Home TOP NEWS Πιερή: «Δεν είναι τυχαίο πως έγινε σε παιχνίδι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, η κάρτα...

Πιερή: «Δεν είναι τυχαίο πως έγινε σε παιχνίδι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, η κάρτα φιλάθλου απέτυχε»


Ο δικηγόρος, Λάμπρος Πιερή, που εκπροσώπησε δυο εκ των τριών συλληφθέντων που αφέθηκαν ελεύθεροι για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Pressing».

Τα κυριότερα σημεία:

Για την κατάσταση των νεαρών: «Όταν έρθουν να σε πάρουν απ’ το σπίτι σου ή τη δουλειά σου και σου λεν πως διέπραξες βία στα γήπεδα και σε παίρνουν στο τμήμα ανιχνεύσεως εγκλημάτων τότε σκέφτεσαι πως έχεις κάνει κάτι πολύ σοβαρό. Έκαναν ταυτοποίηση σύμφωνα με ένορκη δήλωση στο δικαστήριο εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης λανθασμένα. Έμειναν υπό κράτηση τα τέσσερα άτομα».

Για την λάθος ταυτοποίηση: «Δεν φταίει μόνο η αστυνομία για την ταυτοποίηση. Η αστυνομία ευθύνεται για την συμπεριφορά της στους οπαδούς της Ομόνοιας. Θα μπορούσαν εύκολα να τους καλέσουν στα τηλέφωνα και να τους καλέσουν στο τμήμα, να τους δείξουν φωτογραφίες και υλικό, και την επόμενη μέρα να τους προσαφθούν κατηγορίες στο δικαστήριο. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Τα όσα έγιναν στο γήπεδο είναι καταδικαστέα. Αυτό όμως που βλέπουμε είναι πως η κάρτα φιλάθλου απέτυχε. Τι έχει αλλάξει με την κάρτα; Η μόνη διαφορά είναι πως φεύγει ο κόσμος απ’ τα γήπεδα. Η αστυνομία τις πιο πολλές φορές κάνει σωστά τη δουλειά της αλλά αυτή τη φορά δεν έγινε. Πρέπει να ζητήσει συγνώμη η αστυνομία και ο ΚΟΑ ή όποιος έκανε το λάθος. Αυτή τη στιγμή η κάρτα φιλάθλου δεν λειτουργεί σωστά».

Είναι ποινικό αδίκημα η ρίψη χάρτινων παιχνιδιών: «Δεν είναι εκτός και αν διακοπεί ο αγώνας. Να σας πω όμως και άλλο ποινικό αδίκημα. Το να βρίζεις είναι ποινικό αδίκημα. Αυτό ήταν και το πρώτο Κυπριακό παιχνίδι μετά την κάρτα φιλάθλου με κόσμο. Η πολιτεία πρέπει να διορθώσει κάποια πράγματα. Φαντάζομαι δεν θέλει να στείλει το μήνυμα πως το να είσαι στο γήπεδο μπορεί να συλληφθείς. Η διαδικασία πρέπει να επανεξεταστεί. Η βία πρέπει να παταχθεί πραγματικά».

Εν συνεχεία ο κύριος Πιερή σημείωσε πως: «Εγώ θεωρώ πως δεν ήταν τυχαίο πως έγινε αυτό σε παιχνίδι της Ομόνοιας. Η ταυτοποίηση είναι άσπρο – μαύρο. Δεν είναι μπορεί να είσαι ή δεν είσαι. Τα συστήματα υπήρχαν από πριν και πολλά άλλα που μπορούν να κάνουν».

Ένα τελευταίο μήνυμα για το όλο θέμα: «Κανείς δεν πρέπει να υπερασπίζεται παραβατικές συμπεριφορές. Αλλά αυτό που θέλω να πω είναι πως οι φίλαθλοι δεν είναι εγκληματίες. Δεν μπορεί το σύνολο των αδικημάτων που αφορούν το γήπεδο να απασχολεί το τμήμα ανιχνεύσεως εγκλημάτων».

Το ηχητικό των δηλώσεων:

Πηγή δηλώσεων-ηχητικού: 24sports.com.cy