Home ΚΥΠΡΟΣ ΚΟΑ: Καταδικάζει τα επεισόδια, να ληφθούν νέα δυναμικότερα μέτρα

ΚΟΑ: Καταδικάζει τα επεισόδια, να ληφθούν νέα δυναμικότερα μέτρα


Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τα κρούσματα βίας στα γήπεδα και παράλληλα καλεί τους εμπλεκόμενους Φορείς να επιδείξουν αποφασιστικότητα για τη λήψη πιο δραστικών μέτρων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ στη σημερινή του (19/5/2014) συνεδρία, εξέτασε και το θέμα των θλιβερών επεισοδίων που έγιναν το περασμένο Σάββατο στο Τσίρειο με αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ.

Ανακοίνωση του Οργανισμού αναφέρει τα εξής:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τα θλιβερά γεγονότα στο Τσίρειο, που αμαυρώνουν το φίλαθλο πνεύμα που πρέπει να κυριαρχεί σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις. Είναι λυπηρό να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των αθλητών την ώρα του αγώνα από απαράδεκτες ενέργειες ανεγκέφαλων φιλάθλων. Να κινδυνεύουν επίσης οπαδοί που υποστηρίζουν τον υγιή αθλητισμό και το αθλητικό πνεύμα.

Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι πρέπει να ληφθούν νέα δυναμικότερα και δραστικά μέτρα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τα οποία θα απομονώσουν τα άτομα τα οποία ενεργούν εις βάρος του αθλητισμού και λειτουργούν εκτός του Ευ Αγωνίζεσθαι.

Εμείς ως ΚΟΑ θα αναλάβουμε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες προς τη σωστή κατεύθυνση με σκοπό την εξάλειψη του νοσηρού αυτού φαινομένου.

Ο Οργανισμός έχει συμβάλει έμπρακτα για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, παρέχοντας τα απαραίτητα εχέγγυα στους αρμόδιους Φορείς. Με την εγκατάσταση Κλειστών Κυκλωμάτων Τηλεόρασης σε όλα τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, καθώς και την καθιέρωση των Επιτηρητών Αγώνων, που αποτελούν σημαντικούς παράγοντες στο έργο των αρμοδίων.

Ο ΚΟΑ καλεί όλους τους Φορείς σε κοινό μέτωπο για αντιμετώπιση της βίας και είναι σύμμαχος στις όποιες Κυβερνητικές αποφάσεις παρθούν για πάταξη της βίας στα γήπεδα. Οι αθλητικοί χώροι είναι ιεροί και πρέπει να παράγουν και να προάγουν τις αθλητικές αξίες και ιδεώδη και Πολιτισμό. Ο χουλλιγκανισμός δεν έχει καμιά θέση μέσα στα γήπεδα».