Home ΚΥΠΡΟΣ Εθνική: Ικανοποίηση για την προσπάθεια, αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα

Εθνική: Ικανοποίηση για την προσπάθεια, αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα


Πέραν των μοναδικών εμπειριών και των όμορφων ποδοσφαιρικών στιγμών που πρόσφερε σε όλους το φιλικό της Εθνικής μας με την Ιαπωνία, ο αγώνας αυτός ήταν εξαιρετικά χρήσιμος από αγωνιστικής πλευράς ενόψει των αγώνων που ακολουθούν για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Το Φθινόπωρο η Εθνική μας ομάδα θα δώσει τέσσερεις επίσημους αγώνες για τα προκριματικά του EURO 2016 και τα αποτελέσματα των αγώνων αυτών θα καθορίσουν και τους στόχους που θα έχει στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η Εθνική μας θα παίξει στις 9 Σεπτεμβρίου με τη Βοσνία εκτός έδρας, στις 10 Οκτωβρίου θα υποδεχθούμε το Ισραήλ, στις 13 Οκτωβρίου θα αγωνιστούμε εκτός έδρας με την Ουαλία και στις 16 Νοεμβρίου εντός έδρας με την Ανδόρα.

Είναι πολύ πιθανόν να προγραμματιστεί εκτός έδρας φιλικό παιχνίδι πριν τον αγώνα με τη Βοσνία, κάτι που θα ανακοινωθεί όταν οριστικοποιηθεί ο αντίπαλος.

Στόχος του Πάμπου Χριστοδούλου είναι μέχρι τον πρώτο επίσημο αγώνα η ομάδα μας να είναι στα επίπεδα που ο ίδιος επιθυμεί και το φιλικό στην Ιαπωνία θα το βοηθήσει πολύ ενόψει της συνέχειας.

Είχε την ευκαιρία να δει αγωνιζόμενους αρκετούς ποδοσφαιριστές, δούλεψε μαζί τους στις προπονήσεις για πέντε ημέρες και όλα αυτά αναμένεται να αποφέρουν σημαντικό όφελος στο μέλλον.

Επίσης, με το φιλικό στην Ιαπωνία και τις ποδοσφαιρικές στιγμές που έζησαν, οι διεθνείς ποδοσφαιριστές μπήκαν ακόμη περισσότερο στο πετσί τις Εθνικής ομάδας, κάτι που ομολογούσαν και οι ίδιοι μετά το τέλος του αγώνα με τους Ιάπωνες.

Από τέτοια παιχνίδια, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, μόνο θετικά μπορούν να προκύψουν και είναι δεδομένο πως τα οφέλη θα είναι σημαντικά και θα φανούν σε βάθος χρόνου.

Καθαρά αγωνιστικά, η Εθνική μας είχε πλάνο, πειθαρχία και συγκέντρωση στο γήπεδο και με τον τρόπο που αγωνίστηκε, εξέπληξε τους Ιάπωνες οι οποίοι περίμεναν να περάσουν ένα πιο ήσυχο βράδυ.

Με την εμφάνιση τους οι διεθνείς μας κέρδισαν το σεβασμό των αντιπάλων τους και όλοι, επιστρέφουν στην Κύπρο με ήσυχη τη συνείδηση αφού μέσα στο γήπεδο απέδειξαν όλα όσα έλεγαν τις προηγούμενες ημέρες, ότι δηλαδή πήγαν στην Ιαπωνία για να παίξουν μπάλα και όχι για διακοπές.

πηγή: cfa