιτητές, είμαστε της πεποίθησης ότι η προκατάληψη αυτή μπορεί να εξαλειφθεί ή να μειωθεί δραστικά και αναπόφευκτα η πρόοδος στο ποδόσφαιρο μας μπορεί να επιτευχθεί εάν ζητήσουμε την βοήθεια, εμπειρογνωμόνων, που είναι γνώστες του αντικειμένου, καθώς και άλλων Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών που έχουν περισσότερη πείρα μέσα και κατάρτιση από εμάς στον τομέα της διαιτησίας. Η εκπαίδευση και συνεργασία που θα είναι σοφό να επιζητήσουμε από το εξωτερικό μπορεί να κάνει στο ποδόσφαιρο μας. Ποιος μπορεί εξάλλου να μη δεχθεί ότι, λαμβάνοντας βοήθεια από την ΟΥΕΦΑ, κάναμε σοβαρά βήματα προόδου.

Μέσα σ’ αυτό το ευρύτερο φάσμα προβληματισμού, ως ένα πρώτο, προσωρινό, μέτρο, θα μπορούσε να ήταν η λήψη απόφασης από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για κάθοδο κάποιων διεθνούς εμβέλειας διαιτητών, σε κάποιους μόνο αγώνες του φετινού πρωταθλήματος σε μία προσπάθεια επίτευξης των πιο πάνω στόχων. Τα κριτήρια για την επιλογή των αγώνων, μπορούν να καθοριστούν μετά από εισηγήσεις και αναλυτική συζήτηση που πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ακολουθήσει.

Άξιο αναφοράς ή σημείο αναφοράς θα μπορούσε να είναι το γεγονός ότι στην Ελλάδα το μέτρο αυτό κρίνεται αρκετά επιτυχημένο και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία παρουσιάζεται σαφώς δικαιωμένη αφού τα διαιτητικά λάθη έχουν μειωθεί κατά πολύ και το πλέον σημαντικό, ο φίλαθλος κόσμος φαίνεται να έχει επιστρέψει για τα καλά στα γήπεδα, δεδομένου ότι η προκατάληψη με το μέτρο αυτό φαίνεται να έχει τρωθεί δραστικά.

Είναι, συνεπώς, παράκληση όπως το Διοικητικό Συμβούλιο δυνάμει των εξουσιών που παρέχει το Καταστατικό και οι Κανονισμοί της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, συγκαλέσει άμεσα έκτακτη Γενική Συνέλευση με κύριο θέμα στην ατζέντα την κάθοδο ξένων διαιτητών σε ορισμένα μόνο παιχνίδια του Πρωταθλήματος, ούτως ώστε με σύνεση, συναίνεση, πραγματική και ειλικρινή πρόθεση για ανάληψη ευθυνών από όλους, χωρίς επιμονές, πείσματα και άσκηση μικροπολιτικής, να συζητηθεί και να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις.

Είμαστε βέβαιοι, ότι συμμερίζεστε τις ίδιες έγνοιες με εμάς και επιθυμείτε κι εσείς την δημιουργία όλως των προϋποθέσεων για να εμφανιστεί στο ορίζοντα η ανατολή μιας πραγματικής εξυγίανσης στο ποδόσφαιρο μας.

Με τιμή, Νίκος Κίρζης

Πρόεδρος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Σωματεία Α’ Κατηγορίας».