Home ΚΥΠΡΟΣ Το αστυνομικό ανακοινωθέν για τα χθεσινά στο Τσίρειο

Το αστυνομικό ανακοινωθέν για τα χθεσινά στο Τσίρειο


Δελτίο Τύπου 1 – Ποδοσφαιρικός αγώνας ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ – 18/05/2014

Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ – Βία στα γήπεδα – Τραυματισμοί – Κλοπή – Κακόβουλες ζημιές
*** Με βία στα γήπεδα, τραυματισμούς, κλοπή και κακόβουλες ζημιές σημαδεύτηκε ο χθεσινός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ, στο Τσίρειο Στάδιο, ο οποίος διακόπηκε στο 7ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου.

Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα, κροτίδα που ρίφθηκε από την κερκίδα της ΑΕΛ, ήταν η αιτία να τραυματιστούν τρεις τεχνικοί της τηλεοπτικής πλατφόρμας, που κάλυπτε τηλεοπτικά το παιχνίδι. Πρόκειται για έναν 50χρονο, ο οποίος φέρει θλαστικό τραύμα στο σαγόνι, έναν 27χρονο, ο οποίος είχε έντονο πόνο στο αυτί και ένα 38χρονο, ο οποίος είχε εκδορές στο δεξί πλευρό. Ο 50χρονος και ο 27χρονος μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες απολύθηκαν.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, παραβίασαν την είσοδο της καντίνας και της αποθήκης, που βρίσκονται στη νότια πλευρά του κάτω διαζώματος της δυτικής κερκίδας και έκλεψαν μπουκάλες νερού, αναψυκτικά και καφέδες, τα οποία στη συνέχεια έριξαν στον αγωνιστικό χώρο. Η αξία της κλαπείσας περιουσίας δεν έχει ακόμα υπολογιστεί.

Αμέσως μετά, κροτίδα που ρίφθηκε από την κερκίδα των οπαδών της ΑΕΛ, προς τον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ποδοσφαιριστή της ομάδας της Λευκωσίας. Ο ποδοσφαιριστής, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου έτυχε των πρώτων βοηθειών και κρατήθηκε για νοσηλεία, για προληπτικούς λόγους.
Μετά την εξέλιξη αυτή, οι διαιτητές διέκοψαν τον αγώνα και αποχώρησαν προς τα αποδυτήρια, όπου στη συνέχεια ανακοίνωσαν την οριστική διακοπή του παιχνιδιού.
Μέλη της Αστυνομίας, διενήργησαν εξετάσεις στο χώρο τραυματισμού του ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ, από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι η κροτίδα που ρίφθηκε εναντίον του πάγκο του ΑΠΟΕΛ, έσπασε το πλαστικό προστατευτικό, προκαλώντας του μικρή τρύπα. Από τη σκηνή περισυλλέγησαν διάφορα τεκμήρια.
Να σημειωθεί ότι στις κερκίδες που φιλοξενούσαν τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, προκλήθηκαν μικρές ζημιές στις τουαλέτες, ενώ έσπασαν και σωλήνες των αποχωρητηρίων.

Για σκοπούς εντοπισμού των δραστών και εξασφάλισης μαρτυρίας, Αστυνομία αξιολογεί τα πλάνα που λήφθηκαν από το κλειστό κύκλωμα του σταδίου.
Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.

Εξάλλου, μετά τη διακοπή του αγώνα, η Αστυνομία προχώρησε στην αποκοπή δρόμων στην περιοχή του σωματείου του ΑΠΟΕΛ, για σκοπούς ασφάλειας. Ταυτόχρονα, για τον ίδιο σκοπό αστυνομεύθηκαν σημεία όπου βρίσκονται υποστατικά που σχετίζονται με το ΑΠΟΕΛ και την ΟΜΟΝΟΙΑ, στη Λευκωσία.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεν παρατηρήθηκαν οποιαδήποτε σοβαρά περιστατικά, πέραν από οχληρία έξω από τους συνδέσμους φιλάθλων, των δύο ομάδων, τα οποία έληξαν μετά από παρέμβαση της Αστυνομίας.

Σε μια άλλη εξέλιξη, κάτοικος Λεμεσού, κατήγγειλε χθες βράδυ στην Αστυνομία, ότι χθες μεταξύ των ωρών 4.40μ.μ. και 6.30μ.μ., άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητό του, ενώ αυτό βρισκόταν σταθμευμένο σε δρόμο κοντά στο Τσίρειο Στάδιο.

Οι άγνωστοι φέρονται να έγδαραν, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου, το όχημα περιμετρικά, ενώ προκάλεσαν επίσης ζημιές στο μπροστινό καπό και στην οροφή.
Ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη διερευνά την υπόθεση.