Home TOP NEWS Κτίζεται σχέση εμπιστοσύνης!

Κτίζεται σχέση εμπιστοσύνης!


Σήμερα γνωστοποιήθηκε η ανανέωση της συνεργασίας της Λίβερπουλ με τον Γιούργκεν Κλοπ για ακόμη 4 χρόνια. Ο Γερμανός τεχνικός ο οποίος βρίσκεται στους κόκκινους του μεγάλου Λιμανιού από το 2015 έθεσε ως στόχο, μόλις ανέλαβε, να αναγεννήσει αυτόν τον τεράστιο σύλλογο και τα κατάφερε.

Με αργά και σταθερά βήματα έχει καταφέρει να ανεβάσει και πάλι την Λίβερπουλ στην κορυφή της Ευρώπης και να την καταστήσει αυτή τη στιγμή ως μία εκ των κορυφαίων ομάδων στον πλανήτη, ενδεχομένως και το πιο εμπορικό ποδοσφαιρικό όνομα σήμερα.

Κι όμως ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Η πρώτη χρονιά του Κλοπ στην Λίβερπουλ βρήκε την ομάδα με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος 8η! Αν αυτό συνέβαινε στην Κύπρο ούτε καν θα συζητούσαμε ενδεχόμενο παραμονής. Δεν ήταν εύκολα ούτε και τα επόμενα χρόνια καθώς ακολούθησαν δύο τέταρτες θέσεις στο πρωτάθλημα ενώ τη σεζόν 2017-18 η Λίβερπουλ έφτασε μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Φαινόταν ωστόσο ότι με αυτόν τον άνθρωπο στο τιμόνι τα βήματα ήταν σταθερά ανοδικά. Και να που πέρσι ήπιαν στο Μέρσισάιντ το γλυκό ποτήρι της επιτυχίας και ετοιμάζονται φέτος για ακόμη μία ονειρική χρονιά καθώς εύκολα μπορεί να πει κάποιος ότι η Λίβερπουλ είναι από τώρα πρωταθλήτρια. Ο Κλοπ θα κλείσει δεκαετία στο Λίβερπουλ και μάλλον κάπου εκεί κοντά στο Άνφιλντ θα φιγουράρει μέσα στα επόμενα χρόνια και η προτομή του.

Και ερχομαστε στα δικά μας. Πάει καιρός από την τελευτάια φορά που ο κόσμος εμπιστεύτηκε  προπονητή στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Αν και με τις ιδιαιτερότητες του, με μία διαφορετική νοοτροπία και προσέγγιση, ο Χένινγκ Μπεργκ πείθει. Άρχισε από νωρίς να βάζει την σφραγίδα του στην ΟΜΟΝΟΙΑ, βλέπουμε φέτος ένα πολύ διαφορετικό ποδόσφαιρο απ’ ότι τα τελευταία χρόνια και πάει καιρός από την τελευταία φορά που πηγαίναμε στο γήπεδο με τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Είναι δύσκολο να έρθουν άμεσα οι επιτυχίες όταν φτιάχνεται κάτι καινούργιο χωρίς βεβαίως να το αποκλείουμε για τη φετινή ΟΜΟΝΟΙΑ. Το σημαντικό είναι ότι αυτή η ομάδα περιβάλλεται από αγάπη, ο προπονητής έχει ήδη κερδίσει την συμπάθεια του κόσμου, παρά τα μουρμουριτά για τις αλλαγές, και ίσως ήρθε η στιγμή να δούμε κι εμείς έναν τεχνικό να κάθεται στον δύσκολο πάγκο της ομάδας μας για πολλά χρόνια.