Home ΚΥΠΡΟΣ Σε ελεύθερη ζώνη!

Σε ελεύθερη ζώνη!


Την ευκαιρία στους Κύπριους τηλεθεατές να παρακολουθήσουν σημαντικούς αγώνες του Κυπριακού Ποδοσφαίρου δίνει η Cyta. Ο Οργανισμός συμφώνησε με την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης όπως ο τελικός κυπέλλου αλλά και ακόμη δύο σημαντικοί αγώνες των πλέι-οφ προβληθούν σε ελεύθερη ζώνη. Διαβάστε πιο κάτω το ενημερωτικό δελτίο της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου:

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης και η Cyta συμφώνησαν όπως, σημαντικοί ποδοσφαιρικοί αγώνες μεταδίδονται ζωντανά σε ελεύθερη ζώνη, εφ’ όσον τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων που συμμετέχουν, κατέχει η Cytavision. Η συμφωνία περιλαμβάνει τον τελικό κυπέλλου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, καθώς και δύο κρίσιμους, για την κατάταξη του κυπριακού πρωταθλήματος, αγώνες.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε με πρωτοβουλία της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης, στη βάση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2010/13/ΕΕ και του σκεπτικού του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσφυγές της UEFA και της FIFA, σύμφωνα με το οποίο, το δικαίωμα πληροφόρησης του πολίτη, είναι υπεράνω εμπορικών συμφωνιών και συμφερόντων.

Η Αρχή ανέλαβε να καταρτίσει τον κατάλογο με τα γεγονότα μείζονος σημασίας, με βάση τα κριτήρια που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και o οποίος αποτελείται, κατά κύριο λόγο, από αθλητικά και κυρίως, ποδοσφαιρικά γεγονότα.

Στόχος της Αρχής ήταν να βρει τη σωστή ισορροπία μεταξύ, αφ’ ενός των δικαιωμάτων των τηλεθεατών για ελεύθερη πρόσβαση σε σημαντικά γεγονότα και αφ’ ετέρου, των εμπορικών συμφερόντων όσων κατέχουν τα αποκλειστικά δικαιώματα αυτών των γεγονότων και της ανάγκης για χρηματοδότηση του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.

Για τη Cytavision η οποία κατέχει σημαντικό μερίδιο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ποδοσφαιρικών αγώνων, η συμφωνία επισφραγίζει την προσφορά της στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Επιπλέον, αν και στο παρόν στάδιο δεν υποχρεούται να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντούτοις, με τα αποτελέσματα της συμφωνίας ικανοποιείται το αίτημα μεγάλης μερίδας των φίλων του ποδοσφαίρου (ανεξάρτητα αν είναι πελάτες της ή όχι), να παρακολουθούν ελεύθερα σημαντικούς αγώνες.

Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου Λευκωσία, 6 Ιουνίου, 2014